Luftballong i papper –
Paper air balloon

Pinterest är en fantastisk inspirationskälla och ibland ser man saker som man bara “måste” testa. Som dessa flätade luftballonger i papper (mönster från PaperMatrix). Men ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig.
—–
Pinterest is a fantastic source of inspiration and sometimes you see things you just “need” to make. Like these woven paper hot air balloons (template from PaperMatrix). But sometimes things doesn’t turn out the way you expect them to. 

Min kära mamma hjälpte mig klippa ur alla delar. Det skulle räcka till ett helt gäng luftballonger. Vad vi inte visste var att själva monteringen skulle bli extremt tålamodsprövande och kräva typ två veckors semester efteråt. Hjälp! 1 dryg timme, 10 klädnypor, åtskilliga bitar självhäftande tejp och många svordomar senare så lyckades jag färdigställa en (1) luftballong. Det blir inga fler, kan jag lova.
—–
My dear mother helped me to cut out all the parts. Enough to last for a whole bunch of hot air balloons. What we didn’t foresee was that making them would require a hole lot of patience and about two weeks of vacation afterwards. Help! More than 1 hour, 10 clothespins, tons of adhesive tape and many curses later, I managed to complete one (1) hot air balloon. Let me tell you, there will be no more. 

   

Visst blev den rätt så fin. Men inte värd mödan (jag skyller absolut inte på mönstret, det var utmärkt. Jag tar på mig all skuld själv!). Trots allt har jag en idé att göra en ballong i tyg och i så fall stryka vlieseline på baksidan av tyget innan jag klipper så det inte fransar sig. Mer tåligt och mer hållbart än papper. Skulle kunna bli fint, eller vad tror ni? Fast det vete sjutton om jag vågar ge mig på det projektet… Vi får se.
——-
Sure it turned out kind of nice. But it wasn’t worth the effort (I certainly don’t blame the pattern, it was excellent. I take all the blame myself!). Still, I have this idea to make a balloon out of fabric and if so, put interfacing on the back of the fabric before cutting. More durable and resistant than paper. Could turn out pretty, or what do you think? But I don’t know if I dare to try … We’ll see. 

14 thoughts on “Luftballong i papper –
Paper air balloon

 1. Oj! Det var ett pilligt och tålsmodskrävande pyssel. Trots det blev ballongen väldigt charmig! Ett enklare sätt att göra en ballong ( kanske du redan vet? ) är annars att använda en uppblåst ballong som stomme. En gammal och beprövad metod, grisar kunde man visst också göra av det! / Annika

 2. Jo men ibland måste man ju göra nåt sånt där bara för att visa att man har lite jävlar anamma i sig. Och söt blev den!

 3. Nejmen, den var ju så fin! Förstår att det tog sin lilla tid med alla de pappersremsorna som skulle stämma överens. Out of my league om man säger så.

 4. Hej! Vad kul! Min dotter gjorde två sådana förra veckan. Hon fick ett antal bryt innan de var klara. Men de ser ju så proffsiga ut när de är klara! Att göra dem i tyg var ju en kanonidé! Tack för tipset och tack för en fantastiskt inspirerande blogg.

 5. Your article made me laugh because I made one of these air balloons myself and it was sooooo difficult! And the result was ……. a bit like your balloon. 😉 OK but not as nice as the one on the pinterest picture. That’s for sure!

 6. Oj, vilket tålamod du ändå måste ha. Jag blev otålig bara av att se de flätade delarna. Tyckte den vart hemskt söt 🙂

 7. Om du som är så pysslig känner att du nog inte ska ge dig på att göra någon mer luftballong är detta pyssel inget för mig. = )

  Det är bra att du gör lite inlägg såhär i semestertider. Jag är usel på att göra det nu, men eftersom jag har en länk till dig så får mina besökare ändå lite ögongodis! haha! Det är toppen!

  Må så gott!
  Kram Åsa

 8. Åh vilken söt! Jag hittar ingen länk till hur man gör, skulle du kunna skicka den? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.