Cykling i Toscana – Biking in Tuscany

Jag har haft en fantastisk cykelsemester i undersköna Toscana. Resan var en present från min mamma, släkt och vänner. Under en vecka har vi cyklat ca 20 mil och besökt städer som Pienza, Montalcino, San Gimignano, Siena, Montepulciano och Castellina in Chianti.
—-
I’ve had a fantastic biking holiday in beautiful Tuscany. The trip was a gift from my mom, my family and friends. In one week, we biked about 125 miles (200 kilometers) and visited towns such as Pienza, Montalcino, San Gimignano, Siena, Montepulciano and Castellina in Chianti.

Inspiration fanns det gott om och precis som efter Skåne-semestern i somras känner jag mig fulladdad med kreativa idéer till nya pyssel. Och självklart pimpade jag styret på hyrescykeln med washitejp för att hålla reda på vilken av alla 17 cyklar som var min… 🙂
——-
I found tons of inspiration during my stay in Italy and just like after our family vacation to Skåne in August, I feel loaded with creative ideas for new crafts. And of course, I pimped the handlebars on my rental bike with washi tape to keep track of which of all the 17 bikes that was mine … 🙂

Det var jag, min mamma, moster och en god vän som tillsammans med ett gäng entusiastiska & trevliga medcyklister utforskade området under ledning av en duktig reseledare vid namn Johan. Toscana har många, långa och branta backar, det vet jag nu! Resan anordnades av Temaresor.
—–
With me on the trip I had my mom, my aunt and a good friend who, together with a bunch of enthusiastic & friendly fellow cyclists explored the area together with our excellent tour guide, Johan. Tuscany has many long and steep hills, I know this now! The trip was organized by Temaresor.

Under veckan har njutit av picknick-luncher, ätit pizza, glass, färska fikon och druckit gott kaffe. Vi har varit på vinprovningar och shoppat italienska delikatesser med oss hem. Om jag säger så här… det var inte bara min resväska som var ett antal kilo tyngre på hemresan! 🙂
—-
During the week, we have enjoyed picnic lunches, eaten pizza, ice cream, fresh figs and had great coffee. We’ve been to wine tastings and shopped Italian delicacies to take home. If I put it like this … it wasn’t only my suitcase that was several pounds heavier on the way back to Sweden! 🙂

30 thoughts on “Cykling i Toscana – Biking in Tuscany

 1. Beautyfull photos! We spend our holiday in Pomerance, by Volterra and we had a great time!! Greetings Ulla

 2. Gud vilken härlig semester. Det måste vara helt fantastiskt att cykla runt där. Jag älskar Toscana! San Gimigiani är ju helt underbart. Och nån gång skulle jag vilja åka tillbaka till bara Siena. När jag blir gammal vill jag bli en italiensk farbror som ska sitta på ett torg och spela backgammon och dricka grappa och ljuga med de andra farbröderna. Måste bara ordna med ett könsbyte – men det kan vänta tills jag blir 70 🙂

 3. Åååååhhh vad fina bilderna blev!!!! Jag känner igen miljöerna OCH mig själv! Tack för att jag fick vara med!

 4. Åh vilka fantastiska bilder! Det verkar ha varit en underbar resa! Dessa bilder och din beskrivning gör än mer att jag tänker “jag måste dit!- NU!”
  Angående viktökning förutom på bagaget så tror jag bara att det är enbart ökad muskelmassa efter de där milen. och… Alla vet ju att om man tränar hårt måste man äta mycket…
  Tack för att du delade med dig av er, i mina ögon, helt fantastiska resa!
  /Åsa

 5. Jag njuter verkligen av att titta på din blogg, dels för inspirationens skull men också över helt fantastiska bilder. Vad duktig du är!

  Förstår att du är en riktigt duktig fotograf som hittar kompositionen och känslan, men jag undrar också vad du har för kamera?

  Hälsningar Maria

 6. Å, så fantastiskt att få veta lite bakom bilderna! Jag drömmer om Italien-resor, även om det är svårt, kan du nämna någon av orterna man absolut inte bör missa om man nu inte gör samma resrutt som ni?

 7. Åh vad kul att se! Jag gjorde en likande resa genom Provence i maj. Ungefär samma stäcka, lika mycket god mat och precis samma problem med (all möjlig) vikt på vägen hem. Vi cyklade dock själva med karta och vägbeskrivning (jodå, vi hittade fram, varje dag). Och surprice, surprice, inte heller Provence var platt … 🙂

 8. I love the way you made the bike your own with a touch of washi! Looks like a very inspirational trip indeed with all that colour and such beautiful scenery.

 9. Wow! Vilken absolut underbar present! Jag har varit lite småförälskad i Toscana sedan jag såg filmen “Under Toscanas sol” (har du inte sett den, så gör det!). Har velat åka dit men det har aldrig blivit av. Nu när jag ser dina fantastiska bilder så ser det ut precis som jag föreställt mig! Åhh, vad jag blev sugen på att åka dit! Var september en bra månad att åka dit? Vädret ser ju strålande ut! Ska genast kolla in Temaresor!
  Tack för detta fina tipset!
  Kram Jennica

 10. Hej! Vilken fin blogg du har! Jag förstår att du gillar pyssel. Jag hoppas att du vill kika in på min nystartade sida: http://handunik.se/. Där kommer jag att samla annonser från pysslare, konstnärer, utbildare och säljare av hobbymaterial med mera. Ha en bra söndag!

 11. Så absolut fantastiskt underbart!!! Vackra foton!!! Jag blir helt sjuk av längtan till Toscana…

 12. Åh helt fantastiskt! Tänkte faktiskt spontant att det är ju så en del backar där närjag läste cykling. Härliga bilder! Jag har bott en tid i Florens och utforskat de där delarna av det underbara landet.

 13. Det ser helt fantastiskt ut!!!! Ledsen att jag är så dålig på att kommentera på bloggen din, har haft fullt upp. Men jag läser varje inlägg och åååhhar och inspireras av allt du gör.
  Kram
  Helena

Leave a Reply

Your email address will not be published.