Dagens pyssel, barngalge –
Craft of the Day, children’s hanger

Apropå pärlor (gårdagens pyssel) så finns det ju fler saker man kan göra med dem…

Du behöver:
– Tjock ståltråd
– Avbitare
– Tång
– Pärlor
– Dekorband (inget måste)

Börja med att trä pärlorna på ståltråden. Forma den som en galge, måtta gärna med en som du har hemma (barnstorlek eller för vuxna). Tvinna ihop de två ändarna med hjälp av tången och forma till en krok. Kapa överflödig ståltråd med avbitaren. Sätt en pärla längst ut för att slippa de vassa spetsarna på ståltråden. Om man vill kan man dölja den tvinnande ståltråden med ett band och knyta en rosett av tamparna.

Idén till pysslet kommer från Pastill av Fröken Pyssel. Tack!

Speking of pearls / beads (yesterday’s craft project), there are more things you can do with them… 

You will need: 
– Thick wire
– Wire cutter
– Pliers
– Beads
– Decorative ribbon (not a must)

Start by threading the beads on the wire. Shape it like a hanger, compare with one you’ve got at home (child or adult size). Using a plier you twist the two ends together and form a hook. Cut the excess wire with a wire cutter. Put a bead at the tip to avoid the sharp ends of the wire. If you want to you can hide the twisted steel wire with a ribbon and complete the hanger with a bow. 

The idea for this craft comes from Pastill av Fröken Pyssel. Thanks! 

Make & Create

Smyckestänger

Satinband

Aluminiumtråd

Make & Create - logo

15 thoughts on “Dagens pyssel, barngalge –
Craft of the Day, children’s hanger

 1. Men näää! Jag har ju missat Din blogg. Jag blir alldeles matt nu när jag kom in här! Jag svimmar vad fint Du har det här och det har jag helt missat. Jag tror jag får sjukskriva mig idag. Jag kan omöjligt gå till jobbet idag. Måste vara hemma och kolla in allt fint här.

  Hur KAN JAG ha missat detta?

  WOW!!!!

  • Hej Susanne & välkommen hit!
   Det var nog den härligaste kommentaren jag fått någonsin och jag kommer sitta här med ett leende på läpparna hela dagen!
   Tusen tusen tack! 🙂

 2. Hej! Oj vad mycket pyssel jag har att pyssla ikapp nu 🙂 Perfekt julklapp till mitt kusinbarn det här 🙂 Tänkte fråga var jag kan hitta tapeten som visas lite smått i nedersta bilden *kär* 🙂

  //Angelica

  • Hej Angelica! Kul att du gillar mina pyssel. 🙂 Tapeten kommer från Pip Studio och importören är InTrade (www.intrade.se). Jag köpte den på Beckers har jag för mig. Eventuellt att den inte längre finns i sortimentet eftersom den är ett par år gammal. Men Pip studio har många andra fina tapeter, se det här inlägget. Lycka till!

 3. Pingback: Piffad klänning med virkad blomma -Crochet embellished dress | Craft & Creativity

 4. vilken underbar blogg du har, man blir alldeles kär i dina saker 🙂 du är såå duktig ! jag verkligen måste göra sådana här fina galgar till min lilla flickas garderob. hur tjock ståltråd har du använt ? 😉

  • Hej Josefi och tack för din fina kommentar! Jag har försökt mäta ståltråden och skulle tippa att den är ca 1 mm tjock. 🙂

 5. Pingback: Figurer av silklera – Silk Clay Creations | Craft & Creativity

Leave a Reply

Your email address will not be published.