Maileg mus – Maileg mouse

Igår köpte vi en liten Maileg mus till vår minsta dotter på 4 år som lyckats låta bli att suga på tummen i en vecka. Ett etappmål kan man säga. Det kan behövas en belöning så här i början för att hålla motivationen uppe. 🙂

Nu är jag sugen på att sy lite kläder till denna söta lilla mus, som en present till E vid hennes nästa delmål. Och kanske virka en halsduk eller en mössa t ex. Är det någon som känner till bra mönster som passar små Maileg möss? Det borde väl finnas?


Foto: Maileg

Yesterday we bought a cute little Maileg Mouse for our four-year-old daughter who has managed to not suck her thumb for one week. A milestone you could say. A small reward can be useful to boost her motivation in the start process. 🙂 

Now I am keen to sew some clothes for this cute little mouse, as a gift for E when she reaches her next milestone. And perhaps crochet a scarf or a cap for example. Does anyone know of any good designs that fits small Maileg mice? They are about 10 cm (4 inches) tall.

8 thoughts on “Maileg mus – Maileg mouse

  • Hanna: Annars kan man ju köpa en liten Maileg mus eller kanin till sig själv i smyg… 🙂 Ha en jättefin helg du också! Kram.

 1. Hejsan,

  Hittade dig via chick & cheap. Alskar din blogg! Onskar jag hade mer tid sa jag kan pyssla mer, du har sa manga fina ideer.

 2. Hej!

  Nu vet jag att detta inlägg är ganska många år gammalt men jag hittade det medan jag letade efter hjälp för att virka kläder till min systerdotters kommande julklapp. Min syster ska ge sin dotter en Maileg mus och undrar om jag kan virka lite kläder till den.

  Hur gick det för dig? Gjorde du några kläder till er lilla mus? Är det lillebror/syster ni har?

  Jag gillar din blogg i alla fall. 🙂

  Allt gott!
  Hälsningar,
  Linda

  • Hej Linda! Nej, några kläder har det inte blivit än. 🙂 Vi har två döttrar. Allt gott /Helena

Leave a Reply

Your email address will not be published.