Fåglar på en gren – Birds on a branch

Apropå fåglar, för tre år sedan sydde jag denna fågelmobil till yngsta dotterns rum. Mönstret är gratis och kommer från Spool Sewing. Jag fäste mina fåglar med ståltråd på en trädgren som jag spraymålade vit. Som upphängning använde jag fiskelina. /
Speaking of birds, three years ago I made this bird mobile for my youngest daughter’s room. The pattern is free and comes from Spool Sewing. I attached my birds to a tree branch that I spray painted white. I used fishing line for the hanging. 

37 thoughts on “Fåglar på en gren – Birds on a branch

 1. Så fin! Jag har ju gjort en likadan till äldsta dottern, men färre fåglar och tjockare gren, och andra tyger såklart. Älskar den och är lite sugen på att göra en till vårt sovrum också.

 2. Ååååh dessa pippisar gillar jag! ja hela arrangemanget med vit gren & de vackra lite stiliserade men ändå mkt färgstarka fåglarna är jättefint1 detta har jag missat helt hemma hos er… kanske man kan önska sig i present….???? ; -) Kraaam

 3. Superfina!
  Skam till sägandes KÖPTE jag dyra tygfåglar i år, men jag ville ju bara haaa…omedelbums.

  Vackra mumsiga tyger och fåglar – två passioner innefattade i ett projekt.
  Kalasfint!

 4. Oh, I like these birds…and these fabrics….and I have to make them….once ;O)
  Now I just spend all my time to find the “right” Swedish school…so we’ll fly to Stockholm next week….and I have to try my Swedish then *lol*
  Have a nice evening!
  Maren

 5. Wow! Jättefina! Jag har också sytt sådana fåglar för flera år sedan, men mina sitter på förstärkaren i pysselrummet och tittar på mig! Kanske dags att ge dem en ny plats och lite fler kompisar!

 6. Vilken härlig fågelmobil. Funderar på att göra några som skall få sitta på pompomsgrenen i dotternsrum.

 7. Gud så fint det blev, jag har så många ideer på vad jag ska göra härnäst men jag har just nu så jäkla ont på tungan utav ett attans afte blåsa som värker som bara den, men jag ska allt lägga upp lite bilder på mina alster 🙂 Ännu en gång, du är grym 🙂

 8. Ja Helena här är det blåsippor! Fast vi bor juin te så långt från er såg jag. Vi bor i Kårsta! 🙂 Blev så sugen på att göra dessa vackra fåglar i går men…….med en trasig symaskin och alla synålar borta så får det bli i kväll. Ska låna grannens maskin! 🙂

 9. Kul att så många gjort liknande fåglar! De är verkligen roliga och enkla att sy. 🙂

  Frk pyssel, Carin, Gretan, Bea, Fiffiga systrar, Pyssel på torp, Creando-Kicki, Nina, Helena, Fröken S, Isabelle, Mia, Laila, Emma, Katharina, Vardaxlyx, Randi och Linnéa: Tack allesammans!!!

  Rosarood: Thank you! Good luck with finding a good Swedish school. Let me know when you want to practise! 🙂

  Rachel and Julia: Thank you! 🙂

  Veridiana: Danke schön! =) Nice singing!

 10. Dear Helena, I am making this for my daughter. I ‘ve completed the birds, but how did you attach them to the branch- with the glue gun, perhaps? And also, did you put the finished project in the middle of the ceiling? You said you used the fishing line, can you explain in more details for me, please? Thank you ever so much! This is such a beautiful project, my 1 y.o. daughter loves birds!

 11. Hi Carolina,
  I attached the birds to the branch using thin wire. I threaded the wire through the bottom of the birds and wrapped it around the branch. It worked well. I placed two hooks in one corner of the ceiling of my daughter’s room. I tied fishing line to three places of the branch, bundled two of the lines together and hung them on one hook and the last line on the other hook. Kind of hard to explain and it really depends on the shape of the branch. I had to try and fail several times before I got the branch to hang just right. Good luck! I’m sure it will look beautiful!

 12. Oh, thank you very much, you explained very well indeed! Once my baby is awake, we are off to find the suitable branch! Thank you once again!

 13. Pingback: Minimoi » Me gustan los pájaros…de mentira » Minimoi

 14. Hej. Blev väldigt kär i dina fåglar men länken till mönstret är inte längre aktuell… Finns det någon möjlighet att du kan lägga ut det? Vill också göra så fin takdekoration i barnrummet.
  Tack för härliga pysseltips

Leave a Reply

Your email address will not be published.