Blyertspennor i ny skrud –
Decoupage pencils

Mina tråkiga gamla svarta blyertspennor har fått sig ett lyft med hjälp av en bit omslagspapper, decoupagelim och lite lack. Ännu ett pyssel som jag sett på en mängd olika ställen och som verkade så lätt att jag var tvungen att testa. Det var mycket riktigt enkelt också. Och jag tycker det blev lite fint. Jag blir glad av dem!
———-
My dull old black pencils has received a make-over with the help of a piece of wrapping paper, decoupage glue and a little bit of varnish. Yet another craft that I’ve seen in a variety of places and that seemed so simple that I had to give it a try. It turned out be just as easy as I thought. And I think they look pretty good. They make me happy! 

Omslagspapper fungerar bra eftersom det ofta är ganska tunt. Jag klippte ut en bit, kladdade på med decoupagelim och rullade papperet runt pennan. När pennan var helt täckt med papper (det gör inget om papperet täcker själva pennspetsen) penslade jag på ett lager lack över alltsammans. Jag lät pennorna torka några timmar, stående i glasburkar. Jag vässade dem när de var helt torra för att få bort överflödet av papper som täckte spetsen.
——–
Wrapping paper works well because it’s pretty light weight. I cut out a piece of paper, covered it (and the pencil) with decoupage glue and rolled the paper around the pencil. When fully covered with paper (it doesn’t matter if the paper covers the tip), I brushed a layer of varnish over the hole thing. I let the pencils dry for a couple of hours, standing by them selfs in glass jars. When completely dry I sharpened them to remove the excess paper.

Pennburken är en omgjord konservburk som jag piffade till för ett tag sedan. /
The pen holder is an old tin can that I upcycled up a while back.  

42 thoughts on “Blyertspennor i ny skrud –
Decoupage pencils

 1. Jag kommer att tjata ut det här men JAG ÄLSKAR DIN BLOGG och dig med då. 🙂 Alltid så spännande att kika in här och bli inspirerad. Så himla fina pennorna blev. Tur att jag ska till staden idag, en sväng förbi gamle Classe får det allt bli! Ha en fin dag!

  Kram

 2. Så enkelt, men effektfullt!
  Det är inte så att pappret riskerar att lossna när du vässar pennorna?

  Absolut ett pyssel jag ska testa inom kort!

  Kram!

 3. Hej!
  Du gör alltid så himla fint pyssel! Jag vill också men har inte kommit igång så mycket… Okunskapen lyser! Vad är decupagelim? Vad är det för skillnad mot vanligt lim? Vart köper man det? Hoppas du kan förklara lite =)

  Tack för inspirationen!

 4. Yosofine: Åh, tack – jag blir alldeles lycklig av dina ord! 🙂 Kram

  Mia: Tack så mycket!

  Postadress Torslanda: Tack! Jag tycker att det är extra roligt att pyssla den här tiden på året. Ljuset är på väg tillbaka och ger en energi och inspiration!

  Camilla: Nej, faktiskt inte. Jag var lite orolig också men det verkar sitta som berget. 🙂 Tack för din fina kommentar och kram på dig!

  Karen: Thank you!

  Karin: Tack snälla! Decoupagelim är ett lim som fungerar både som klister och lack, ofta använt till att klistra servetter på möbler och kartong m m. Finns på Pandoro bland annat. Det går säkert bra med vanligt klister också men decoupage är lätt att jobba med.

 5. Men oj, det var nog det finaste jag sett på länge! Du är helt fantastisk! Skriver som någon annan skrev, jag älskar verklgien din blogg!

 6. Men hallå där! Fattar inte att jag inte hittat till dig tidigare! Känner mig så otroligt hemma här bland alla kreativa projekt och vackra bilder. Vad lycklig man blir när man trillar över en ny skatt i Bloggosfären!
  Ha en underbar dag!

 7. Gu va jag är glad över att jag har hittat till din blogg! <3 Den verkar helt underbar och du verkar ha jättebra tips! =) Det här ska jag verkligen ta och göra. För då kanske det känns något roligare att plugga, vilket kan behövas så mycket som jag pluggar! 😉

 8. They are lovely! I might have to make a couple just for ME:))) The cup holder looks so pretty too…You are so good at making everday items beautiful!

 9. These are so pretty. Such a fun way to brighten up a workspace.
  p.s. my mother’s maiden name is Soderberg. I was so excited to stumble on your website via pinterest the other day. 🙂

 10. Vad fint det blev! 🙂 Det där var ju nästan som min idé! 🙂 Fast jag hade tänkt testa med washi tape istället. Men det där var ju också riktigt smart! Kanske borde testa det också 🙂

 11. Men vad söta! Det är farligt att kika in här! Blev inspirerad av din bandstädning tidigare och jag laddar lite… har i alla fall fått ordning på dotterns alla pärlor och småsaker i glasburkar nu 🙂 Ha en trevlig kväll!

 12. Hur fiffigt var inte detta 🙂 Vilket är bäst tunnare presentpapper eller är det kanske lite svårare med scrapbooking papper då de oftast är tjockare?
  Denna ide gör ju att man kan ha fina pennor av bra kvalitè. Mina små tjejer älskar fina pennor (gör inte alla det?) men det mesta man köper i affären som är “gulligt” är av så skruttig kvalitè att bara man tittar på pennan så går udden av och så ramlar de ur när man vässar dem. Har svurit att aldrig mer köpa sådana pennor till mina tjejer. Nu kan de få både gulligt och kvaliè på en gång. Tusen tack för häftiga ideer.
  Kram Anette 🙂

 13. Hej ! tack för idén ! Mina pennor blev härliga och stiliga dessutom… Du har så underbara idéer ! Tack för all inspiration ! Är så glad att jag hittade din blogg !
  Kraam
  Sanne

 14. Vilken bra idé! Pennor kan vara så fruktansvärt tråkiga! Ett projekt för en regning dag framöver! Har några andra projekt på väntelistan först!

 15. Mamma mia, vilken bloggkärlek – jag blir alldeles varm i hjärtat! Tack snälla:
  Frk Pyssel, Rebeccas DIY, Cissi Par, Vardaxlyx, Spindeltjejen, Nina, Petronella, Borgmästaren, Karin, Fiffiga systrar, Lyllos, Creando Kicki, Så vitt jag vet, Linda Svahn, Naemi och Zima.

  Sophia: Ja, precis! Väldigt likt din idé! Washi tape fungerar säkert utmärkt och är mindre kladdigt än klister. 🙂

  Anettte: Tack! Jag misstänker att tunnare papper är enklare att jobba med och att det blir bättre resultat. Håller med om pennorna av skruttig kvalitet, man blir bara arg! Kram

  Lillavild: Tror inte man behöver lacka efteråt. 🙂 Det blir säkert fint ändå.

  Michaelanne, Regina, Chris and Michelle: Thank you so much. Your comments inspire me.

 16. Underbar blogg!!!! Tack för all inspiration och tutorials! Gjorde pennorna och hårspännen igår efter att ha blivit inspirerad av dig. Länkade på min blogg.
  Kram

 17. Jättefina!
  Och tack för all inspiration du ger! Ska snart inreda ett nytt hobbyrum och har blivit väldigt inspirerad av ditt 🙂 Tack för det!

 18. Vilket fantastiskt pyssel du gör jämt, tack för all inspiration:)
  Idag får jag åka och uppdatera mitt pappersförråd så att jag också kan göra sådana snygga pennor.
  /Anni

 19. Jättefina! Du har en sån inspirerande och glädjespridande blogg. Jag har fullt upp med lägenhetsrenovering, flytt och husköp så jag hinner inte med pysslandet men sen när det är klart så ska jag fixa mig en pysselhörna och sätta igång!:)

 20. Linda: Tack! Vad roligt, då måste jag genast kika in på din blogg. Kram

  Lotta: Tack själv! Kul att jag kunde inspirera.

  Anni: Tack, och lycka till med pennorna! 🙂

  Axelina: Vad kul att du tycker det, tack så mycket! Lycka till med flytten!

 21. Pingback: Gevonden vijf.. 4 Maart | Pure or Purple

 22. Pingback: Personnaliser ses crayons | My Diy

 23. Pingback: חמישה רעיונות ליצירה עם ילדים בחופש הגדול

 24. Pingback: Simple Handmade Gifts – Part Seven | One Good Thing by Jillee

 25. Pingback: Crafty Tutorial Link-Ups

 26. Pingback: חמישה רעיונות ליצירה עם ילדים בחופש הגדול

Leave a Reply

Your email address will not be published.