Smälta minipärlor – Melted mini beads

I våras roade vi oss med att smälta vanliga plastpärlor (s k hamapärlor/pärlplattepärlor) och gjorde armband av dem. Nu har vi även gjort samma sak med mini-plastpärlor. Det gick minst lika bra och de blev verkligen jättesöta! Jag fick ett tips från en bloggläsare att man inte behöver ställa upp pärlorna en och en utan man kan hälla ut dem lite huller om buller. Och tänk – det fungerade! Pärlorna blir lika fina och platta ändå och man kan sära på dem i efterhand om de klibbar ihop.
—–
Last spring, we had fun melting ordinary plastic beads (so called ironing/hama/perler/fuse beads) and making bracelets out of them. Now we’ve tried the same thing, but with mini plastic beads. It worked just as well and they turned out really cute! I got a tip from a blog reader that you don’t need to set the beads up one by one, you can place them randomly. And you know what? It worked! The beads turned out just as flat and pretty, and if they happen to stick together you can separate them afterwards. 

För er som inte testat tidigare. Gör så här: Häll ut pärlorna på en plåt med bakplåtspapper. In med plåten i ugnen i 200°C i ca fem minuter (kortare tid för minipärlor).

For those of you who haven’t tried before. Do like this: Pour the beads on a baking sheet with baking paper. Melt the beads in the oven at 400°F (200°C) for about five minutes (a little less for the mini beads). 

20 thoughts on “Smälta minipärlor – Melted mini beads

 1. suveränt att man inte behöver ställa dem upp, det var ju himla meckigt! = )
  lyckades stöta emot plåten mot kanten på ugnen så massor välte och då fick jag ju ställa upp dem igen, så det var kanon att få veta att jag inte behövde det… Nu måste jag smälta igen när det blev så mycket enklare!! tack!

  Ha en fin eftermiddag!
  kram Åsa

 2. Pingback: DIY Bijoux | Pearltrees

 3. Det första jag tänkte var- hur i all världen orkar hon ställa upp alla de små pärlorna. Måste prova för slipper man ställa upp pärlorna blir det ju nästan lite roligare.

 4. Men de som ligger ner, smälter inte de på “fel” håll då? Alltså smälter ner så att hålet försvinner och de bara blir som en platta.

  • Hej Lotta!
   Nej, det konstiga är att de faktiskt blir precis likadana som när de står upp. D v s de blir platta och har hålet kvar. Himla smart! 🙂 /Helena

 5. Det här verkar superkul. Men jag undrar vilken tråd du använder till dina armband? Jag har köpt ett elastiskt genomskinligt på Panduro men det går upp i knutarna hela tiden. Går inte att få ihop! Har du några tips?

  Tack för fin blogg/hemsida!

 6. Jag har faktiskt aldrig provat detta, trots att jag läst om det på så många bloggar. Får nog prova på det i helgen, jag som har en lugn och skön oplanerad helg framför mig!
  Kram Jennica

Leave a Reply

Your email address will not be published.