Kylskåpsmagneter & mormorsväska – Fridge magnets & granny bag

Som ni har förstått är det inte bara jag som pysslar här hemma utan även barnen, så klart. Sjuåringen slår oss alla i kreativitet och hon älskar när jag lägger upp hennes pyssel på bloggen. Som den stolta mamma jag är så visar jag gärna er hennes alster. Dessa söta kylskåpsmagneter har hon gjort tillsammans med en kompis. De använde sig av små träfigurer som de målade med hobbyfärg, lät torka och limmade fast magneter på baksidan. För att magneterna skulle bli extra fina och blänkande pyntades de med paljetter.
—–
As you probably already figured out I’m not the only one in the family to craft, my girls love it too. My seven year old daughter beat us all when it comes to creativity and she absolutely loves it when I publish her crafts on the blog. Being the proud mother I am, I enjoy showing you her creations. She made these cute fridge magnets together with a friend. They used small wooden figures which they first painted with hobby paint, and after drying they glued magnets to the back of the figures. To make the magnets look even prettier, they decorated them with sequins. 

När mormor var barnvakt härom dagen lärde hon dottern att virka mormorsrutor. Tillsammans virkade de denna väska med flätat axelband. Ljuvlig, tycker jag! /
When grandma was looking after the girls the other day, she taught my eldest daughter how to crochet granny squares. Together they crocheted this bag with plaited shoulder strap. I think it’s lovely! 

26 thoughts on “Kylskåpsmagneter & mormorsväska – Fridge magnets & granny bag

 1. Oh….bra….mina mamma kommer også…to visit us in our new home…Now
  I know what she can do ;o)….crochet such a nice bag with my boys!!
  Trevlig dag Helena!

 2. Inte konstigt att hon gillar att pyssla med en sådan kreativ mamma. Snyggt så det förslår! 🙂

  Hon kanske borde starta “Craft and creativity MINI” 😉

  Jag önskar dig en härlig dag!
  Kram Sofia

 3. Åh, min dotter har länge velat lära sig sticka och virka. Ska prova och se om hon kan få ihop en mormorsruta, virka måste ju vara lättare än att sticka i alla fall (det har varit lite svårt för min 5,5-åring).

 4. Fantastiskt fint pyssel, och så roligt att se barnens alster hos dig. Förstår att både du och de är stolta. Speciellt förtjust är jag ju såklart i mormorsrutorna, den väskan är helt gudomlig! Tror jag ska visa för mina tio-åriga syskonbarn, de är pepp på alla fröslag som jag ger när det gäller virkning.

  Ha det gott!

 5. Det är så det ska vara! Att man lär sig från generation till generation. Det är så all fin kunskap förs vidare! Det var min gamla mormor som lärde mig att sticka. Jag satt bredvid och tittade på och sen gjorde jag likadant och imiterade. Var nog bara 6 år gammal! Då hade vi ingen Tv utan man lyssnade på radio på kvällarna och handarbetade samtidigt! Det var tider det! / Annika

 6. Mormorsrutorna är inte bara virkade, lilla fröken har varit noga med att välja färger. Ingen av rutorna är likadan, utan alla färger varvas med varandra. Hon är så duktig, en riktigt Craft & Creativity MINI! (Bra idé Sofia!)

 7. Som vanligt blir jag så vansinnigt imponerad av “familjen kreativ” 🙂 Underbart söta magneter och väskan är helt bedårande!

  Sv: Tack! Ja tårtan blev verkligen urgullig, precis som dottern är 🙂 Haha, vilket roligt minne! Tur att tårtan var så fin i alla fall!

  Kram

 8. Åh, så mycket fint. Det är ju så roligt när de små följer en i kreativitet. Väskan är så fin så jag baxnar. Måste lära min dotter det också. Hon älskar att virka, men mormorsrutor har jag glömt att lära henne 🙂

  Kramar Kicki

 9. Så fin väska, och kul att ni pysslar i tre generationer 🙂 Just nu är det bara bilar och brum brum som gäller här hemma, men om något år så kanske ett litet pysselintresse dyker upp här hemma med.

 10. O, så roligt och glittrigt! Freja kommer att älska era kylskåpsmagneter! Jag tror att hon tycker att vi har för lite flärd på pysselbolaget 😉

 11. Vilka söta magneter och vilken söt väska! Jag har precis lärt mig virka (om man inte räknar de improviserade små dukarna jag gjorde som liten) och jag är helt fast, i helgen ska jag ge mig på några mormorsrutor. =)

 12. Rosarood, Postadress Torslanda, Linda, Sophia, Deniec, Linnéa, Annelie, Nina, SjungandeMamman, Nina, Kicki, Mormorsglamour, Mest virkat, Ekomorsan, Singoalla, Karin & Freja, Bodil, Fiffiga systrar, AnnaK och Petronella: Tack för alla gulliga kommentarer!

  Annika GW: Visst är det härligt med kunskapsutbyte mellan generationerna! Vilken fin berättelse om din mormor!

  Sofia & Anita: “Craft & Creativity MINI”, kul idé! Det tror jag mina tjejer skulle gilla! 🙂

  Annie: Tack för tipset! 🙂

  Pink Bunny Paw: Thank you!

Leave a Reply

Your email address will not be published.