Piffa till gamla vaser –
Decorate old vases

Decorating old vases - by Craft & Creativity

Mitt första försök med porslinspennor gav mig lust att experimentera vidare. Här har jag piffat till några små vaser (från Ikea?) som jag haft i skåpet länge. Jag använde glas- och porslinstusch med glittereffekt. Precis som sist ser man att min hand inte är särskilt stadig men helheten blir helt ok ändå.
————-
My first try with porcelain pens inspired me to experiment further. Here I’ve decorated small porcelain vases (from Ikea?) that I had stored in a cupboard. I used a glass and porcelain marker with glitter effect. Just like last time you will my notice my hand isn’t very steady. But the overall effect looks ok anyway.

Decorating old vases - by Craft & Creativity

Så länge färgen inte torkat kan du ta lite blött hushållspapper och torka bort eventuellt kludd. När du är klar låter du färgen torka i ca 4 tim och sedan ska den härdas i ugnen (160°C i 30 min). Då tål den mild maskindisk.
——–
As long as the paint is still wet, you can use a wet paper towel to wipe away errors. After a drying time of 4 hours, cure at 160°C in a non-preheated kitchen oven for 30 minutes. Then the paint will  withstand gentle machine wash.

Decorating old vases - by Craft & Creativity

Nu ska jag bara fylla dem med lite blommor. Välkommen hit våren, jag längtar! 🙂 /
Now I just need to fill them with small flowers. Welcome here Spring, I can’t wait! 🙂

26 thoughts on “Piffa till gamla vaser –
Decorate old vases

  • Tack Angelica! Jag har haft en mysig helg, hoppas du också haft det! Kram

  • Thanks Beckie! I like the shapes too and it was fun to accentuate the forms. 🙂

 1. Hittade din blogg för några dagar sedan! Älskar den, du är helt fantastisk, vilken inspirationskälla!! 😀
  //Karolin

  • Tack Linn! Det är härligt med lite extra vårfärger den här årstiden! Skönt att det börjar bli ljusare ute. 🙂

 2. Hej! Jag vill följa dig på instagram och undrar vad du har för användarnamn där. Tack på förhand!

  • Hej Jane! Mitt användarnamn på Instagram är craft_and_creativity 🙂 Du är välkommen att följa mig där!

 3. Pingback: My Friday Fave Pins — MeeganMakes

 4. Vad fint det blev! Jag gillart! Dags för ett besök på närmaste loppis för att hitta lite vaser tror jag, eller krukor, eller… pysslematerial! Toppenfina ringar också!

 5. Pingback: DIY Boys Room Decor

Leave a Reply

Your email address will not be published.