Tillbaka från semestern –
Back from vacation

Vi är tillbaka efter en fin semestervecka i Skåne där vi hyrde en del av en Skånelänga en bit utanför Simrishamn. Boendet heter John Jacobsgården och kan varmt rekommenderas av oss. /
We’re back after a nice holiday in Skåne, where we rented a part of house just outside Simrishamn. The accommodation is called John Jacobsgården and we can highly recommend it. 

Bland annat besökte vi konsthantverksgruppen Kaos i Södra Mellby som även delade hus med ett par inredningsbutiker och ett café/creperie. Jag fann inspiration i en massa saker, bland annat dessa enkla men fina duktyngder, gjorda av stenar och ståltråd. Jag har redan testat göra mina egna med stenar jag plockade på Skånska stränderna. Mer om det i nästa blogginlägg.

Among other things, we paid a visit to the craft group Kaos in Södra Mellby, who also shares space with a couple of interior design shops and a café/creperie. I found inspiration in a lot of things, including these simple but nice tablecloth weights, made of pebbles and wire. I’ve already made my own, using pebbles I picked on the shores outside Simrishamn. More on that in my next blog post. 

Det blev även en tur till medeltidsborgen Glimmingehus och till Arnolds Kannibalmuseum i Önneköp där vi fick en intressant visning av Arnolds samlade kultföremål och udda redskap från sina många resor runt om i världen. Vi fick också nöjet att gosa med gårdens alla söta kattungar! /
We also took a trip to the medieval castle Glimmingehus and to Arnold’s Cannibal Musuem in Önneköp, where we got an interesting guide of Arnold’s cult objects and odd instruments from his travels from all over the world. We also had the pleasure to cuddle a bunch of cute kittens on his farm. 

17 thoughts on “Tillbaka från semestern –
Back from vacation

 1. Så fint ni har haft det! Tipset om boende tar jag till mig direkt. Tänker att man inte alltid behöver bo i husvagn… 🙂

  Kramar

 2. Nog för att jag visste att vi hade det både vackert & trevligt… men nu när jag seeeeer dina bilder då INSER jag hur fint det verkligen var! 😉 Tack!

 3. Pingback: Duktyngder – Tablecloth Weights | Craft & Creativity

 4. Du har farit runt kring mina hemtrakter ser jag.
  Otroligt vackra bilder måste jag säga… ni ser ut att ha haft det riktigt härligt.

  Ha det fint och välkommen tillbaka

 5. Pingback: Cykling i Toscana – Biking in Tuscany | Craft & Creativity

Leave a Reply

Your email address will not be published.