Enkla påskkycklingar –
Easy Easter Chicks

Enkla påskkycklingar - Craft & Creativity

Påskpysslandet fortsätter här hemma. Dessa små kycklingar passar utmärkt att göra tillsammans med barn. Om man vill kan man dekorera dem ytterligare med fjädrar eller paljetter t ex. Låt fantasin flöda!
———–
Our family keeps on Easter crafting. These little chicks are ideal to make together with kids. If you like you can also decorate them with feathers or sequins for example. Let your imagination run wild!

Enkla påskkycklingar - Craft & Creativity

Vi använde oss av styroporägg, grillpinnar, hobbyfärg, pensel, plastögon, lim och kycklingnäbbar i plast. Börja med att sticka fast ägget på en grillpinne, måla med hobbyfärg och låt torka. Stick in näbben i mitten av ägget och limma på ögonen. Vill du kunna hänga kycklingarna så knyt ett snöre runt en knappnål och stick ner nålen i toppen.
————-
We used styrofoam eggs, barbecue sticks, hobby paint, a brush, plastic eyes, glue and plastic chicken beaks (you could make paper beaks as well). Start by pinning the egg on a barbecue stick, paint with hobby paint and allow to dry. Stick the beak in the middle of the egg and glue the eyes in place. If you like to be able to hang your chickens, tie a thread around a pin and insert it to the top of the styrofoam egg. 

Enkla påskkycklingar - Craft & Creativity

Jag och barnen hängde våra kycklingar i ormhassel från trädgården.
———
Me and the girls decided to hang our Easter chicks in witch hazel from the garden.

15 thoughts on “Enkla påskkycklingar –
Easy Easter Chicks

  1. Supersöta kycklingar och enkla att göra.
    Psst! det är ormhassel du har där 😉 Trollhassel har “vanliga” grenar

    • Tack Mirja! Kul att du gillade kycklingarna!
      Du har helt rätt i att det är ormhassel. Lätt att blanda ihop, ormhassel ser så trolskt ut. Trevlig helg!

  2. Tack finaste du för all härlig inspiration! Jag vet nu precis vad jag ska göra med de fina ullpärlorna jag har hemma och jag ska absolut tillverka några fina pappersägg. Underbara tips ju!

  3. Pingback: Idee creative fai da te per Pasqua | Parola di Laura

Leave a Reply

Your email address will not be published.