Färgdoppade kottar –
Paint dipped pine cones

Att doppa kottar i färg blir effektfullt och fint. Av mina doppade kottar gjorde jag en girland till granen, medan några av kottarna får agera prydnad i en skål på fot.

Dipping pine cones in paint creates a nice effect. With mine I made a garland for our Christmas tree, while the rest of the cones are being displayed in a glass bowl. 

Jag tyckte det var enklast att vira en bit metalltråd runt toppen av kotten så hade jag något att hålla i när jag doppar dem. Jag hällde färg i en gammal yoghurtburk, doppade kottarna helt eller delvis och hängde dem sedan på tork på en lina som jag spände upp under en hylla i köket. Färgen jag använde heter Plus Color och finns på Make & Create. Den torkade på en timme eller två. Ut med er nu och leta kottar under snön! 😉
—–
I found that the easiest way was to wrap a piece of wire around the top of the cone, to have something to hold on to when I dipped them. I poured paint in an old yogurt container, dipped the cones partly or completely, and hung them to dry on a wire underneath a shelf in my kitchen.

   

Se till att täcka golvet under kottarna. Det droppar rejält! /
Make sure to cover your floor with paper. Dripping is guaranteed! 

Make & Create

Metalltråd

Hobbyfärg

A-color

Make & Create - logo

12 thoughts on “Färgdoppade kottar –
Paint dipped pine cones

  1. ja när det blir dags att inreda (måste ju flytta först) då ska jag nog fixa egna dekorationer, typ färgade kottar och annat kul du tipsar om 🙂

  2. Snyggt snyggt! Kanske var det jag skulle gjort med mina kottar? Hmm, jag doppade mina i äggvita och strödde på rikligt med strösocker, nu ser de gnistrande isiga ut! 🙂

  3. Ja det var ju så att jag tänkte måla kottar men snön kom och kottarna ligger under ett tjockt vitt snötäcke. Men hittar jag några skall jag faktiskt måla dem.

  4. Pingback: Renar på rad – Reindeer garland | Craft & Creativity

  5. Pingback: Juldukning – Christmas table setting | Craft & Creativity

  6. Pingback: Målade julgranskulor -Painted Christmas baubles | Craft & Creativity – Pyssel & DIY

  7. Pingback: 17 Fun Things To Make With Pine Cones

  8. Not sure what the other comments are saying. But I think they look awesome and a great idea to do with the grandkids.

Leave a Reply

Your email address will not be published.