Lek med lera – Clay play

Här hemma leks det just nu med lera vid varje ledig stund. Barnen tillverkar hamburgare, tacos, varmkorv, tårtor, glassar och blommor på löpande band. Jag vet inte hur många timmar som har ägnats åt detta senaste veckorna och både jag och min mamma har stundtals engagerat oss i tillverkningen. Precis som när jag var liten.

Även på dotterns pyjamasparty i fredags åkte leran fram och tio sjuåriga tjejer satt och tillverkade lertärningar och lerhjärtan för glatta livet. Det var härligt att se dem skapa tillsammans. Fördelen med just den här leran är att den är lufttorkande och kladdar inte. Det gillar jag.

————

In our family we have a new obsession. The kids play with clay every chance they get. They are making hamburgers, tacos, hot dogs, cakes, ice cream cones and flowers in the hundreds (well, not quite perhaps…). I lost count of how many hours has been devoted to this last craft mania and both me and my mother has from time to time been involved in the production. Just like when I was a child. 

Even at our big girl’s slumber party last Friday the clay was a main attraction and ten seven-year-old girls sat at the kitchen table making clay dices and clay hearts for all they were worth. It was great to see them being so creative together. What I like with this particular clay is that it’s self-hardening and not-sticky. 

27 thoughts on “Lek med lera – Clay play

 1. Really nice! May I ask you what is that clay? I would like to try to find it for my girl. I love the colors!
  Thanks a lot!

 2. Vilken härlig stämning ni verkar ha där hemma, finns inget bättre än att vara kreativa tillsammans! Grattis till publiceringen i 101 ideér, kul att se:)

 3. Va härligt det ser ut! Lera är en favorit hos oss också. Vi har bara inte kommit längre i skapandeutvecklingen än att göra korvar och bollar, kanske kavla en platta ibland. Men jag skriver som en del andra, vilken lera är det?

 4. SjungandeMamman: Haha, nej det gör väl inte det. 😀

  Sophia: Underbar jacka, jag blir så avundsjuk! Vill åka dit och shoppa – nu!

  Dan Syndrom: Tack, kul att du gillade dem!

  Anita: Ja, vissst är det! Puss på dig mamma!

  Bodil & Fisan: Ja, lera är jättekul! Den här leran heter Silk Clay respektive Foam Clay (från http://wwww.cchobby.se). Jag har lagt till det ovan. Hade glömt skriva det först.

  Marga: Thanks! The clay is called Silk Clay and Foam Clay and comes from http://www.cchobby.com.

  Kirre, Mimzy och Mormorsglamour: Tack, vi har verkligen haft mysigt tillsammans när vi lerat. 😀

 5. Det var länge sedan vi lekte med lera men jag vet att barnen tycker det är jätteroligt. Pärleran såg spännande ut tack för tipset.

 6. Vi älskar att leka med lera här och gör det ofta! Den där leran med pärlor i är ju helt fantastisk. Hr inte sett det förr, men nu vill jag ha den!

 7. Så underbart! Som vanligt är bilderna som tagna ur en godisaffär. Jag äter med ögonen och blir aldrig mätt! Det här ska vi göra – har jag sagt det förrut?

  Kram

 8. Vad kul! Jag vill också leka med lera. Älskar de där små pärlorna också!

  (och jag tror inte jag svarade på det där med Stars Hollow, men det är från världens bästa TV-serie Gilmore Girls. Det är den lilla knasiga mysiga by de bor i och som har en hel del likheter med min by=))

 9. Jaa det är ju en bit för mig också, det är därför jag inte åker dit så ofta som jag skulle vilja, haha. Men det är lika värt det varje gång! 🙂 Man får så otroligt mycket för pengarna.

 10. Vilken fin lera! Och vilka fina verk! Lera är verkligen något man kan pyssla med tillsammans med sina barn. Alltid så uppskattat och så mysigt 🙂

  Kramar Kicki

 11. Härligt! I går satt Mio och jag och “lerade” också. Han kan sitta länge, länge…han gjorde små söta prinsesstårtor (som jag gjort också) och små rosa rosro på toppen.

 12. Härligt med kreativa barn! Vad duktiga dom är! Min dotter tycker också om att leka med lera men än blir det bara ormar =)

 13. Decorairy: Thanks, that makes me happy!

  Sjungandemamman: Jag håller med, kul att inspireras av andra!

  Mia, Carin, Karin & Freja, Nina, Kicki, Mest virkat, Katharina och Emma: Tack! Lera är verkligen otroligt roligt att jobba med. Som lego ungefär, man kan skapa nästan vad som helst. Bara fantasin som sätter gränser.

  Michelle: Yes, it was! 🙂

  Sophia: Ullared borde finnas på fler ställen i Sverige… 😉

 14. Hej
  Vilken bra inspiration jag fick till våra pysselstunder nu. Måste verkligen rekommendera den här härliga leran. Konsistensen är så skön och så mycket roligare än “vanlig” lera. Barnen kan sitta i timmar och bara dega för det är så mjuk och behagligt. Och när det torkar blir det lika spännande konsistens på sakerna också. Perfekt för minimaten som sen ska vara med i leken.
  Anette

 15. Anette: Ja, leran är helt suverän! Barnen (och jag) älskar den. 😀

 16. Pingback: Figurer av silklera – Silk Clay Creations | Craft & Creativity

Leave a Reply

Your email address will not be published.