Festidéer – Party ideas

Det är snart dags för fest igen hemma hos oss. Jag delade upp mitt 40-årsfirande i två omgångar. En fest i mars (på själva födelsedagen) för min släkt och den andra är nu på lördag för makens släkt och våra vänner. Det gäller att fira ordentligt när man har chansen!

Jag upprepar samma tema som i mars och några av er känner kanske igen de washitejpade plastglasen och de små matskyltarna. Den här gången har jag även gjort i ordning glasflaskor för bordsvatten och små flaggor för plockmaten (eller om jag använder dem till efterrätten, jag har inte bestämt mig än…).
—–
It’s almost party time again. I divided my 40th anniversary celebration into two parts. One celebration for my family in March (on my actual birthday) and the second party on Saturday for my husband’s relatives and our friends. Why not celebrate big style, when you get the chance?

I’m repeating the same theme as in March, and some of you may recognize the washi taped plastic glasses and the food tags. This time I have also prepared glass bottles for still water and miniature flags for the canapés (or perhaps I’ll use them for the dessert, I haven’t decided yet …).

  

Matskyltarna har jag gjort i datorn och skrivit ut på skrivaren. Jag använde dubbelhäftande tejp för att sätta dem på mina washitejp-pyntade klädnypor. Runt vattenflaskorna knöt jag snören och satte fast presentetiketter. Texten skrev jag med min Dymo-maskin.
———
I made the food tags on my computer and printed them on glossy paper. I used double sided adhesive tape to stick them to my washi tape decorated clothespins. Around the water bottles I tied a string and a gift tag. I wrote the text with my Dymo machine (“Vatten” is Swedish for “Water”). 

  

Flaggorna representerar olika saker som jag tycker om, eller som är signifikativa för mig. Jag gjorde liknande flaggor till min mans 40-årsfest förra året och det blev en rolig grej som skapade kul samtalsämnen bland gästerna. Inspirationen till dessa fick jag från en av mina favoritbloggar, Life is a plate of cupcakes. Godisburken är en del av en frågesport för de barn som kommer på festen. Utmaningen består i att gissa hur många M&M’s som finns i burken.
—–
The flags represent different things I like, or which are significant to me. I made similar ones for my husband’s 40th birthday party last year and it was a success and created great conversation topics among the guests. I got the inspiration for these from one of my favorite blogs, Life is a plate of cupcakes. The candy jar is part of a quiz for the kids coming to the party. The challenge is to guess the correct number of M & M’s in the jar. 

Plastglasen kommer fyllas med efterrätt. Apropå det är det dags att börja förbereda maten tror jag… /
The plastic glasses will be filled with dessert. Talking about that, I think it’s about time for me to start preparing the food… 

26 thoughts on “Festidéer – Party ideas

 1. Vilken bra idé med TVÅ kalas 🙂
  Det är alldeles för lite firande. Dina fina och kul dekorationer och detaljer kommer att göra succé! 🙂

  Jag önskar dig en fortsatt härlig tisdag!
  Kram Sofia

 2. Det där med flaggorna var himla kul! Det var så jag tänkte med Alvas kanin på tårtan. Att gissa MM:s är ju alltid roligt, fick inte vuxna som älskar såna vara med? 🙂

  Kram kram

 3. Jag firar alltid allting minst 3 gånger, det blir ju så mycket roligare då=) Jag gillar också flaggorna, himla fiffigt. Och sedan ser allt så himla fint ut att jag tänker så här: Varför inte ha en stor bloggfest snart?? =)

 4. Du har så mycket bra idéer! Skulle allt vilja knipa några av dem, men det får bli till festen med tjejgänget som kommer till sensommaren. Superfint är det. Allt du gör. Alltid. 🙂 🙂

 5. Du är helt otrolig! Såå himla läckra grejer! Jag måste ordna en fest snart! Annars får jag spara idéerna till nästa år -då jag fyller 40!
  Kram Åsa

 6. Idén med att dekorera plastmuggar är ju så bra! En av mina favoriter. Något jag absolut kommer att göra till sommarens fester! Muggarna blir ju helt fantastiskt fina!/ Annika

 7. Men alltså!! Du är ju suverän! Lika fint som vanligt!! Kalaset kommer garanterat att bli helt strålande! Snacka om att känna sig välkommen som gäst! Bra jobbat! Igen!

  Ha en strålande torsdag!

  Kram Emelie och Elin

 8. Hennihenni, Sofia, SjungandeMamman, Kungen & Majkis, Postadress Torslanda, Laila, Susanne, Johanna, Nina, Tidsmästarinnan, Hanna, Bodil, Madelein, Creando, Åsa, Karin & Freja, Doris, Malin, Annika GW, Frk pyssel och fiffiga systrar: Tack! Det blev en riktigt rolig fest och jag känner mig fantastiskt firad! 🙂

  Morana: Professor Baltazar is great! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.