Presentrosetter av tygband –
Fabric gift bows

En gång i tiden lärde jag mig göra egna rosetter av presentband. På Pinterest och i bloggvärlden har jag på sistone sett exempel på presentrosetter gjorda av både tidningspapper, filt, kartor och måttband. Det gav mig en idé. Jag som har så många fina tygband hemma, varför inte testa göra rosetter av dem?

Jag klippte 6 längder av varje band. Hur långa längder det ska vara beror på bredden på bandet, man får helt enkelt testa sig fram. Jag snurrade ihop dem till åttor och trädde dem på nålen, som ni ser visat ovan. Gör en åtta i taget och fördela dem jämnt. Fyra av längderna gjorde jag lika långa, de sista två fick vara lite kortare (för de sista två åttorna innerst, närmast mitten av rosetten). Slutligen sydde jag fast en knapp i mitten.
——-
Once upon a time I learned how to make bows out of gift ribbons. On Pinterest and in the blogosphere, I’ve recently seen examples of gift ribbons made of magazine pages, felt, maps and measuring tape. It gave me an idea. Since I have so many pretty fabric ribbons and trims at home, why not try making bows out of them? 

I cut 6 strips of each ribbon. How long depends on the width of the ribbon, you simply have to try for the best result. I twisted each strip to form loops at both ends and stuck a threaded needle through the middle, as shown above. Do one loop at a time and space them evenly. I made four of the strips the same length, and the last two a bit shorter (for the last two inner loops, nearest the center of the bow). Finally, I sewed a button in the middle.

   

Tygrosetterna kan man använda på paket, som en brosch, på ett gratulationskort eller sy fast på ett hårband kanske? /
The fabric gift bows can be used for gift wrapping, as a brooch, on a greeting card or perhaps attach to a hair band?  

Jag testade även en variant där jag använde ett rosa sidenband. /
I also made a version where I used a pink satin ribbon.

39 thoughts on “Presentrosetter av tygband –
Fabric gift bows

 1. Jättefina rosetter! Vill också passa på att gratta till att du blivit uppmärksammad i 101 Nya Idéer, det är du väl värd!
  Kram

 2. Men så söta det måste jag prova. Gör man dem som en brosch och sätter på paket kan de ju andvändas efter också. Fint på paket och på kläderna.

 3. Hej!
  Otroligt söta rosetter och en fantastisk blogg! Jag är tacksam för att jag hittade hit och har lagt till dig i mina favoriter så att jag kan hitta tillbaka! Det är en fröjd varje gång! 🙂

 4. Wow vad pysslig du är, vilka vackra rosetter. jag är så imponerad över att du lyckas med sådant där pilligt, jag hade blivit helt knottrig på hela kroppen för att ens försöka med sådana pilliga och vackra saker!

  Ha en härlig söndag!

  Kram Pernilla

 5. Jag är så tacksam för allt du lägger ut om hur man gör. Jag kan ingenting sådant där, men vill gärna sätta igång och lära mig, och då är sådana här tutorials jättebra för mig.

 6. Så fina, speciellt den med det rosa sidenbandet. Jag har tidigare gjort liknande med tidningspapper från glansiga fina damtidningar. Så enkelt och kul att pryda paket med.

 7. Du är så fingerfärdig, Helena! Snyggt som vanligt! 🙂

  SV: Minus och Monika (passar finfint ihop dessutom) verkar ju vara av samma skrot och korn 😉

  Jag önskar dig en härlig dag!
  Kram Sofia

 8. Sophia, Annika GW, Mia, Smöm, Laila, Maria, Carin, Postadress Torslanda, Karin & Freja, Katharina, Pernilla, Piedra, Kungen & Majkis, Kicki, Hanna, Linda, Naemie, Fröken Pyssel och Fiffigasystrar: Tack! Vad roligt att ni gillade idén!

  Helen: Tack! Måste köpa tidningen. 🙂

  Tifleur, Niru: Thank you! 😀

  Sofia: Haha! Ja, vilket par de skulle bli! Ha en härlig dag du också.

 9. Jaså ni kommer också spendera härliga sommardagar på en altan? Det känns så himla lyxigt 🙂 Tack, jag börjar undra när i hela friden jag ska bli frisk!

  Vilka fina rosetter!

 10. Vardaxlyx, A och SjungandeMamman: Tack för era fina kommentarer! 😀

 11. Pingback: Craft | Pearltrees

 12. Pingback: Gör ditt eget presentpapper -DIY Wrapping paper | Craft & Creativity

 13. Pingback: 15 How To Make A Bow Gift Topper Tutorials

 14. Pingback: Dekorerade tyghjärtan – Decorated fabric hearts | Craft & Creativity

 15. Pingback: Lookie-Lookie barnmössa – Lookie-Lookie Beanie | Craft & Creativity

 16. Pingback: 72 Beautiful DIY Gift Wrap and Tags

 17. Pingback: Loisirs créatifs | Pearltrees

 18. Pingback: DIY Gift Bows Tutorials

Leave a Reply

Your email address will not be published.