Rustik pennhållare – Rustic pen holder

Ända sedan jag såg den här rustika pennhållaren på Pinterest för några månader sedan har jag velat göra en egen. Idén kommer från duktiga Andrea på bloggen Strawberry Chic och där finns också en jättebra beskrivning. Ärligt talat har jag inte gjort pennhållaren själv, jag fick hjälp med både sågning, borrning och slipning. Det tackar jag för! Ibland räcker tiden inte till.
———-
Ever since I lay eyes on this rustic pen holder over at Pinterest a few months ago I’ve been wanting to make one of my own. The idea comes from the talented Andrea at Strawberry Chic and if you pop over there you find an excellent tutorial. To be honest, I didn’t make the pen holder myself, I got help. Both with the sawing and the drilling. I’m grateful for that! Sometimes there’s not enough time. 

Med färgpennor i tycker jag den liknar en födelsedagstårta! Jag gillar kombinationen av det rustika träet och de glada färgerna. Min stubbe är ganska bred i diameter och blir därför lite otymplig och svårplacerad. Men det går givetvis att välja en smalare stubbe. /
Filled with colored markers like this, I think it looks like a birthday cake! I like the combination of the rustic wood and the cheerful colors. My stump is quite wide and is therefore a bit heavy and takes up much space. But you could of course choose a less wider stump.

36 thoughts on “Rustik pennhållare – Rustic pen holder

 1. Måste bara göra en jag med. Klockrent till alla mina pennor som ligger och skräpar på skrivbordet 😀 Tack för tipset!

 2. Men hallå hur fin var inte den då skall jag bara leta upp ett träd. Kanske skulle be grannen om en bit av hans stockar innan han gör ved av dem.

 3. Vilken bra idé! Nåt för barnrummet i framtiden tror jag bestämt.

  Tack för din kommentar! Här bakas det för fullt till kalasandet i helgen! Hela huset luktade kanelbulle imorse 🙂 Vad härligt att altanen är färdig! Ska bli roligt att se bilder sen. Vi är så glada för vår och har hunnit använda den mycket förra veckan när det var så härligt väder. Lyx!

  Kram

 4. Jättefin! Min dotter har gjort en liknande variant, som jag har haft på mitt kontor länge. Nu har jag inte eget kontor längre, utan jobbar mer på en stor sambandscentral, så nu ligger den faktiskt nedpackad. Synd egentligen! 🙂

  Kramar

 5. Supersnyggt! Skulle gärna göra en sån här, fast det är så fasligt många olika stora pennor här hemma. Ingen ordning alls!
  /fröken pyssel – som mest lasar vid poolen i grekland den här veckan 😉

 6. Både praktiskt och dekorativt, det gillas massor! Hade jag haft plats så hade jag utan tvekan gjort detta 😀 Inspiration uppskriven! 😀

 7. Heeeeelt underbar!!! Jag jobbar på en uteförskola och vi har lite problem med pennförvaringen. Vad kan passa bättre än en sån här??? Tusen tack för inspirationen!

  Kram

 8. Barnen som jag passar älskade idén med att smälta pärlorna. Fyraåringen tittade på mig och sa med förundran i rösten “Du är så himla duktig på att uppfinna saker”. Jag tog åt mig äran där och då men måste såklart tacka dig för tipset!

 9. Supersnygg! Såg på nätet att de använt tunnare “skivor” av en stubbe att ha blockljus på. Vill ha… men får nog fixa själv. Med lite hjälp från den lilla hjälpredan, såklart 🙂

 10. Vilken söt förvaring! 🙂 Liknar lite en tårta ja!

  Haha 🙂 Ja, kostade förvisso 50 kr för 2 stycken (kanske bara jag som är snål) men jag tyckte ändå det var värt 🙂 fanns både förkläde och grytlappar i samma rosmönster!

 11. Matilda, Mia, Linnéa, SjungandeMamman, Kicki, Fröken Pyssel, Krearler, Linn, Malin, Fiffiga systrar,
  Linda, Kirre, Katharina, Luxxie, Karin & Freja, Christine, Vardaxlyx, Sofia och Sophia: Tack för era gulliga kommentarer!

  Smäm: Din pennhållare blev superfin! Kul att du inspirerades. 😀 Tack för färgnumret!

  Decofairy, Dianthusa, Ana and Maria: Thank you for your sweet comments!

  Sandra: Haha! Klart du ska ta åt dig äran! 🙂 Kul att barnen gillade pysslet.

  Isabella: Nej, faktiskt inte. Jag har haft mina Fibracolor-pennor stående med korken uppåt (som i originalförpackningen) i över fem år. De har inte torkat än. 🙂

 12. Pingback: Weekend DIY Crafts Inspiration :: Handmade Charlotte

 13. Pingback: 10 DIY projects under $10

 14. This project is so great! I have made something similar and find it works well to put the pens in upside down, then you can glue the pen caps into the wood! This is great for young children 🙂

  • Thank you Talia! Great idea to glue the pen caps into the wood! Thanks! 🙂

 15. Pingback: Creative DIY Pencil Holders | Rustic Crafts & Chic Decor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *