Gör egna popcornstrutar –
DIY Popcorn cones

DIY Popcorn cones - by Craft & Creativity

Popcorn brukar vara populärt på kalas och jag tänkte visa er hur man gör söta popcornstrutar med hjälp av en cirkelstans (Circle border punch) från Martha Stewart Crafts®. Jag och barnen knöt ett satinband runt en tavellist och fäste strutarna på bandet med hjälp av miniklädnypor (25 mm).
———–
Popcorn is a popular snack at parties and I thought I’d show you how to make cute popcorn cones using a circle border punch from Martha Stewart Crafts®. Me and my daughters tied a satin ribbon around a picture ledge and used miniature clothes pins to hang the popcorn cones. 

DIY Popcorn cones - by Craft & Creativity

Du behöver inte trimma papperet innan du stansar utan stansen gör hela jobbet själv. Ratta enkelt in vilken storlek du ha, placera pappret under det magnetiska roterande handtaget och börja stansa. För varje båge vrider du handtaget ett snäpp och stansar igen. När du är klar delar du papperet i tre lika stora delar som kommer bilda tre separata strutar. Sätt en bit självhäftande tejp längst med ena kanten, rulla ihop struten och tejpa ihop så att den yttersta bågarna överlappar varandra – som på bilden.
———
You don’t have to trim the paper before punching, the punch does all the work. Set the punch to the size you want, place the paper under the magnetic rotating handle and start punching. For each arc, turn the handle one snap and punch again. When finished, cut the paper into three equal parts that will form three separate cones. Use double-sided adhesive tape to tape along one of the sides, roll the paper into a cone and tape it together so that the outermost two arcs overlap – as seen above.

DIY Popcorn cones - by Craft & Creativity

Utöver att göra popcornstrutar kan du göra egna tårtpapper, dekorationer till kort & paket, fina kragar till muffins och mycket mer.
————
In addition to making popcorn cones, you can make your own cake-paper/doilies, card decorations, cup cake liners and much more.

DIY Popcorn cones - by Craft & Creativity

De matchande presentpåsarna som skymtar ovan har jag gjort med en Gift bag punch board och mer om det kommer i ett annat inlägg. Här ser ni tydligt hur vi fäst popcornstrutarna i satinbandet med hjälp av miniklädnypor. När man blir sugen så lossar man helt enkelt på en klädnypa och mumsar loss! Våningsfatet har jag gjort själv med kakfatsdelar.
———–
I made the matching gift bags with a Gift bag punch board and I’ll show you them more closely another day. Here you can also see how we pinned the popcorn cones to the satin ribbon. All ready to eat! 

12 thoughts on “Gör egna popcornstrutar –
DIY Popcorn cones

 1. Superfint, verkligen!
  Tänkte kolla om jag kan få promota dig på min blogg, och om du har någon header jag kan använda isåfall? Jag sysslar främst med pyssel, skapande och DIY men gör även hemgjord tvål och smycken 😀 Din blogg är verkligen inspirerande och vacker, ett mål för mig att jobba mot med min egen 😉 Jag har ca 500 läsare per, så det är inte jättemånga än, men jag jobbar på att bli bättre 😀 Ha en underbar fortsatt kväll!

 2. Pingback: Presentpåsar & presentetiketter – Gift bags & tags | Craft & Creativity – Pyssel & DIY

 3. Hola que tal la tienda es una maravillla tienen cosas que me interesan espero que pronto tengan la opcion de poder comprar en Español muchas gracias

  • Dear Pamela, we are happy that you like our products. We can now ship to Spain and you are welcome to place an order. Please use Google Translate for translation of the site. If you have any questions please contact us through mail. Kind regards /Helena

  • Dear Pamela, try using Google Translate. I hope this will help you. 🙂 Kind regards /Helena

 4. Pingback: Söta muffinskragar – Cute cupcake liners | Craft & Creativity – Pyssel & DIY

 5. Pingback: Pretty Party Planning Posts | Salt & Honey Catering

 6. Pingback: Festa di compleanno per bambini: tante idee fai da te

Leave a Reply

Your email address will not be published.