Loppisfynd, del 1 – Thrift finds, part 1

Äntligen har jag lyckats fylla den där tråkiga tomma väggen när man kommer upp i hallen på övervåningen. Bilderna är utrivna sidor från en gammal florabok och jag köpte hela bunten för 60 kr under ett besök på Fru Larssons Diversehandel i Knivsta. Jag fyndade även lite andra saker, mer om det vid senare tillfälle. /
Finally I managed to fill that boring blank wall in our upstairs hallway. The pictures are torn pages from a vintage botanical book and I bought the whole bundle for 60 SEK (6 €) on a visit at Fru Larssons Diversehandel (Mrs. Larsson’s thrift store) in Knivsta, north of Stockholm. I made some additional bargains too, more on that coming up at a later date. 

Jag tejpade upp bladen på väggen med washitejp. Om jag en vacker dag ledsnar så är det bara att plocka ner bilderna, utan att det blir märken på väggen. /
I taped up the pages on the wall using washi tape. If I someday in the future get bored of them, I can remove the pictures without getting marks on the wall.

28 thoughts on “Loppisfynd, del 1 – Thrift finds, part 1

 1. Riktigt snyggt och så praktiskt att tejpen inte förstör väggen bakom.

  Alltså, jag blev alldeles kär i alla fåglar du har fjort det senaste. Så otroligt söta! Jag skulle gäran sätta mig och göra likadana … om jag bara hade tid. Underbart fina! Du är grym! 🙂

  Jag önskar dig en fin dag!
  Kram Sofia

 2. Vad fint! Och smart med tejpen!
  Åker till Sverige på fredag och väntar på att få gå på loppis! (nog för att vi ju har loppisar här i Finland också, men alltid lite annorlunda att fynda i Sverige)

 3. Superfint, jag brukar riva ut bilder ifrån elle tidningar och sätta upp på väggen, men jag har använt tejp och det blir märken. Men jag ska köpa några rullar washitejp istället 🙂

 4. That’s great and You’re perfect:) I love this wall so much. Because of you, I should find a botanical flowers book as soon as 🙂

 5. Kul att du gillar klänningen! 😀

  Åååååå, så snyggt med den där tejpen till! Pricken över i:et!! Att ramla över såna fina boksidor också! Fynd helt klart!!

 6. Jättefint! Min dotter är det stora blomälskaren i familjen och hon har två stora planscher på sitt rum. Skulle antagligen älska en sådan vägg också 🙂
  Kramar

 7. Åh så fint Helena! Jag älskar gamla blomsterplanscher och sådana där oldiesar som man hade i skolan, med träram runt. Dessa florapapper du hittat är jättesöta, ser himla vårigt ut! Nu blir det loppisjakt i helgen 🙂
  Ha en fin dag.

  Emma

 8. Carin, Piedra, Sofia, Lynn, Fiffiga Systrar, Lotta, Karin & Freja, Frk Pyssel, Emma Ohlsson, Linnéa, Anita, Creando-Kicki, Katharina, Annika GW, Nina och Emma Sjölund: Tack, kul att ni gillade idén!

  CafenoHut: Thank you! I’m happy to inspire! 🙂

 9. Pingback: Loppisfynd, del 2 – Thrift finds, part 2 | Craft & Creativity

 10. Underbart fint! Jag löste problemet med vår tråkiga badrum på liknande sätt, hittade en flora på Erikshjälpen för endast 18kr!

 11. Tycker om denna idé jättemycket. Jag ska absolut leta efter en gammal Flora vid nästa loppisbesök.

 12. Kalasfint! Jag har gjort en egen floravägg inspirerad av din fina! Den lyser upp hela mitt hem och gör mig alldeles glad och pirrig i hjärtat varje gång jag ser den, så TACK för att du delade med dig! (jag hoppas att det är ok att jag “härmat”, bloggat om det och länkat hit)

 13. Pingback: Bokåtervinning – Recycling old books | Craft & Creativity

 14. Pingback: Fågelhus i papper med mall – Paper birdhouse with template | Craft & Creativity – Pyssel & DIY

Leave a Reply

Your email address will not be published.