Washitejpade värmeljus –
Washi taped tea lights

Washi taped tea lights - by Craft & Creativity

Detta pyssel har florerat på många ställen i bloggvärlden (bl a hos Trendenser, Våga skapa, Lydia HolmbergJohanna Stenvall och fixa & dona). Med min nya fina tejp hemma bestämmer jag mig för att vara en härmpapa och testa detta roliga tips. Att sätta washitejp runt värmeljus – kan det bli enklare än så? Ställ ljusen på en kakelplatta eller ett fat och kombinera olika färger & mönster. Fint som sjutton. När ljusen brunnit ner kan du återanvända tejpen!
————
I’ve spotted this craft all over the blogosphere (for example at Trendenser, Våga skapa, Lydia Holmberg, Johanna Stenvall and fixa & dona). With all my pretty new washi tape available, I decided to be a copycat and try this out. Putting washi tape around tea light candles – could it get any easier than that? Place your tea lights on a tile or a plate and combine different colors & patterns. It looks really nice! When the candles burned down, you can reuse the tape! 

Washi taped tea lights - by Craft & Creativity

Slutligen – för er som tänker på säkerheten. Jag har bränt ner åtskilliga washitejpade värmeljus och värmen har i mitt fall inte påverkat tejpen. Men jag vill ändå påminna er om att – lämna aldrig ett brinnande ljus utan uppsikt! Av säkerhetsskäl bör du också vara försiktig med att ställa värmeljus för tätt ihop. Pyssla lugnt! 🙂
——–
Finally – for those of you who worry about safety. I have burned down several washi taped tealights and in my case the heat did not affect the tape. But I would still like to remind you to never ever leave a burning candle unattended! For security reasons, you should also be careful not to put tea lights too close together. Happy crafting! 🙂 

30 thoughts on “Washitejpade värmeljus –
Washi taped tea lights

 1. haha, jag har precis fixat såna där ljus jag också! 🙂 (great minds think alike ;)) det där med washitejp är verkligen beroendeframkallande – man vill liksom tejpa allt som bara går, och just såna här enkla tips som går snabbt att göra är dom allra bästa!

  • Kul att du också hade gjort washitejpade värmeljus! Vi tänker lika, som sagt! 😉
   Trevlig helg! /Helena

 2. Tänk bara på att inte ställa värmeljus för tätt ihop. Det bildas nämligen lätt ett gasmoln över dem, det syns inte men kan antändas. Har hänt mig en gång… Det var en rund eldboll över vårt bord som svedde taket… Paniken var nära men maken var rådig och slängde en pläd över alltihop och det slocknade.

  • Mycket bra tillägg! Jag har skrivit in det i texten också. Tack för tipset. 🙂 Otäckt med er olycka, tur att det gick bra trots allt!

 3. Pingback: More Tutorials to Try

 4. Nämen, så enkelt! Klockrent ju! Jag har en massa fin tejp och ungefär en miljon värmeljus. Det här ska jag absolut göra=)

  • Kul att du blev inspirerad Nina! Visst är det roligt med enkla pyssel! 🙂

 5. Pingback: DIY: Teelichter mit Washi-Tape aufhübschen | Gemacht mit Liebe

 6. Här kommer en till härmapa, att jag inte tänkt på att göra så här med värmeljusen tidigare. Betydligt finare än med metallen! 🙂

 7. Wow, that is a fantastic idea und that would be a lovely small gift if you got an invantation for coffee or so. I have to remember and copy it! Thanks!

  Best regards,
  Nadja

  • Thank you Nadja, I’m glad you liked the idea! 🙂
   Kind regards /Helena

 8. Pingback: Tejpade värmeljus | Den vassaste kniven

 9. Pingback: Crafting with Washi Tape | SouthlakeMoms

 10. Pingback: {think cute designs} you make my world BRIGHTER! | Lauren McKinseyLauren McKinsey

 11. Pingback: {think cute designs} you make by world BRIGHTER! | Lauren McKinseyLauren McKinsey

 12. Pingback: Pyntade Värmeljus – Härmapan | Kolossalt Pyssligt

 13. Pingback: 5 ideas: ¡dale un toque a tu fiesta con washi-tape! | Punto&aparty

 14. Pingback: Washi tape Inspiracje - gatofavorito.pl

Leave a Reply

Your email address will not be published.