Julgranskulor i papper –
3D paper ball ornaments

För ett år sedan såg jag en sådan fiffig beskrivning på flätade pappersbollar hos How About Orange. De dyker upp då och då på Pinterest och påmint mig om att de finns där på min mentala vill-pyssla-lista. I helgen skred jag till verket och så här blev resultatet.
——
One year ago, I spotted a clever tutorial on how to make these braided paper balls at How About Orange. These 3D paper balls pop up now and then on various Pinterest boards, and have reminded me that they are on my mental to-craft-list. This weekend I actualized my plan and here’s the result. 

 

Kulan till vänster är saxad ur en gammal loppisfyndad uppslagsbok och den till höger ur en gammal kartbok. Återvinning till 100%. Jag tänkte att de kan vara fina att hänga i granen. /
The ball on the left is cut out from an old encyclopedia I found at the flee market and the one on the right from a vintage atlas. 100% recycling. I thought they might look nice hanging in the Christmas tree.

 

Mallarna ser ut som blommor Jag skrev ut mallen för den minsta pappersbollen och då blev min boll ca 8 cm i diameter. Det finns två större mallar också om man vill göra lite maffigare bollar. De var inte alls svåra att göra. För att göra en boll behöver man tolv “blommor” och för att effektivisera så lade jag mallen på boksidorna och klippte två i taget.  Det finns tydliga och bra instruktioner på How About Orange där du även laddar ner mallarna i pdf-format.
——–
The templates look kind of like flowers. I printed the templates for the smallest paper ball and mine turned out to be about 3 inches (8 cm) in diameter. There are two larger sizes of templates available to print if you want to make lager ones. Thea are not at all difficult to make. You will find excellent instructions over at How About Orange, where you also can download the templates. 

27 thoughts on “Julgranskulor i papper –
3D paper ball ornaments

 1. De är jättefina! Detta måste jag prova – också! Det är “livsfarligt” att titta in här hos dig, min “vill-göra” -lista blir bara längre och längre. Jag har aldriiig tiiid… Men jag njuter varje gång du visar något pyssel du provat på. tack för att du delar med dig! kram

 2. Åh vad fina! Jag älskar att pyssla i papper. Det är nått terapeutiskt att sitta med papper och skalpell och se det växa fram.

 3. Hej! Super fint pyssel att göra nu innan jul, du skulle inte vilja lägga upp en förklaring på hur DU gör för jag förstod inte riktigt den andra beskrivningen 🙂 kram kram

 4. Pingback: Kersthangers om zelf te maken | Leuk met kids

 5. Pingback: DIY-Dienstag (am Mittwoch): Baumschmuck | Großstadtprinzessin

 6. Pingback: Ramadan Joy | Paper Ball Decoration

 7. Pingback: 27 Cool Paper And Cardboard DIY Christmas Decorations

 8. Pingback: Dollar Store Crafts » Blog Archive » 10 DIY Christmas Ornaments

 9. Pingback: 10 DIY Christmas Ornaments | KM Crafts

 10. Pingback: Tips för spillbitar, julgranskulor

 11. Pingback: Top 10 Wonderful DIY Paper Ornaments - Top Inspired

 12. Pingback: 33 Creative And Adorable DIY Ornaments You Gotta Check Out

 13. Pingback: 20 originales Bolas de Navidad que tú puedes hacer - Los que noLos que no

Leave a Reply

Your email address will not be published.