Färgkodade sladdar –
Color coded cords

Med ett antal Apple-produkter i hemmet är det inte helt lätt att hålla reda på vems sladd som är vems. Jag och maken har var sin iPhone plus familjens iPad och varje gång man ska ladda sin pryl så får man leta efter sladden. Ofta skyller vi på varandra: “-Var har du gömt laddaren till telefonen nu då?”. Nu är laddaren till iPad:en markerad med en blå pärla (matchar skalet…), min telefonladdare är rosa och makens är svart (han har en svart telefon). Så även om vi fortfarande lånar varandras laddare så vet vi i alla fall vem som slarvat bort sin… 😉
——–
With a number of Apple products in the house it’s not easy to keep track of all those cords.  Me and my husband own an iPhone each plus the family’s iPad, and every time you’re about to charge your gadget you wind up searching for the cord. Often we blame each other: “-Where have you hidden the charger this time?”. Now the iPad charge is marked with a light blue bead (matching the case…), my phone charger is pink and my husband’s is black (he has a black phone). So although we still borrow each other’s chargers, we at least know who lost his or hers…  😉

Jag har ju tidigare pyntat min hörlursladd med plastpärlor och efter att ha visat det för min svägerska kom hon på idén med att sätta en pärla på laddarna också för att skilja dem åt (hon har två tonårspojkar hemma…). Smart, tyckte jag!

För att kunna trä pärlorna över sladden behöver man göra ett snitt i dem, antingen med en vass kniv eller (som en bloggläsare tipsade mig om) klippa upp dem med en liten nagelsax. Det här är ett snabbt pyssel som tar kanske två minuter!
———
I decorated my earphone chords some time ago and after showing them to my sister in law, she came up with the idea of putting a bead on her charger. Simply to distinguish it from the rest of the family’s (she has two teenage boys at home). I thought it was a brilliant idea! 

In order to thread the beads over the wire you need to make a slit in them, either with a sharp knife, or (as a blog reader tipped me about) cut them open with a pair of cuticle scissors. This is a really quick craft that takes maybe two minutes!

39 thoughts on “Färgkodade sladdar –
Color coded cords

 1. Så smart! Och så himla enkelt – egentligen. Det gäller ju bara att någon ska komma på det, och det hade nog aldrig blivit jag som gjorde det.

 2. Smart! Även om vi inte har samma telefoner ser ofta alla svarta sladdar likadana ut så det vore nog inte så dumt att markera dem.
  Gillar även dina hörlurar mer färg i vardagen till alla, för man blir ju så glad av färg.

 3. Vilket superbra tips! Sladdar kan driva mig till vansinne, dom ligger oftast i ett enda virrvarr någonstans och innan jag listat ut vilken som hör till kameran, videokameran, någon dator eller något vi sålt för fem år sedan så ryker det ur öronen. Tänk att en så enkel sak som små pärlor kan lösa den saken 🙂 man kan ju också ta en vattenfast penna med fin spets och markera pärlan men en bokstav eller ett tecken 🙂 tack för tipset och ha en fin helg!

 4. Svar: Tack för din fina kommentar i min blogg. Behövdes just i dag för jag har en riktig sån där oro-inför-operationen-dag. Kram!!

 5. Smart! Och med dina fina bilder så blir man ju sugen på en Iphone med dekorerad sladd… = )
  Jag har lyckats “spränga” högtalaren i min gamla mobil (jag hade högsta volym på ringsignalen när jag dammsög häromveckan och väntade ett viktigt samtal och upptäckte för sent att min banracing-ton var i högsta laget – nu skorrar det så fint i telefonen när man använder den..), men kommer mig inte för att köpa en ny.

  Ha en trevlig helg!
  kram Åsa

 6. Det var något av det smartaste jag har sett på länge. Här ska märkas sladdar. Jag ser fram emot lugnet som ska lägra sig i hemmet….
  Kramar

 7. Vad FIFFIGT! Toppen! Att pimpa hörlurssladdarna tror jag att jag testar bums (det är bara jag som har Iphone här hemma så alla vet vem som slarvat bort sin sladd, he he).
  Ha en riktigt go lördag!
  KRam!

 8. Så smart 😀 Pillade själv fast pärlor på mina hörlutar för ett par månader sen – har fått mycket komplimanger.
  Har även jag samma problem med alldeles för mycket Apple produkter hemma, så man glömmer Ofta vad som tillhör vad eller vart sladdarna är. Så bra idé, måste genast göras 😀

 9. Så smart! Tack för tipset 🙂
  Vi har en hel del av dessa sladdar hemma hos oss också och vem som har tagit vems sladd börjar bli tröttsamt…
  Så, Tack!
  Kram

 10. Haha, något modernare version av att sätta färgad sytråd i enfärgade strumpor som vi gjorde när jag var liten=) Smart och betydligt enklare än att klä in hela sladden. För det var jobbigt…

 11. Vilka fina!
  Det porslinet skulle verkligen göra sig jättefina som smycken 🙂 jag använde mig i skolan av ett litet finare slippapper, vet ej vad det heter, men det funkar även att slipa metall med.
  Hemma prövade jag samma sak men då tog jag bara vanligt slippapper avsett för trä… då hade jag P60 och det funkade lika bra det med… Lycka till nu 🙂

 12. Hihi alltid lika trevligt att titta in hos dig och bli inspirerad. Du är ju bäst (hmm jag vet att jag har sagt detta flera gånger men jag tycker det).
  Jag vill önska dig en trevlig söndag och så syns vi nästa vecka 😉
  KRAM

 13. Piedra, Mia, Caroline, Postadress Torslanda, Ann, Pia, Carina, Laila, Helena H, Åsa, Katharina, Madelein, Anita, Frida, Creando, Annika, Tidsmästarinnan, Malin 1, Malin 2, Annika GW, Linda, Maddes färg och form, Nina, Vardaxlyx och Karin & Freja:
  Vad roligt jag har haft när jag läst era kommentarer! Tänk att det är så många som upplevt samma “problem”. 🙂 Tack för att ni delar med er och för att ni lämnar så fina kommentarer!

  Mormorsglamour: Tack för tipset, här ska slipas porslinsskärvor! 🙂

  Veridiana: Thank you!

 14. Lina – Hus och Bus: Det står lite längre ner i bloggposten ovan, man klipper upp dem med en nagelsax eller skär ett snitt med en vass kniv. Sedan böjer man bara upp pärlorna och trär dem över sladden. 🙂

 15. Pingback: Colour Coded Cables

 16. Pingback: Follow your dreams » Färgkodade sladdar – Color coded cords | Craft & Creativity

 17. Pingback: It's @jennyonthespot! | Take It On Tuesday! Tutorial: Pimped Out (Beaded!) Earbud and Connector Cord

 18. Pingback: Tanulj és rendszerezz színekkel | Daily Dorothy

 19. Pingback: DIY: Oordopjes pimpen - Bringing Happiness

Leave a Reply

Your email address will not be published.