Dagens pyssel, julgodis –
Craft of the Day, Christmas sweets

Igår fick jag ett ryck och gjorde julgodis tillsammans med barnen. Mina tjejer, 7 och 4 år, hjälpte till med att bryta choklad, placera ut knäckformar på en bricka, röra i smeten, dela Dumlekola och annat smått och gott. Fast det viktigaste av allt var förstås att slicka ur skålarna. 🙂
——
Yesterday the kids and I got a whim to make some Christmas sweets. My girls, 7 and 4 years, helped with breaking the chocolate, placing the baking liners on a tray, cutting the toffee into pieces, and so on. But most importantly, they helped to lick the bowls. 😉 

Vi var inte så äventyrliga i år utan nöjde oss med klassikerna knäck och Rocky Road. Knäcken gjorde vi efter recept från Tasteline. Rocky Road kan man blanda lite som man vill, det blir alltid gott. Vi använde 400 g Marabou mjölkchoklad, 1 påse Dumlekola, 100 g mini-marshmallows och 2 dl salta jordnötter. Smält chokladen, bland alla ingredienserna, bred ut smeten på bakplåtspapper och kyl tills den stelnar. Skär upp i fyrkanter. Mums!
——-
We didn’t feel so adventurous this year, so we settled for making the classics: Christmas toffee with chopped almonds (“Knäck” in Swedish) and Rocky Road. We made the toffee with a recipe from Tasteline, you can find an English recipe hereWith Rocky Road bars you can improvise a bit with the ingredients, it always tastes great. We used 400 g milk chocolate, a bag of Dumle Caramel Toffee, 100 g mini marshmallows and 2 cups of salted peanuts. Melt the chocolate and mix it with all of the other ingredients. Then spread the batter on a baking paper and let it cool until its hardened. Cut into squares. Yummy! 

14 thoughts on “Dagens pyssel, julgodis –
Craft of the Day, Christmas sweets

 1. Hej! Gott. Jag ska göra godis på måndag. Då riskerar det nog inte att ta slut:)Vår femåring älskar maränger så jag bara måste göra maränggranen, tomtebrowniesen(?!) har jag sett innan. De är planerade till kvällen innan julafton…tack för all inspiration och fina ord! Kram

 2. Åhå, kul att kunna inspirera till godisbakande=) Det är ju verkligen en underbar decembersysselsättning (att äta upp godiset också så klart)! Förra året bestämde jag mig för att inte göra något godis för jag kände mig så stressad. Men så en helg fick jag ett ryck och gjorde 14 sorter i alla fall. Något overkill möjligtvis, men gott! De där caramel spirals ser ju sjukt goda ut! Härliga länkar!

 3. Konstiga Lillian: Tack! Vad roligt att du gillar den. Välkommen hit igen! 🙂

  Michaelanne: Good luck with your baking, I hope your Christmas sweets turn out delicious. Ours are almost gone by now… 🙂

  Katrina: I agree, the brownie Santa hats are adorable. And seem pretty easy to make. A good combination.

  Hanna: Åh, då måste du ta kort på maränggranarna! Jag tyckte de var bedårande. Kul idé helt enkelt. Precis som med tomtebrowniesen (bra ord), enkelt men genialt.

  Vardaglyx: Det är jag som ska tacka, det var du som inspirerade mig! Lussekramar till dig med. 🙂

  Creando: Tack! Jag kan liksom inte sluta, hittar så mycket kul på nätet och det är roligt att dela med sig. Plus att det blir någon slags minnesanteckning för min egen del också. En samling inspirerande länkar att använda i framtiden någon gång.

  Josefin: Tack! Det var väl bra, det är kul att skämma bort. 🙂

  Nina: Tack för inspirationen som sagt. Overkill är roligt ibland, att få vara lite galen. Det gäller bara att man får hjälp att äta upp allt. 😉 Håller med om att karamell-spiralerna ser fantastiskt goda ut.

 4. Ögongodis är inte så dumt det heller och man blir ju inte tjock… 😉 Kramis

 5. Hej Helena, tack för en underbar blogg! 😀
  Jag gick tillbaka lite i arkivet för att se om du har något bra förslag på hur man slår i julkola. Tyvärr hittade jag inget från tidigare år, du kanske skulle kunna göra något sådant i år? Kanske med lite washitejp? 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.