Pappersornament – Paper ornaments

Pappersornament - Makeandcreate.se

Nu är det nästan november och jag börjar tänka jul & julpyssel. Jag är väldigt förtjust i papperspynt till jul, som t ex dessa fina strutar, rosetter och papperskulor, s k “Click ornaments” från Vivi Gade Design. Bollarna finns i två storlekar – 5 cm och 9 cm i diameter. Just den här designserien heter Paris men de finns även i klassiska julfärger:

Pappersornament - Makeandcreate.sePappersornament - Makeandcreate.sePappersornament - Makeandcreate.sePappersornament - Makeandcreate.sePappersornament - Makeandcreate.se

It’s almost November and I’m starting to think Christmas and Christmas crafts. I like paper decorations for Christmas, like these pretty paper cones, rosettes and click ornaments from Vivi Gade Design. This particular design serie is called Paris but they are also available in classic Christmas colors. 

Pappersornament - Makeandcreate.se

Jag har använt tvinnat bomullssnöre för att hänga upp rosetter och papperskulor och dekorerat rosetterna med Vivi Gade stickers, som säljs separat. Instruktioner hur man viker ornament, rosetter & strutar följer med i förpackningen. Det finns till och med enkla videobeskrivningar på YouTube: Papperskulor “Click ornaments” och Pappersrosetter.
——
I used bakers twine to hang my ornaments and I decorated the rosettes with Vivi Gade stickers. Instructions on how to fold the ornaments are printed on the back of the packaging and there are even simple video tutorials available on YouTube: Click ornaments and Paper rosettes.

Pappersornament - Makeandcreate.se

Hängena längst ner till höger i bild är gjorda av kapsylformade metallhängen (5,5 cm i diameter) + Vivi Gade stickers + tvinnat bomullssnöre. Jag kommer visa fler bilder på dem i ett annat inlägg. Pappersbollar “Click ornaments” gjorde jag även förra julen, fast då vita & helt omönstrade och de blev väldigt fina i julgranen. Nästan som snöbollar.
————
The pendants on the bottom right of the image is made ​​out of the cap-shaped metal pendants (5.5 cm in diameter) + Vivi Gade stickers + bakers twine. I will blog about them separately another day. I made click ornaments last Christmas too, but plain white ones. They looked very nice in our Christmas tree, almost like snowballs. 

Pappersornament - Makeandcreate.se

Fyll strutarna med hemmagjort julgodis, häng i granen eller slå lite cellofan runt och ge bort som present.
———-
Fill the cones with homemade Christmas sweets, let them hang in your Christmas tree or wrap some cellophane around and give away as gifts.

Make & Create

Rosetter, 6 set

Click ornaments, 5 cm, 9 st

Click ornaments, 9 cm, 9 st

Pappersstrutar, 10 set

Vivi Gade stickers, 4 ark

Kapsylformade hängen, 8 st

Bomullssnöre, Bakers twine, 50 mMake & Create - logo

11 thoughts on “Pappersornament – Paper ornaments

    • Ja, nu början man nästa längta lite… 🙂 Tack för din fina kommentar!

  1. Du har en helt fantastisk blogg som inspirerar och motiverar! Idag ska jag ut i skogen och hämta hen lite material till pyssel.

    • Tusen tack Hanna! I naturen kan man verkligen hitta mycket roligt att pyssla med.

  2. Pingback: Kantig (nr 144) 325 av 365 | Det ljuva 40+ livet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *