Dagens pyssel, afrikanska blommor –
Craft of the Day, African Flowers

Den här formen av mormorsrutor kallas för “Afrikanska blommor” eller “African Flowers”. Svenskt mönster finns på Mias fina sida. Engelskt mönster hittar du på Flickr där det också finns en grupp för dem som virkar afrikanska blommor. Jag var tvungen att testa virka en, men jag vet inte vad jag ska göra med dem… än. Vackra är de i alla fall. Tycker jag. Eller vad tycker du?
——
This form of granny squares are called “African flowers”. English pattern can be found on Flickr, and Flickr also has a group for people who are crocheting African flowers. I had to give it a try and crochet one, but I do not know what to make with them … yet. Anyway, I think they’re quite lovely. Don’t you?

9 thoughts on “Dagens pyssel, afrikanska blommor –
Craft of the Day, African Flowers

 1. I made an afghan with these several years ago -just like any granny square afghan. It’s very colourful and was fun to make!!

 2. Hej!
  Kan du inte visa hur man virkar en snygg kant runt så filten blir fyrkantig? (Hoppas du förstår hur jag menar nu).. Jag har fogat ihop mina men det blir ju som en triangel mellan de yttersta och jag kommer inte riktigt på hur man ska göra där för att “bygga upp” till samma nivå som de andra.

 3. Jennifer: Hej! Jag är dessvärre inget virkproffs egentligen, utan jobbar mest efter mönster och i det här fallet har det inte blivit någon filt (än) utan bara enstaka Afrikanska blommor.

  När man googlar på “African flowers blanket” så får man upp en massa fina filtar och de flesta verkar låta kanten vara “ojämn”. Ser fint ut, tycker jag. Det kanske kan vara ett alternativ? 🙂

  Lycka till! /Helena

 4. Hello,
  I made colorful garlands joining them with a chain. I then hung them from the courtains rod for my mum’s 80th b-day. I kept them hanging.
  I’m sorry I don’t have a pic (& wouldn’t know how to add it here anyway)
  XOXO,
  CRISTINA

Leave a Reply

Your email address will not be published.