Dagens pyssel, zinkhjärtan –
Craft of the Day, zinc hearts

Jag köpte nyligen dessa zinkhjärtan, bokstavsstansarna hade jag sedan tidigare men först nu börjat använda dem. Det finns massor man kan göra med stansar, börjar jag förstå.

När jag sitter här och skriver detta inlägg inser jag plötsligt att jag måste ha en förkärlek för hjärtan just nu. Det har blivit många hjärtan pysslade på sistone. Måste betyda något… 🙂
——-
Recently I bought these zinc hearts. I’ve had the letter punches for a while but just recently started using them. I’m starting to realize that there’s lots of fun stuff you can make with them.  

When I’m sitting here writing this post I’m realizing I must have a thing for hearts right now. I’ve crafted many hearts lately. Must mean something …. 🙂 


Först stansade jag bokstäverna med hjälp av stans och hammare. Mina hjärtan blev an aning buckliga så jag bankade lite med hammaren på baksidan när jag var klar. Det gjorde susen. / First, I punched the letters using the puncher and a hammer. My hearts became slightly dented so I took the hammer and banged them a bit on the back. It did the trick. 

   
Jag tyckte det saknades något så jag målade lite pickar med hobbyfärg runt kanterna. /
I felt something was missing so I painted small dots around the edges with hobby paint. (“God Jul” is Swedish for “Merry Christmas” and “Jag älskar dig” is Swedish for “I love you”)


För att bokstäverna skulle framträda tydligare svärtade jag dem med lite svart stämpelfärg och torkade bort överflödet med hushållspapper. /
To accentuate the letters and make them appear more pronounced I blackened them with stamp color and wiped away the access color with paper towels. 

9 thoughts on “Dagens pyssel, zinkhjärtan –
Craft of the Day, zinc hearts

  1. Jättefina! Och så enkelt. Sådana där vill jag också pyssla, att hänga i granen eller som etikett på julklapparna. Stansar från Claes Ohlson har jag redan 🙂

  2. What a sweet idea! I’ll have to see if I can find anything like this here in the US. I love tinworks, this looks a bit like them. A nice idea for a border too might be to use a simple nail and make holes for a dotted pattern, you see a lot of that in rustic Americana decor. These hearts are so sweet, I’d love to find some premade like that!~

  3. Tack Hanna! Det är kul med stansar. 🙂 Bra idé att använda dem som etiketter på klapparna!

  4. Thanks Heather! Great idea with a nail punched border! I like it! 🙂

    • Tack Ann-Sofie! Vad roligt att du hittat hit! Och välkommen tillbaka. 🙂 Ha en fin dag du med.

  5. Oj, såg nu att mitt meddelande såg jättekonstigt ut och felstavat. Förstår inte att det kunde bli så (kanske för att jag skickade meddelandet via min Ipad!?). Det skall såklart vara Hildas hem och massor av fin inspiration. Inget annat. Så tokigt det kan bli. 🙂 Ann-Sofie

  6. Åh vilken mysig blogg! Så glad att jag hittat hit. Skall genast bege mig till affären för att inhandla hjärtan och stans 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.