Återbruk av glasflaskor –
Upcycled glass bottles

Upcycled glass bottles - by Craft & Creativity

Med decoupagelack speciellt lämpat för glas och porslin kan man t ex ge gamla glasflaskor ett nytt liv. Mina flaskor blev till ljusstakar men man kan även ha dem till vaser eller till att servera vatten i vid en fin middag.
————–
With decoupage lacquer especially suitable for glass and porcelain you can give the old glass bottles a new life. I upcycled my bottles and made them into candle holders, but you can also use them as vases or for serving water at a dinner party. 

Upcycled glass bottles - by Craft & Creativity

Pensla på ett lager decoupagelack på flaskan och placera ditt decoupagepapper runt flaskan. Det går också bra att använda översta lagret av en mönstrad servett eller silkespapper. Klipp gärna jack i papperet där flaskan smalnar av så blir det enklare att få snyggt. Pensla ytterligare ett lager lack ovanpå alltsammans, låt torka ett dygn och härda sedan i ugnen i 160°C i 30 min.
————
Brush decoupage lacquer around the outside of the bottle and place your decoupage paper around it. Instead of decoupage paper you can use the top layer of a patterned napkin or tissue paper. Add another coating of decoupage lacquer on top of the paper, let dry for 24 h and cure in the oven at 160°C for 30 minutes.

Upcycled glass bottles - by Craft & Creativity

Jag funderar på vad nästa projekt ska bli… Jag skulle t ex vilja brodera på rislamporpärla ihop ett gäng julkort, montera ihop min egen ljusstake av kopparrör, pyssla ihop julgranskulor av papper och skapa en julkrans av omålade träkulor. Inspiration finns det gott om, både på favoritbloggarna, Instagram och Pinterest. Det är bara tiden som inte räcker till. 😉
———–
I’m trying to decide what my next project will be… Among many things I would like to experiment with cross stitches on a paper lamp, do a bunch of beaded Christmas cards, build my own copper candlestick, make paper ornaments and create a Christmas wreath made of unpainted wooden beads. I find inspiration everywhere, both on my favorite blogs, on Instagram and Pinterest. I wish I had enough time for them all. 😉

26 thoughts on “Återbruk av glasflaskor –
Upcycled glass bottles

  • Ja, visst vore det kul att brodera på rislampor! 🙂 Något vi kan göra ihop kanske?

 1. Flaskor är jag lite beroende av måste jag säga. Tycker att de är så roliga och så enkla att göra kul grejer av. Detta är ett kreativt sätt som faller mig i smaken 🙂

  • Tack Kicki! Ja, det är roligt att göra saker av flaskor. Dessutom är det ju något som de flesta av oss har hemma… 😉

  • Thank you Johanna! Great to hear that you like my work. You have a wonderful and inspiring blog! 🙂 I wish you too a very merry Christmas. /Helena

  • Hej Matilda! Det är bara vanliga tomflaskor som innehållit vin t ex. 🙂

 2. Pingback: Lampskärmar med ny look – Lampshades with a new look | Craft & Creativity – Pyssel & DIY

 3. Pingback: DIY Wine Bottles Projects | A&D Blog

 4. Pingback: Crafting a Green World | The home for green crafts and tutorials!

 5. Pingback: Återbruk av flaskor & burkar – Upcycled glass bottles & jars | Craft & Creativity – Pyssel & DIY

 6. I made my own decoupage, or so I think with glue and water. Is it the same or no as what you use? I love doing crafts, I just don’t post cause I don’t know how on Pintrest. But I love your stuff, thanks for sharing.

  • Thank you Tammy! I’ve heard that you can make your own decoupage glue but I haven’t tried it myself. I use ready-made decoupage glue. All the best, /Helena

  • The steps are in English, please look above. 🙂 All the best, /Helena

Leave a Reply

Your email address will not be published.