Handmålad kopp och fat –
Handpainted cup and saucer

Handpainted cup and saucer - by Craft & Creativity

Nu har jag varit framme med porslinspennan igen. Den här gången målade jag en kopp med tillhörande fat som fick bli en present till en téälskande god vän.
———-
I’ve been at it again with my porcelain pen. This time I painted a cup and saucer, as a gift for a dear tea-loving friend.

Handpainted cup and saucer - by Craft & Creativity

Det som är roligt med glas- och porslinspennor är att de är så förlåtande. Man behöver inte vara så himla stadig på hand, resultatet blir fint ändå. Kluddar man helt tokigt så torkar man bort färgen med lite blött papper och börjar om. Som vanligt lät jag färgen torka i 4 timmar innan jag härdade den i ugnen i 90 min i 160°C.
———-
What’s so fun with porcelain pens is that they are quite forgiving. You don’t need to be overly steady at hand, the end result will look good anyway. And if you make any major mistakes you can wipe off the paint with a bit of damp paper and start over. As usual, I let the paint dry for 4 hours before I cured it in the oven for 90 minutes at 160°C.

Handpainted cup and saucer - by Craft & Creativity

28 thoughts on “Handmålad kopp och fat –
Handpainted cup and saucer

 1. Jag önskar jag hade din kreativitet och fantasi. Det där mönstret i botten av koppen som kommer igen i fatet och bilder ett sammansatt mönster – snudd på genialt ju 🙂

 2. Hej!
  Vill du vara med i ett litet reportage på min blogg? Jag lyfter fram kvinnor som vågar och kan. Vore roligt om du vill vara med! Kika in på bloggen och titta på de andra reportagen så få du en uppfattning om vad det handlar om.
  Ha en skön lördag
  //bara anna
  annacecar.blogspot.com

  • Hej Anna! Det låter spännande, jag kikar in på din blogg och läser mer. 🙂 Trevlig kväll! /Helena

 3. Wow! Det blir så himla fint! Och det ser ut som om det inte vore sådär jättesvårt….men antar att det är lite kneptigt ändå. Man får inte darra på handen precis… 🙂

  Kram!

  • Jag darrar en del men om det blir helt fel så torkar jag bort och börjar om. 🙂 Fast lite tålamod är bra att ha förstås… 😉
   Kram! /Helena

 4. Pingback: Link Love: Bordered Hexies, Doodled Dishware, Easy Screen Printing & More « CraftyPod

 5. Men ååååh så otroligt fint! Du är fantastiskt duktig, ja det vet du ju redan att jag tycker, och jag är så avis på allt fint du pysslar fram “bara sådär” 🙂

  Kram och trevlig helg

  • Tack snälla du! 🙂 En vacker dag ska jag visa alla misslyckade projekt också… det har blivit en del med åren… 😉 Kram!

 6. Pingback: Fler kalasidéer – Birthday Party DIYs | Craft & Creativity – Pyssel & DIY

Leave a Reply

Your email address will not be published.