Mer ordning bland banden –
More organized trims and ribbons

Kommer ni ihåg för ett tag sedan när jag sorterade mina band i TicTac-askar? Då belönade jag mig själv genom att köpa lite fler band (och… hoppsan… lite annat). Därmed fick jag lite mer att sortera… Mina nya band har jag virat runt trådspolar – några i trä (både begagnade och nytillverkade) och några i plast (från mammas gömmor).

Banden, knapparna och synålarna ovan kommer från Syfestivalen i Älvsjö där jag var för ett par helger sedan. Många av banden köpte jag för en spottstyver, 1-3 kr metern. Andra var lite dyrare men ändå överkomligt. Ett relativt billigt nöje, vill säga. I alla fall om man bara köper en meter eller mindre. 🙂
——-
Do you recall a while back when I organized my trims and ribbons in TicTac-containers? When I was done I treated myself to some new trims (and … oops … some other stuff). This led to some additional organizing … I rapped my new ribbons around spools – some wooden ones (vintage and new) and recycled plastic spools (from my mom’s stash). 

The trims, buttons and sewing pins above are all bought at the Sewing Festival in Älvsjö, Stockholm, which I visited a couple of weekends ago. I didn’t pay more then pennies for some of them. Others cost a bit more but was still quite affordable. A relatively inexpensive pleasure, that is. At least if you stick to buying one meter or less. 🙂

  

Dessa begagnade trådrullar köpte jag från Hello Stevie Vintage på Etsy, 9 rullar för $ 3.75 (drygt 25 kr) + frakt förstås (som gick på ungefär lika mycket). Men visst är de fina! /
These vintage spools, I bought from Hello Stevie Vintage at Etsy, 9 rolls for $ 3.75 (less then 3 €) + shipping of course (which turned out to be about the same amount). But aren’t they great!

Banden och spetsen kommer från Xulani och hennes Etsy-butik. /
The ric rac and the lace comes from Xulani and her Etsy shop. 

  

Till vänster är det inköp från The Spring Leaf, Etsy. Dekortejpen (plast inte papper) såldes i 10-pack. /
To the left are products from The Spring Leaf, Etsy. The Deco tape (plastic not paper) was sold in packs of 10.  

  

Banden ovan är köpta från Riky and Nina, Etsy. Här gjorde jag ett litet misstag och råkade köpa ett band som jag redan hade… Därför tänkte jag fråga om någon är intresserad av två meter av bomullsbandet ovan till höger, det med fågelburen och blommorna? Skriv en kommentar i detta inlägg senast söndagen den 11 mars så lottar jag ut det bland er som är intresserade (gratis, ingen frakt). /
The ribbons above are purchased from Riky and Nina, Etsy. Here I made the mistake to order a ribbon I already had … Therefore I’m asking if there’s anyone out there who is interested in two meters of the cotton ribbon to the upper right, with the bird cage and the flowers? If so, please make a comment on this blog post by Sunday the 11th of March and I will draw one lucky winner and ship it for free. 

  

Det blev lite washitejp också… På Le Box Boutique, Etsy, kan man köpa miniatyrrullar (jämför med tändstickan så ser ni hur små) med washitejp i en massa olika mönster. 15 rullar för en rimlig penning. Jag köpte även några tomma rullar, av lite större storlek. Washitejpen med fjärilar kommer också därifrån.
——
I happened to buy some washi tape also … At Le Box Boutique, Etsy, you can buy miniature spools (you can se just how small compared to the match in the picture) with washi tape in a variety of different patterns. 15 spools for a reasonable prize. I also bought some empty rolls of a lightly larger size. The butterfly patterned washi tape is also from the same store. 

Ordning och reda! Nu har jag köpstopp… Hyllan är full och plånboken tom. 😉 Men jag räknar det här som en födelsedagspresent till mig själv! /
Neat and tidy! Now I’ve exceeded my budget … The shelf is full and my wallet is empty. 😉 But I’m counting this as a birthday gift for myself!

76 thoughts on “Mer ordning bland banden –
More organized trims and ribbons

 1. Hej! Vilken härlig och inspirerande blogg! Man bli alldeles lycklig av all färg och alla finheter. Hamnade här en sömnlös natt och nu är jag mer pysselsugen än någonsin. Och ja, jag är jättegärna med i utlottningen av det undebara bandet! Mvh, Sara

 2. Hej! Jag vill gärna vara med i utlottningen.
  Är så glad att jag har hittat din blogg, ett kreativt paradis. 🙂

 3. Vilket ögongodis! Skulle känna mig som ett litet barn i en godisbutik om jag fick se allt detta:) Skulle gärna vilja ha det fina bandet:)

 4. jag vill bosätta mig i din fina bandhylla och stanna där för alltid.. 🙂
  Tar chansen att vinna! Fina bad kan man aldrig få för mycket av! kram från emelie

 5. Tack för inspirationen igen!
  Jag har en idé med några trådrullar.. Får se om det blir som jag tänkt..
  Trevlig helg!

 6. Snurrade just runt på etsy f.a shoppa för första gången o hade för mig att du tidigare skrivit att du shoppar där, tack för tipsen om vem du handlat av, hittade direkt massor jag vill ha och det verkar ju funka bra. Får testa m ngt litet först. Ha en trevlig helg/Mia

 7. I just recently discovered your blog and I love it. I’ve already tried two of your projects (the Tic-Tac thing and the embellished Band-Aids, for which I actually went out and bought fabric ones). I also have two little girls (3 and 5 years old), and I hope they will enjoy crafts as much as I do. Do you do your language translation yourself? If so, I must say your English is excellent! Love the ribbon!

 8. Tänk vilken tur! Läste just detta inlägg och idag är ju sista dagen för att vara med i utlottningen av det fina bandet 🙂

  Ha en underbar söndag!

 9. This is the first time I jump in your website and I’ m so impressed of your brillianat ideas. It is a source of inspiration and for sure I will come again to visit you, it would be a pleasure.
  Your collection of ribbons is very beatiful, and I thanks you for the links where you bought them.
  Ciao
  Antonella

 10. Ah nu är jag möjligen lite sent ute, men jag gör ett försök iallfall! Jag fullkomligt älskar bandet och skulle såklart bli en väldigt glad tjej om jag vann! 🙂

 11. Minns du vilket företag du köpte de färgglada banden ifrån på mässan? Skulle så gärna vilja liknande, vet dock inte vart jag ska söka. Tack! 🙂

 12. Pingback: Och vinnaren är… – And the winner is… | Craft & Creativity

 13. Tusen tack för all fin respons!

  Many thanks for all the great response!

  Kate: Thank you, I’m really happy I could inspire you. Yes, I make the translation to English myself and I’m often not very pleased with the result… I truly appreciate your kind words! 🙂

  Maria: Jag har tyvärr ingen koll på var jag köpte de olika banden men jag vet namnet på två av butikerna jag handlade av: Sydilla (www.sydilla.se) och Karinottilia (www.karinottilia.se). Lycka till! 🙂

 14. Idag tipsade vi om din blogg hos oss.
  Lånade en bild från detta inlägget och länkade hit.
  Hoppas det var okej, annars säg till!
  Tack för en fin blogg!

  /Sandra

 15. Sandra: Tack! Vad roligt att ni gillar min blogg och vill tipsa om den för era läsare! 🙂

 16. Va fint & praktiskt att rulla upp banden på trådrullar! Ser jättehärligt ut med alla dessa underbara färger och trådrullarna i trä. Smart förvaring oxå!

 17. Pingback: Påskfåglar – Easter birds | Craft & Creativity

 18. Pingback: Organising Ribbons With Empty Tic Tac Containers / Craft and Creativity | External Brain

 19. Pingback: Påskpåsar till äggjakten – Easter egg hunt bags | Craft & Creativity

 20. Pingback: Let's Get Organized: Trim Organization Round-Up! - Let's eat Grandpa!

 21. I love the one part of your ribbon storage. Looks like you pull out amount of ribbon from top. Top looks like you can snap it shut?????
  Did you purchase this? If so can you tell me where?

Leave a Reply

Your email address will not be published.