Fixa fint till festen –
Pretty party decorations

Pretty party decorations - by Craft & Creativity

Det närmar sig studenttider och midsommar och jag tänkte visa er några idéer för sommarens fester. Washitejp runt foten på ett glas är dekorativt och tejpen är att både enkel att sätta dit och ta bort. Den lilla blomsterbuketten är gjord av virad ståltråd, pappersblommor och knappar – enligt samma princip som knappblommorna jag visat tidigare. Med en liten klädnypa kan man fästa pappersblommor eller placeringskort på gästernas glas.
————-
Graduation time and Midsummer Eve is a big deal here in Sweden and on these special occasions it’s common to decorate with the colors of the Swedish flag, blue and yellow. I thought I’d show you some pretty party decorations, and you can use any color combination you like. Washi tape around the foot of a glass is decorative and is easy to add and remove. The small flower bouquet consist of wire, paper flowers and buttons – made in the same way as the button flowers I’ve shown you before. With small clothes pins you can pin a paper flower or a place card on your guest’s glasses. 

Pretty party decorations - by Craft & Creativity

Pretty party decorations - by Craft & Creativity

En vitmålad korg kan fungera antingen som bordsdekoration eller till att fylla med presenter. På korgen har jag limmat pappersblommor och knappar med limpistol. Fint mönstrade papperssugrör piggar upp vilken dukning som helst. Nu önskar jag mig en lång, solig och vacker svensk sommar med många tillfällen till fest.
———
Paint a basket white and use it either as a table decoration or fill it with gifts. I attached paper flowers to the basket with a glue gun. Pretty patterned paper straws will brighten up any table setting. Now I wish for a long, sunny and beautiful Swedish summer, with many causes for celebration. 

Pretty party decorations - by Craft & Creativity

17 thoughts on “Fixa fint till festen –
Pretty party decorations

 1. Hej Helena kul att hitta dig på en blogg 🙂 det va många år sen vi pluggade ihop så jag vet inte om du kommer ihåg mig. Många roliga tips har jag iallafall hittat på din blogg.

  Hälsningar Eva

  • Hej Eva! Det är klart jag minns dig, kul att se dig här!
   Välkommen åter,
   hälsar Helena

  • Tack Madelein! Inga studenter här heller men det funkar ju som sagt bra till midsommar också. 😉 Plus att vi ska på studentfirande och då tänkte jag ge bort korgen!

 2. Härliga dekorationer!! Tror även dessa idéer kan anpassas till andra kalas och kalasaktiga tillställningar! Tack för tips.

  • Tack Jonna! Ja, precis – man kan ju använda vilka färger man vill. 🙂

 3. Hej Helena!
  Nu skriver jag ännu en gång till dig angående att få ditt tillstånd att låna en bild. Börjar snart känna mig som en stalker men jag visste inte ens att det var du som hade ett så fint bibliotek. Jag har nämligen ett antal underbara bilder som jag sparat på pinterest bland annat bilder på bibliotek i en mapp och i en annan mapp smart förvaring av barnböcker.

  Idag har jag skrivit ett inlägg om just barnböcker och hur man kan förvara dom. När jag kollade upp källan så visade det sig återigen att den fina bilden kom från dig. Jag hoppas att det är ok att jag har lånat den bilden och jag har även hänvisat till ditt inlägg från ditt bibliotek för det är det absolut snyggaste bibliotek jag har sett i hela mitt liv.

  Om du har något emot detta så tar jag inte illa upp och det är bara att du hojtar till så raderar jag det som handlar om dig om du så önskar.

  Här är länken så att du kan se vad jag har skrivit och vilken bild som jag har lånat:
  http://linnidag.blogspot.se/2013/05/barn-och-bocker_15.html

  Vänligen
  Linn

  • Tack Linn! Du får gärna låna bilder från mig eftersom du är så duktig på att ange källa och länka tillbaka! Jag blir bara glad. 🙂 Jätteglad till och med, eftersom du skriver så snälla saker.

   Härlig artikel du skrivit ihop! Jag är också en riktig bokmal.
   Ha en fin dag,
   /Helena

 4. Alldeles underbart pyssel som vanligt! Det är du som är drottningen, det vet du va? Drottningen av pyssel/diy…eller vad man nu vill kalla det!

  • Haha, du är snäll du! I så fall är du drottningen av fotografering! 😉
   Kram /Helena

Leave a Reply

Your email address will not be published.