Dagens pyssel, pepparkakshus –
Craft of the Day, gingerbread house

Jag skulle vilja vara duktig på att göra fina pepparkakshus men det är jag inte. Jag har alldeles för dåligt tålamod. Jag bränner mig på det smälta sockret och jag svär högt när sockret hinner stelna innan bitarna sitter på plats ordentligt och till sist brukar allt bara rasa ihop i en enda stor hög (inklusive jag själv). 😉

Det här kändes som ett projekt mer i min smak, miniatyr-pepparkakshus. Formarna köpte jag på Åhléns. Degen köpte jag färdig. Meningen var att man skulle kunna sätta husen på kanten av en mugg (enligt beskrivningen). Jag lyckades inte få mina att sitta stabilt på någon muggkant men jag tycker nog att de blev ganska söta ändå. Och jag har knappt svurit en enda gång…

Jag fick proffshjälp med att baka vanliga pepparkakor också… /
I got professional help to bake some ordinary gingerbread …

   

   

    
Hon ställde även upp och provsmakade. Pepparkakor och mjölk är mums! /
She also agreed to have a tasting. Gingerbread with milk is yummy! 


Vi vuxna valde glögg istället för mjölk. /
Us adults chose mulled wine instead of milk. 

I would love to master the art of making beautiful gingerbread houses, but I don’t. I have way too little patience. I burn myself on the melted sugar and I swear out loud when the sugar harden before the pieces properly are in place. Eventually everything just collapses into one big pile (including myself). 😉 

This seemed like a more suitable project for me, miniature gingerbread houses. I bought the molds at Åhléns (a Swedish retail chain) and the gingerbread dough was ready made. The idea was to place the finished houses on the edge of a mug (according to the description that followed) but I couldn’t get mine to sit firmly. But I do think they turned out pretty nice anyway. And I almost managed to keep from swearing …

12 thoughts on “Dagens pyssel, pepparkakshus –
Craft of the Day, gingerbread house

  1. Pingback: Pyntade pepparkakor – Decorated gingerbread | Craft & Creativity

Leave a Reply

Your email address will not be published.