Zebra i filt – Felt zebra

Mina döttrar är bästa vänner med ett syskonpar. Två fina killar som ofta hänger här hemma och vice versa. Yngsta brodern fyllde nyss fem år och hade fått upp ögonen för mina små filtdjur. En av hans önskningar inför födelsedagen var en liten zebra (han älskar hästar och zebror).
——
My daughters are best friends with a pair of brothers. Two nice boys who often hang out at our home and vice versa. The youngest brother just turned five and has taken a liking to my miniature felt animals. One of his wishes for his birthday was a little zebra (he just loves horses and zebras). 

Jag letade på nätet efter ett mönster på en zebra men hittade inget som passade riktigt. Det slutade med att jag ritade en själv och använde som mall för att klippa filtbitarna. Jag sydde ihop den för hand. Zebran blev kanske inte precis som jag hade tänkt mig men enligt pojkarnas mamma så följer den här lilla randiga filuren med honom var han än går och han sover med den i handen. ❤
——
I searched the web for a suitable zebra pattern but I wasn’t able to find one that I really liked. In the end, I sketched one myself and used it as a template to cut out the felt pieces. I sewed the zebra by hand. It didn’t turn out exactly the way I wanted to, but according to the boy’s mother, this little striped fellow follows him wherever he goes and he sleeps with it in his hand. ❤

29 thoughts on “Zebra i filt – Felt zebra

 1. Hvilken heldig, liten gutt! Så mye omtanke er det ikke alle som legger i en fødselsdagspresang, virkelig bra gjort 🙂

 2. Men så fin! Och så gullig historia kring den. Hemgjorda presenter är de allra bästa, man känner ju lixom kärleken i dem!

 3. Frk pyssel, Karin & Freja, Hannaskreativahörna, Kungen & Majkis, Laila, Malin, Carina, Emma, Sofia och Mia: Tack! Det är roligt att skapa saker i filt, i alla fall när man är lat som jag och ogillar att fålla och sicksacka… 😉

  Caroline: Tusen tack för tipset! Ska genast kolla länken!

  CafenoHut: Thanks!! 🙂

 4. vilken söt zebra! Kul idé med filtdjur, måste nog ge mig på att testa. Tyvärr har min son inte alls något intresse för mjukisdjur- på den punkten är han icke lik sin mor…

 5. Tror jag det att han sover med den! Det hade jag åxå gjort om jag haft någon…. : ( Bara det att få önska sig ett djur som sen förverkligas…
  Jättesöt zebra med andra ord!
  Kraaaaam

 6. Åsa, Fröken Gredelin, Creando, Gretan, Stina och Madelein: Tack för era gulliga kommentarer! 🙂

  Michelle: Thank you! 😀

 7. Vilken mysig present och fint att han blev så glad. 🙂
  Och jösses vad smickrad jag blev att du skrev en sån gullig hälsning på min blogg! Jag som ju alldeles nyligen hittat hit till din blogg och direkt fallit pladask av förälskelse i allt det kreativa du lyckas skapa och det formspråk du använder i bloggen! 🙂 Det är som en vitamininjektion att kika in här.
  Den virkade mattan inspirerar verkligen, det var ju ett bra tips att använda ett gammalt duk-mönster. Nu när jag äntligen “quiltat” klart mitt lapptäcke kanske en sån kan bli nästa soffprojekt!
  Vika kuvert är också ett perfekt soffprojekt som absolut kan utföras halvliggande (ätandes påskgodis om andan skulle falla på – har testats med betyg MVG) 🙂

 8. Vardaxlyx, Linda Svahn, Nina & Kirre: Tack, vad gulliga ni är! 🙂

  Pysselpralinen: Tack! Vad glad jag blir för dina lovord!!! Jag tycker absolut du ska testa virka en matta, det var riktigt roligt. Äta godis, halvligga i soffan och vika kuvert låter som ett frestande pyssel. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.