Målade skåp – Cabinet makeovers

Jag nämnde häromdagen att jag målat om ett gammalt skåp. Ett skåp som jag tycker mycket om och som funnits i vår ägo i snart femton år. Men nu var det dags för en ansiktslyftning. En ny chockrosa yta. /
I mentioned the other day that I’ve repainted an old cabinet. A cabinet which I’m very fond of and that’s been in our family for almost fifteen years. But now the time had come for a facelift. A new pink finish. 

  

Jag målade skåpet med ett lager grundfärg, lät färgen torka och avslutade med två lager halvblank vattenburen snickerifärg. Nyansen heter S1040-R30B och är riktigt knallrosa. /
I applied one coating of primer, let the paint dry and finished off with two coatings of  semigloss paint. The NCS code is S1040-R30B and it’s a bright pink shade. 

  

Som en liten godisaffär, fast med pysselmaterial! /
Just like a miniature candy shop, but with craft supplies!

Nu hänger skåpet på plats i hobbyrummet. Skåpet till vänster har jag också gjort om. Ramen som var tidigare björk är nu vit och baksidan av skåpet har jag tapetserat med en mix av mönstrade papper. I resväskan förvarar jag mina garner, som jag visat tidigare. /
Now the cabinet hangs in it’s place in the hobby room. The wall cabinet to the left has also had a remake. The framework, previously birch, is now white and I’ve covered the back of the cabinet with a mix of patterned paper scraps. The vintage suitcase in the armchair is filled with all my yarn, as shown before.

36 thoughts on “Målade skåp – Cabinet makeovers

 1. Åh! Det är helt ljuvligt!! Jag ska måla ett vitrinskåp i furu som jag köpt för 1 kr (!) på Tradera och jag skulle gärna måla det chockrosa, men tror inte att maken skulle gilla det… Det blir nog turkost som är en av mina absoluta favoriter (och en färg som jag tror maken skulle tycka är ok)!
  Må så gott!
  /Åsa

 2. pink, lyserødt, hvidt….det bliver så fint. Ubevidst er jeg i gang med at bruge de samme farver i vores aktivitetsrum…drengene her i familien kalder det et tøserum. Jeg har lagt få billeder på min blog http://www.schousnigel.se/?p=119 . Der kommer flere når rummet er færdigt 😉

 3. Vilket underbart skåp. Det är så underbart att se alla dina härliga projekt. Jag undrar var du fått tag på glasburkarna?

  Kram Malin

 4. Wouh! everything is so pretty! Do you do house calls? I need you to go through all my stuff! Unfortunately I’ve collected things for too many years to arrange it so pretty. I should rather open a store and sell most of it to make room!! Thanks for your lovely blog!

 5. Oj, vad fint det blev!!! Jag har ett litet soffbord jag vill mala. Kanske det ocksa kunde bli knallrosa…vet dock inte vad resten av familjen skulle tycka. Ja, flickorna skulle ju tycka att det var jätte vackert sa klart!

  Och hobby rummet med glasskapet är ju jätte fint och praktiskt. Man ser vad man har. Jag har ett liknande för mina tyger, men det behöver jag inte dekorera invändigt för alla tyger ligger och dekorerar där inne.

  hejda!!

 6. Mindful Writing, Carin, Cissi Par, Åsa, Emma, Frk pyssel, Ann, Sophia, Rosa drömmar, AnnaA, Postadress Torslanda, Singoalla, Linda, Kirre, Camilla och Katharina: Tack! Kul att ni gillade mitt chockrosa skåp! Det blev som ett litet lyckopiller i pysselrummet. 😀

  Laura, Helen, Niru, Mary: Thank you! I’m glad you like my pink cabinet.

  Malin: Tack! De små burkarna med pastellfärgade lock kommer från ÖoB, kostade 9 kr styck. 🙂

 7. Men så snyggt, Helena! Jag blir så glad och vill genast slå mig ner i den där fåtöljen och bara njuta. Alla mina favoritfärger är representerade 🙂

  Jag önskar dig en fortsatt härlig dag!

 8. Helena, many times I featured your website on mine (www.atelier-cherry.com), I hope you don´t mind ( I always put the credits and post the link)! I just LOVE your pics and I always tell to my followers how much I love the Craf & Creativity! Thanks for your visit there! Kisses from Brazil

 9. Härliga bilder! Rosa är kanske inte den första färgen man kommer att tänka på när man ska måla om ett skåp. Men det blev ju jättefint! / Annika

 10. Pingback: Mer pysselrum – More craft room | Craft & Creativity

 11. Sofia, Ninette, Annika GW, Borgmästaren och Vardaxlyx: Kul att ni gillade mitt vågade färgval! Själv blir jag glad varenda gång jag ser skåpet. 🙂

  Camilla: Thank you! I’m glad you want to share my crafts with your readers!

 12. Hello, I loved your page. I’m from Brazil and I love crafts and making new friends. Be welcome to my friends! kisses Val

Leave a Reply

Your email address will not be published.