Dagens pyssel, hjärtan på tråd –
Craft of the Day, hearts on a thread

Inspirationen från detta pyssel kommer också via Pinterest men härstammar ursprungligen från bloggen Grace and Light. Jag gjorde dock min girland på ett litet annat sätt, d v s tog tillvara det som blev över efter utstansningen istället för själva hjärtana.

Inget ska dock gå till spillo och jag har sparat alla hjärtan för framtida pyssel (ett alla-hjärtans-dag kort kanske?) plus att jag skar ut trianglar av pappersresterna som säkert också kan komma till användning (mini-vimplar?).

Det färgade papperet är i själva verket färgprover som jag klippt i kvadrater om 2,5 x 2,5 cm, mina prover kommer från Jotun. Kanske fräckt att “sno” färgprover bara sådär… men jag hoppas att de ser det som lite gratisreklam. 🙂 Jag valde höstliga färger för min girland och bytte även tema på böckerna på kokshyllan för att bättre matcha årstiden.

Jag tror inte ni behöver någon närmare beskrivning över hur man gör. Det framgår säkert av bilderna om inte annat.

 

I got inspiration for this craft through Pinterest, but the idea originates from the blog Grace and Light. However I did my garland in a little different way. That is, I used the leftovers from the cutout rather then the actual hearts. 

Nothing should be wasted and I have saved all the hearts for future craft projects (a Valentine’s Day card?). Plus I cut out triangles of the paper leftovers that perhaps could be of use (miniature flags?).

The colored paper is, in fact, paint samples that I cut into squares of 2.5 x 2.5 cm, my samples comes from from Jotun. I don’t know if they think it’s ok to use their samples for crafting … but I hope Jotun sees it as a bit of free advertising. 🙂 I chose autumn like colors for my garland and also changed the theme of the cookbooks on the kitchen shelf to better match the season.

I don’t think there’s a need for further description of how to make a garland like this. It pretty self-explanatory, and if not you can take a look at the pictures.

2 thoughts on “Dagens pyssel, hjärtan på tråd –
Craft of the Day, hearts on a thread

    • Lotta: Tänk vad många roliga pyssel det finns, man skulle bara ha lite mer tid. 🙂 Ha en trevlig vecka du också!

Leave a Reply

Your email address will not be published.