Burkar med tavelfolie –
Blackboard foil on jars

Blackboardfoil on jars - by Craft & Creativity

Jag är inne i en period där jag tycker det är roligt att organisera upp saker hemma. Jag har städat mitt pysselrum och märkt upp alla lådor. Jag har sorterat barnens kläder, plockat bort allt som är för litet och ordnat snyggt i deras garderober och nu har jag även fixat fint ovanpå kylen & frysen. En plats som tidigare var ett katastrofområde. Känns skönt!
——–
I’m in a period where I think it’s fun to organize stuff in our house. I have tidied up my craft room and labeled all my boxes. I have sorted the kids’ clothes, picked out everything that’s too small and arranged the rest neatly in their closets. In addition to all of this, I’ve also organized on top of the fridge and the freezer, which was previously a disaster area. Feels great!

Blackboardfoil on jars - by Craft & Creativity

Min man kläckte idén att vi skulle sätta upp en hylla ovanför vår halvhöga kyl & frys, ett svårdisponerat utrymme som hittills utnyttjats till förvaring av allt möjligt jox. Aha, tänkte jag! Där kan vi ha burkar med våra basvaror, lättillgängligt och snyggt. Vi styrde kosan mot Ikea och inhandlade hylla, konsoler och ett gäng billiga burkar.

Under tiden maken satte upp hyllan gjorde jag etiketter till burkarna av tavelfolie/dekor-plast från Make & Create. Lätt som en plätt! Jag använde dricksglas som mall, ritade runt dem på baksidan av plasten och klippte ut. Sedan tog jag bort skyddspapperet, fäste etiketterna på burkarna och ritade med en permanent vit penna – Poster Hobby Marker. Klart! Det går förstås även att skriva med tavelkritor på tavelfolien, men vi ville ha en permanent lösning.
———–
My husband came up with the idea to put up a shelf above our fridge and freezer, a space that’s been hard to dispose and where we’ve been storing all kind of stuff, in a total mess.  I thought his idea was great! Why not use this space to store jars with our basic groceries, in a neat and presentable way. We headed over to Ikea and bought a shelf, brackets and a whole bunch of affordable jars. 

Meanwhile my husband put up the shelf, I made labels for the jars with blackboard foil from my shop, Make & Create. It was a piece of cake!  I used a drinking glasses as templates, drew around them with a pen on the back of the plastic and cut. I then removed the protective paper, mount the labels on the jars and wrote on them with a permanent white hobby marker. That was it! You could also use chalk on the blackboard foil, but we wanted a permanent solution. 

Blackboardfoil on jars - by Craft & Creativity

Maken hade fler goda idéer på lager och kom på att vi skulle tejpa fast förpackningarnas kokanvisningar på insidan av locken! En smart lösning eftersom jag aldrig kommer ihåg hur länge man ska koka saker och ting… 😉
———
My husband had more good ideas in stock and suggested that we should tape the boiling instructions from the packages inside the lids! A smart solution since I never can remember for how long you should cook different things … 😉

Blackboardfoil on jars - by Craft & Creativity

Ordning på torpet! / Everything neat and organized! 

39 thoughts on “Burkar med tavelfolie –
Blackboard foil on jars

  • Tack så jättemycket! Vad roligt att du gillar butiken! 🙂
   Hoppas helgen varit bra! /Helena

  • Jag med! Fast jag hinner inte alltid hålla den ordning jag egentligen vill ha… 😉

 1. Pingback: Day 152. Organize stuff | OMG I DIY

 2. SÅÅÅÅÅÅÅ FIIIIINT! Jag flyttar in! Kan inte vänta tills pensioneringen!
  🙂 kram Gröten

  • Perfekt! Jag har också satt etiketter på mindre burkar som jag sparat! 🙂

 3. ÅH, sånt här älskar jag verkligen. Jag är lite av en ordningsfascist och behöver ha det såhär organiserat runt mig 🙂 Och så kommer din man med lösningen för minnet här också. Jag bara tackar och bockar…och så undrar jag stilla vart Pringlesen tog vägen…. 😉

  Och du, tack finaste för din hälsning. Jag är faktiskt fortfarande helt rörd…Den sparar jag för all framtid och håller nära mitt hjärta.

  • Nu är det slut med chips och onyttigheter! 😉 Nejdå… jag har bara gömt dem lite bättre… 🙂

   Du är värd alla fina ord för dina bilder är helt fantastiska!

 4. Bra jobbat!
  Kalasfint resultat!
  Och vilken lycka att ha en parhäst som kläcker idéer och bidrar med halva jobbet! 🙂

 5. Bra teamwork!
  Resultatet ble fantastisk!
  Takk for inspirasjon. Kanskje jeg klarer å organiserer ting
  som jeg går å irriterer meg over 😉

  • Tack! Har man bara lite tid över så är det verkligen belönande att ägna en timme eller så till organisering. Jag njuter av ordningen länge efteråt! 🙂

 6. Vas snyggt! I skafferiet har jag allt i glasburkar med glaslock. Där har jag föst anvisningarna i botten då det inte är så snyggt i locket.

 7. Hej! Tack för ett jättebra tips! Köpte tavelfoliepapper – MEN jag får sådana luftbubblor under pappret när jag fäster dem på burkarna! Hade du samma problem och hur blir jag av med dem?

  • Hej Ida!
   Vad roligt att du ville testa mitt burkpyssel! 🙂
   Jag hade faktiskt inte problem med luftbubblor, bara några få som jag kunde stryka ut med fingrarna så blev det slätt.
   Om jag ändå ska försöka mig på lite problemlösning så kanske det kan bero på att burken inte är helt rak, d v s den buktar kanske lite? Eller om det blivit fukt under? Önskar jag kunde vara till mer hjälp. 🙂 Hoppas det löser sig! /Helena

 8. Pingback: DIY Chalkboard Labels for Kitchen Jars

 9. Very nice.

  I have never heard of blackboard foil, where would I find it in the US?

  I have chalkboard paint and have used it on glass with nice results but I like this self sticking kind.

  Thank you for sharing this idea.

  • Hi there, I’m afraid I don’t know where to find blackboard foil in the US. It’s a great product, perhaps you could try searching on Etsy? Good luck! /Helena

 10. Pingback: 9 crafts to awesomify your kitchen | thisisknockout

 11. Pingback: DIYs para cambiar el look de tus tarros! | Puntcaramel

 12. Pingback: Chalkboard Labels {Stylish Organizing} – Tipjunkie

Leave a Reply

Your email address will not be published.