Pärlade hörlurar – Beaded earphones

Pärlade hörlurar, ett kul pyssel som tål att upprepas. För ganska precis ett år sedan bloggade jag om mina pärlade hörlurar. Idén fick jag från Cut Out + Keep och det visade sig vara fler än jag som tyckte det här var ett kul pyssel. /
Beaded earphones A fun DIY worth mentioning again. Almost exactly one year ago, I blogged about my beaded earphones. I got the idea from Cut Out + Keep and as it turned out, I wasn’t the only one who thought this was a fun craft.

   

Som Matlida till exempel. Matilda jobbar åt oss på Make & Create och när vi sågs härom dagen fick jag syn på hennes hörlurar. Hon hade pimpat sina sladdar med vita och gråa pärlor. /
Like Matlida for example. Matilda works for us at Make & Create and when we met the other day, I spotted her earphones. She had pimped her cords with white and grey plastic beads. 

Gör så här: Skär eller klipp upp plastpärlan (nagelsax fungerar t ex bra), böj upp pärlan och trä den över sladden. Fortsätt så långt du har lust, täck delar av sladden eller hela. Lätt som en plätt men lite tidskrävande. Sladden trasslar mindre och det är ingen som tar dina hörlurar av misstag!

Do like this: Cut a slit in the bead, (use a hobby knife or cuticle scissors), bend the bead open and slip it over the cord. Do as many as you want, and cover part of the cord or all of it. It’s a piece of cake, but a little time consuming. The cord doesn’t tangle and your earphones won’t get mixed up with someone else’s!

14 thoughts on “Pärlade hörlurar – Beaded earphones

 1. Jag såg dessa hos dig när du först skrev om det, och sen dess har jag sett det överallt! Senast på en tonårig punktjej med knallgrönt hår och svart/cerisa lursladdar. Toppenfint!

 2. Ha, min barnen är jätte lycklig nu! They are thinking about these pearls-ear-phones a long time,..”how to make these, mum…”…Tack så mycket!
  Kram,
  Maren

 3. Hi^^

  I always see your blog, but i’m a brazilian girl, and i don’t know speak (or writhe) english very well, because that i never comment here! But i love yours ideas and i follow you…. I don’t see the hour you’ll ship to brazil your products. I like your shop! is very nice and have many things that don’t have in brazil! Please ship for we!
  xoxo
  Vanessa

 4. Tjo, jättefint förslag om man inte är så mycket för grälla färger (vilket iofs jag är 🙂 )
  Men, jag undrar om fler än jag har erfarenheten att hörlurarna kan gå sönder pga pärlpysslet. När man viker sladden så tar pärlorna för stor plats och trycker ut sladden ur själva kontakten verkar det som. Har pajjat mina hörlurar såhär, så det är glappa. Det är väldigt synd för, som sagt, de trasslade inte och var väldans snygga. Undrar bara om någon har en lösning? Jag tog bort några pärlor senare, men det blev så ändå.

  • Hej Gunghesten! Vad tråkigt att höra att dina lurar gick sönder! Jag har inte hört talas om problemet tidigare, jag har dock inte pärlat hela mina sladdar utan bara den delen som inte är “delad”, d v s den bit som går från telefonen till det ställe där den delar sig och går ut till själva lurarna. Vet inte om det är orsaken till att mina klarat sig. Det ska bli intressant att höra om fler har råkat ut för samma sak och i så fall ska jag lägga in en liten varningstext i blogginlägget. Bra att du tog upp frågan! Vänliga hälsningar /Helena

 5. Jag gjorde sådana här till min svärmor i julklapp sist! Verkligen fint och uppskattat. Men lite för pilligt för en latmask som jag så nu önskar jag nästan att jag behållit dem själv för jag kommer nog inte orka göra nya, haha!

 6. Pingback: DIY Series: Beaded Earphone Cords! « nest design studio { blog }

 7. Pingback: Gnuggmotiv på askar – Rub on decorated boxes | Craft & Creativity

 8. Pingback: Pärlade Hörlurar |

Leave a Reply

Your email address will not be published.