Väska à la Cath Kidston –
Handbag a la Cath Kidston

Cath Kidston är en av mina favoriter när det kommer till tyger och porslin. Prickigt, blommigt och pastelliga färger. Kan det bli bättre? Inte i min värld. På syfestivalen härom veckan kom jag över hennes bok “SY!” till ett bra pris och med boken följde ett kit med tillklippt tyg, alla tillbehör och beskrivning för att sy en Cath Kidston-handväska. I söndags gick jag till verket och nu är den klar. /
Cath Kidston is one of my favorites when it comes to fabric and porcelain. Polka dots, flowers and pastel colors. Does it get any better then that? Not in my world. At the sewing festival in Stockholm the other week I came across her book “SEW!” at a reasonable price and included was a kit with pre-cut fabric, buttons, label and a description on how to sew a Cath Kidston-handbag. Last Sunday I went to work and now it’s ready. 

Lilla E fattade genast tycke för väskan. /
Little E immediately took a liking to the bag.

Jag har onekligen en del att lära när det gäller konsten att sy på maskin, om man säger så.  Men låt oss låtsas som ingenting… På håll ser man inte skavankerna och jag tror väskan kommer bli perfekt för soliga vårdagar. 🙂 /
I certainly have a lot to learn when it comes to the art of machine sewing, to say the least. But let’s pretend like nothing… You won’t be able to see the flaws from a distance and I believe this will be the perfect bag for sunny spring days. 🙂

Måste bara avsluta med att visa er den här supersöta necessären som min lillebror, 16 år, sytt i skolan. Snacka om att där ligger jag i lä! /
To round this off I just have to show you this super cute cosmetic bag made in school by my 16-year-old little brother. Talk about me being (at least) two steps behind! 

26 thoughts on “Väska à la Cath Kidston –
Handbag a la Cath Kidston

 1. Boken är så fin! Tittade i den hos en kompis och hittade massor av fin inspiration. Väskan är verkligen fin sådär somrigt fin.

  Necessären var ju jättesöt och fin antar att det ligger i generna.

 2. Vad glad jag blir av att se den fina necessären och att en 16årig kille har syslöjd och väljer göra nåt så sött. Och den ser riktigt fin ut, det man ser.

 3. Tack! 😀

  Åh, den där har jag tänkt göra jättelänge! Det har inte blivit av bara. Men den är himla fin! 🙂
  Och jag håller med; prickigt, blommigt och pastelligt är det bästa i min värld också 😉

 4. Jag har spanat på den där boken ett tag nu och undrat om jag fixar att sy väskan. Jag är inte heller så bra på att sy, men har en symaskin och vill egentligen gärna lära mig. Kanske ska jag våga mig på det….får kanske ta och köpa den där boken ändå!

  Och wow! Vilken lillebror! Så fin liten necessär och vilken cool kille!

  Kram Jennica

 5. Jag håller verkligen med! Blommigt och pastellfärger är så underbart så att det inte är sant! =) och Cath Kidston är verkligen en favorit! =)

 6. This bag is great. I have a new sewing machine ( my little sister gave me for my birthday present) and I am a novice 🙂 This bag is a big job for me.
  I hope, I can sew a bag like this a day…

 7. Rachel: Thank you!

  Mia: Tack! Boken har massor med fina mönster och jag fick blodad tand efter väskan. 🙂

  Emeli och Annika GW: Tack, ja visst är han duktig! 🙂 Det är verkligen helt perfekta sömmar. Jag är otroligt imponerad.

  Sophia, Kicki, Jennica, Fiffiga systrar och Henrietta: Det var inte så svårt, lite pilligt med knapphålen men som sagt – tittar man inte nära så ser det helt ok ut. 😉 Rekommenderas!

  Cissi Par: Cath Kidston gör verkligen mönster som gör en glad! =)

  CafenoHut: Thank you! I think you can! 🙂

 8. Tack du, jag blev själv väldigt nöjd med både skrivbord och leksakslåda :O)
  Det är lite farligt att börja med Decoupage… finns stor risk att allt blir decoupagat om man inte håller i hatten…

  Spänd på att få se hur ditt skrivbord blir.
  Mycket fin väka förresten!

 9. Den blev kanonfin! Jag har boken, men har ännu inte kommit mig för att sy något av mina mååånga meter tyg som jag köpt på mig. Men en dag är man kanske pansionär och då kanske jag får lite mer tid över till alla pyssel jag vill göra (det är dock runt 25 år dit…).

  Ni verkar ha pysslandet i generna! Jättefin necessär kan du hälsa brorsan!

  /åsa

 10. Väskan är jättefin, och tyget, ååååh dreggel 😀 Vet inte vad det är för bok men måste kolla upp!

  Vilken gullig kille som sytt världens finaste neccessär!!! <3

 11. Wow vad snyggt din brorsa sytt! Jag får inte till mina necessärer av någon anledning (har bara provat en gång dock). Sy handväska är rätt roligt faktiskt, jättefint tyg var det också på den du sytt!

  Ha en trevlig dag!

 12. Niru and Marie-Jozé: Thank you! 🙂

  EbbaPåLandet, Åsa, Yosofine, Bea, Singoalla, Anita, Frk pyssel, Vardaxlyx och LInda: Tack för era kommentarer, jag blir så glad! 🙂

 13. I have a question and its completely unrelated to the bag (which is cute btw); the top that the little girl in the photos is wearing. Was it home-made or store bought? Its cool and I’d like to know where it comes from

Leave a Reply

Your email address will not be published.