Hjärthalsband – Heart Necklace

Jag fortsätter på hjärt-temat ett tag till och visar er ett halsband som jag gjort av Fimo-lera. Jag formade hjärtat för hand, gjorde ett litet hål med en synål och brände hjärtat i ugnen i 30 min på 110°C. När hjärtat svalnat trädde jag ståltråd genom hålet, tvinnade ståltråden till en ring och fäste bandet i ringen.
——–
I’ll stick to my heart themed crafts for a bit longer and show you a necklace that I made of Fimo clayI shaped the heart by hand and used a needle to make a small hole. I baked the heart in the oven for about 30 minutes at 110°C (230°F). When it had cooled off I threaded a piece of fine wire through the hole, twined it like a ring and threaded the string through the ring. 

För en beskrivning (med bilder) på hur man knyter en s k “glidande knut” klicka här. /
For a tutorial (with pictures) on how to tie a “sliding knot”, please click here

Och för den som känner för att överraska sin käresta eller sina barn med ett hjärtformat ägg på morgonen så är det lättare än man tror, klicka här för beskrivning. Jag var tvungen att testa själv… /
And for those of you who would like to surprise your loved ones with a heart shaped egg for breakfast, it’s a lot easier then you think. Click here for a tutorial. I just had to try it out for myself …  

24 thoughts on “Hjärthalsband – Heart Necklace

 1. Åh, det är ägget har jag sett på Pinterest, tack för påminnelsen! Det ska jag göra till min kära pojkvän på tisdag!

  Ha en fin kväll!

  Kramar

 2. I am breathless with every beautiful thing you do…..and so I have pinned you (hope you don’t mind) on my boards.

 3. Så rart litet hjärta! Den där leran låter ju klart intressant. Och jag gillar det här med hjärtan-tema. Om man nu vill satsa på alla hjärtans dag så är det definitivt roligare med pysslade presenter än köpta. Känns lite som att alla hjärtans är en väldigt kommersiell högtid när man bara ska konsumera kärlekspresenter typ. Fast, det är ju å andra sidan julen också och den är ju det bästa jag vet, haha.

 4. Yosofine: Samma här, det var på Pinterest jag såg idén första gången. Helt galen idé egentligen, men enkel och lite kul. 🙂 Hoppas du blir nöjd med dina ägg. Kram!

  Nina R: Tack söta du!

  Carina: Ja, jag tyckte också det var lite skoj! Och vi äter ägg ofta här hemma så det var enkelt att göra ett försök. Lyckades första gången även om det kanske inte blev ett “perfekt” hjärta. 😀

  Dawn: Thank you dear! Of course I don’t mind. I’m just happy to inspire you.

  Kicki: Ja, eller hur? 🙂 Kram på dig!

  Nina: Håller med dig fullständigt. Alla hjärtans dag kan vara en fin sak att fira utan att det behöver bli kommersiellt. Vad kan vara mer kärleksfullt än att lägga tid på att göra något fint till dem som står en nära? Kram!

 5. Ett så sött litet hjärta. De där glidande knutarna är verkligen bra.
  Såg de där hjärtformade äggen på en annan blogg och har länge tänkt prova för de är verkligen söta. Får se om det hinns med i morgon kväll.
  Locken på burkarna har jag gjort efter eget huvud mäter då och då under virkandets gång ungefär efter varje varv så att de skall passa.

 6. Jättefint! Kul idé! Det blir mest Super Mario svampa när vi plockar fram Fimoleran. Kanske mamma Karin ska plocka fram leran själv nästa gång 😉

 7. Så fina ägg, får kanske bli sådana imorgonbitti 🙂 Har länge velat ha egg moulds, en form så ägget blir som Hello Kitty, en björn eller en bil, så gulliga! Hjärtanen var ju dock enklare än jag trodde, och fint blir det!

 8. Hej, bara en liten FYI som kanske kan vara till hjalp i framtiden om inte annat. Neckless betyder halslos, tror att du nog menade necklace. Petigt, jag vet, men det ar alltid trevligare att ha det ratt. Halslos later ganska kul annars 🙂

  • Titti: Haha, tack! Jag hade lyckats stava rätt i brötexten men inte i rubriken… ibland går det lite snabbt. Tack för att du påpekade det. 🙂

 9. Mia: Tack! Ja, knutarna är praktiska och dessutom enkla att göra. 🙂 Dina lock var jättefina, blev väldigt sugen på att testa göra egna!

  Karin & Freja: Super Mario-svampar – kul idé. Vi är ett gäng Mario-fans här hemma! 🙂

  Viktoria: Superfint iPhone-skal!!!

  Smäm, Vardaxlyx, Christina, Helena, Kirre, Maalaa, Emma och Sofia: Tack för era fina kommentarer!

 10. Thanks for sharing the link to the secret behind the heart egg 🙂
  will try it out and let you know if the magic worked for me ♥

 11. Thank you Niru! Hope you were successful with your heart shaped eggs. 🙂

 12. Pingback: Interesting Polymer Clay DIY Projects - Un - ComplicateUn – Complicate

Leave a Reply

Your email address will not be published.