Konfettiglas till nyår –
Confetti glasses for New Year’s

Golden Confetti Glasses - by Craft & Creativity

Här kommer ett enkelt och billigt pysseltips som passar alldeles utmärkt till jul- & nyårsfirandet. Man behöver inte vara varken stadig på hand eller någon konstnär för att måla små prickar på glas men effekten blir proffsig och glittrande. Jag fick inspiration till mina guldfärgade konfettiglas från Courtney på A Thoughtful Place.
————
Here’s an easy and inexpensive DIY that’s perfect for Christmas & New Year celebrations. You don’t have to be steady at hand nor skilled to paint small dots on glasses, but the result will look professional and sparkling. I got the inspiration for my gold confetti glasses from Courtney at A Thoughtful Place.

Golden Confetti Glasses - by Craft & Creativity

Glasen är enkla Ikea-glas som jag dekorerat med silver- och guldfärgade konturpennor som är speciellt anpassade för detta underlag. Samma sorts pennor som jag tidigare använt för att måla porslin. Jag passade även på att måla guldprickar på ett par muggar.
————
The glasses are plain Ikea glass which I decorated with silver and gold pens, suited for this particular purpose. The same kind of pens I used previously when painting porcelain. I also took the opportunity to paint gold dots on a couple of mugs.

Golden Confetti Glasses - by Craft & Creativity

När du målar på glas eller porslin så är det viktigt att underlaget är helt rent för att det ska fästa ordentligt. Jag rekommenderar en ordentlig diskning (även om glaset är nytt) eller att torka av ytan med handsprit. Sedan är det bara att börja rita. Om du vill att glaset ska tåla disk så härdar du det i ugnen i 90 minuter i 160°C.
———
When decorating glass or porcelain, it’s important that the surface your painting on is completely clean. I recommend a thorough cleaning (even if the glass is new). After that you can start painting. If you want the glass to be dishwasher safe, cure it in the oven for 90 minutes at 160° C.

Golden Confetti Glasses - by Craft & Creativity

Tips: Jag valde att bara använda guld- och silverfärgade pennor men jag har sett många exempel där man använt glastusch i många olika färger och skapat en mer färgsprakande konfetti. För exempel på detta sök t ex på “Confetti glasses” på Pinterest.
———
Tip: I chose to use only gold and silver colored pens but I’ve seen many examples where people used a mix of colors and made a more colorful confetti. For examples on that, try searching “Confetti glasses” on Pinterest

10 thoughts on “Konfettiglas till nyår –
Confetti glasses for New Year’s

    • Tack Rebecca! Så länge du härdar färgen i ugnen enligt instruktionerna på pennan så ska det vara lugnt att dricka ur glaset, även utan sugrör. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.