Lookie-Lookie barnmössa –
Lookie-Lookie Beanie

Lookie Lookie mössa - från Make & Create

Kattmössan är färdig! Det var rätstickning hela vägen och mönstret var mycket enkelt att följa. I kitet ingick två nystan alpacka ull från Peru, stickor och beskrivning. Det följer även med små filtbitar i svart, vitt och rosa för att göra ögon/näsa/mun och sy fast på mössan, om så önskas. Jag valde att göra ett kattansikte.
——-
The cat hat is finished! It’s made of garter stitch and the pattern was really easy to follow. The kit includes two balls of alpaca, knitting needles and a tutorial. It also comes with small squares of black, white and pink felt to make the eyes/nose/mouth, if desired. I chose to make a cat face. 

Lookie Lookie mössa - från Make & Create

Lilla fröken busfrö poserar i sin nya mössa. Nu vill storasyster också ha en stickad mössa… “-Mamma, den är så mysig att ha på sig!”. Alpackan är verkligen mjuk och var skön att sticka med. Inte stickig för fem öre.
————
Little miss charming is posing in her new beanie. Now big sister wants her own one…
“-Mum, it feels so cozy!”. The alpaca is really soft and pleasant to work with. Not at all itchy. 

Lookie Lookie mössa - från Make & Create

Vill man inte ha ett ansikte på mössan så kan man dekorera den med ett band, en rosett eller varför inte virkade blommor? Den gräddvita rosen med rosa knapp är gjord av spets och jag har tidigare visat hur man gör sådana.
———-
If you don’t want a face on the beanie, you can decorate it with a ribbon, a bow or why not crochet flowers? The creamy white rose with pink button is made of lace trim and I showed a tutorial on how to make them, a while back.

Lookie Lookie mössa - från Make & Create   Lookie Lookie mössa - från Make & Create

20 thoughts on “Lookie-Lookie barnmössa –
Lookie-Lookie Beanie

 1. Urgullig mössa.
  Alpacka ull är verklige super och värmande som sjutton. Vi köpte hem lite kläder i just alpacka när vi hämtade vår dotter från Bolivia. Där är det jättebillig,

  Kram Teres

 2. Fy så söt! Jag älskar pysselkit dessutom, så himla skönt när någon annan tänker ut allting åt en liksom=)

  Och javisst får du lägga ut bilden här, det är ju bara roligt!

  Och gott nytt år förresten…

 3. Jättefina mössor! Jag som inte kan sticka brukar istället pynta färdiga mössor för att göra dom lite roligare och personligare. 🙂
  Jättefin blogg du har förresten, alltid kul att läsa!

 4. jag som inte ens kan sticka blev sugen! Men till mig själv då, var inne och kollade och då skulle man vara “fortsättare ” för att klara av det,så det blir nog inget 🙂

  • Kul att du gillade den! Just den här mössan är för nybörjare, väldigt enkelt mönster. Vi säljer andra kit som är för “fortsättare” men inte denna, den är väldigt okomplicerad. Bara rätstickning (samma sorts maskor hela tiden). Ett bra projekt för någon som inte har stickat förut. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.