Dagens pyssel, randigt julhänge –
Craft of the Day, Striped Paper Ornament

En amerikansk pysselblogg som jag följer är How About Orange och där finns med massor med roliga pysseltips, beskrivningar och mönster. Dessutom är den fylld med vackra fotografier.

Ett av tipsen jag fastnat för är dessa randiga julhängen i papper, de ser nästan ut som om de hör hemma på tivoli. De var enkla att göra och det krävdes inte mycket material. Klicka er till How About Orange för att se beskrivningen.

Måtten är i tum och remsorna ska vara 3,5″ x 0,5″, vilket enligt vårt mätsystem är ca 8,9 x 1,3 cm. Lite pilligt att mäta ut (om man inte har en linjal som även visar tum). Därför har jag gjort en mall i Illustrator som ni kan ladda hem i pdf-format om ni vill.

Klicka här för mallen. Förslagsvis kan man skriva ut mallen en gång på vitt papper och en gång på färgat papper (inte för mörkt för då syns nog inte utskriften). Då har man remsor som räcker till två julhängen och man kan blanda färgerna så man får randiga hängen.

How About Orange is an American craft blog that I’ve followed for some time and I’m a big fan of Jessicas work. There you can find lots of fun craft tips, tutorials and templates. Furthermore, it is filled with beautiful photographs. 

One of her crafty tips that I’ve fallen for is these striped paper ornaments, they almost look like they belong at a carnival. They were easy to make and required very little material. Click your way to How About Orange to see the tutorial.

The dimensions are in inches and the strips should be 3.5 “x 0.5”, which according to the metric system is approximately 8.9 x 1.3 cm. A bit tricky to measure when you have a ruler which only shows centimeters. 🙂 Therefore I made ​​a template in Illustrator, you can download in pdf format if you wish.

Click here for the template. I suggested you print out the template once on white paper and once on colored paper (not too dark or else the print will not be visible). Then you get enough strips to make two ornaments and you can mix the colors to get the striped effect. 

16 thoughts on “Dagens pyssel, randigt julhänge –
Craft of the Day, Striped Paper Ornament

 1. Jisses vad du sprutar ur dig härligt pyssel! Otroligt fina grejer. Jag blir sugen på att sätta igång … hoppas att det snart blir lite tid över 🙂

  Jag önskar dig en härlig dag!
  Kram Sofia

 2. Tack Sofia! Jag ska snart ta jul-ledigt ett par veckor så jag passar på lite innan… 😉 Ha en härlig dag du med! Kram kram

 3. Vad fina det är, håller med att de är lite lika de jag hade gjort:) Vad gullig du är som har gjort en mall, den ska jag spara ner! Tusen tack:)

 4. Så fint! Vi har också gjort papperspyssel idag men måste nu genast testa även detta! Granen blir full och snygg i år!

 5. Karin: Tack! Dina julhängen var superfina. Sådana vill jag också göra (när jag nu ska hinna allt jag vill göra…). Så mycket inspiration, så lite tid. Och en överfull gran, som sagt. 🙂

  Katrina: Thanks! I agree, it’s great with homemade Christmas decorations. Love your wreath, it looks great!

 6. Tack Fröken Pyssel! Ja, hon är en riktig sötnos – jag måste nog hålla med där. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.