Dagens pyssel, “pimpad” burk –
Craft of the Day, “pimped” jar

Det finns många sätt att piffa till en gammal glasburk. Det här är ett sätt. Jag har testat ett par andra varianter tidigare: se här, här och här. /
There are many ways to decorate an old glass jar. This is one way. I’ve tried a couple of other variations before: take a look here, here and here


Jag började med locket. Till det använde jag presentpapper, decoupage (klister & lack i ett), sax och pensel. / I started with the lid. For this I used wrapping paper, mod podge (varnish & glue all-in-one), scissors and brush.


Jag måttade med locket och klippte ut en rundel som var några cm större. Sedan klippte jag remsor in mot mitten. Se skiss (den streckade inre cirkeln symboliserar lockets kant:
———-
I measured out a circle that was a couple of inches larger then the lid. Then I cut strips towards the center of the circle. See my figure below (the dashed inner circle symbolizes the edge of the lid:

  

Jag penslade på decoupage runt hela locket och placerade locket i mitten av papperet. Sedan vek jag remsorna runt kanten. Se bild ovan till höger. När det torkat lite penslade jag decoupage utanpå locket också, som en lack på pappet. Jag lät torka i två timmar.
——–
I covered the lid with mod podge and placed the lid in the middle of the paper. Then I folded the strips around the edge. See the right hand picture above. When it had dried for a bit I mod podged the outside of the lid as well, coating the paper. I let it dry for about two hours.


Under tiden målade jag burken. Till den använde jag: Vit sprayfärg, kakmått, självhäftande plast, penna, sax och en gammal tidning. Jag tejpade det område jag inte ville ha spraymålat. Med kakmåtten som mall klippte jag ut figurer i självhäftande plast. Dessa dekaler fäste jag på burken. Burken ställde jag sedan upp och ned på tidningspapper och spraymålade utomhus. När färgen torkat tog jag bort tejpen och plastdekalerna.
———-
In the meantime, I painted the jar. For this I used: White spray paint, cookie-cutters, self-adhesive plastic, pencil, scissors and an old newspaper. I taped the area I didn’t want paint on. With cookie-cutters as templates I cut out a couple of shapes of the adhesive plastic. I attached the shapes on the jar. I put the jar upside down on a newspaper and spray painted it outdoors. When the paint had dried, I removed the tape and the plastic shapes. 


Ett lager lack till ovanpå locket så var jag nöjd. /
Another coating of mod podge on the top of the lid and I was satisfied.


Klar att använda. / Ready to use. 

20 thoughts on “Dagens pyssel, “pimpad” burk –
Craft of the Day, “pimped” jar

 1. Tackar ödmjukast för den fina hälsningen. När den kommer från en av mina favoritbloggare är det lätt att bli mallig 🙂 Jag har försökt att lägga till dig i min högerkant flera gånger, men av någon anledning har någon form av varning utfärdats på min dator då. Ingen aning om varför. Men jag gör nytt försök idag. Är här och läser mest varje dag, så det är sannerligen dags att du hamnar i kanten 🙂 Kramar Kicki

  • Tack själv Kicki! Kul att vi kan inspirera varandra! 🙂 Kram på dig!

 2. Behöver jag säga något eller??! Jo det gör jag hihi! Fantastisk fin burk!
  Ha en underbar lördag!
  kramkram

 3. Hej! Vad söt den blev! Jag blir så trött på mig själv. Idag när jag skulle pyssla lite hittade jag inte en enda glasburk för jag hade åkt med alla till sortergården…så imorgon blir det lingonsylt till middag!! Kram

 4. Hej du är otroligt kreativ och påhittig, fick inspiration utav det du har skapat
  Mvh Emelie

  • Tack Susanne! Vad roligt att vi kan inspirera varandra! Din sida är toppen. 🙂 Ha en riktigt skön söndag.

 5. Pingback: Misc | Pearltrees

 6. Pingback: L’atelier du mercredi : avec des bocaux | PLUMETIS Magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published.