Måla på metall – Painting on metal

Painting on metal - by Craft & Creativity

På skrivbordet i mitt pysselrum har jag en brevhållare av metall som jag köpt på Ikea (egentligen är det en servetthållare). Jag köpte den eftersom jag tyckte att den matchade fint med rosmönstret på min håltavla. Eftersom jag gillar färg så valde jag att måla brevhållaren med samma färger som jag använde när jag målade rosen.
————-
On the desk in my craft room I have a metal letter holder (or actually a napkin holder) that I bought at Ikea a while back because I thought it would look nice together with my rose patterned pegboard. I wanted to add some color to the letter holder and decided to use the same paint that I used to paint the rose. 

Painting on metal - by Craft & Creativity

Jag tvättade först brevhållaren med tvål och vatten. Enligt instruktionerna ska man torka av ytan med lite vitvinsvinäger på en trasa men det gjorde inte jag. I detta fall fäste färgen utmärkt ändå. Jag använde nyanserna Pink Carnation, Camellia Pink, Scallion och Green Curry. När färgen torkat så skrapade jag fram mönster i de gröna bladen och i rosen med en nål.
———–
I began by washing the letter holder with soap and water. According to the instructions you can wipe the surface with a cloth soaked in white vinegar before painting, but I didn’t. In this case the paint still sticks very well. I used the shades called Pink Carnation, Camellia Pink, Scallion and Green Curry. Once the paint dried, I used a needle to scrape patterns in the green leaves and the rose. 

Painting on metal - by Craft & Creativity

How I built and painted my pegboard - by Craft & CreativityFör att läsa mer om hur jag byggde och målade min håltavla så klicka på bilden här till vänster eller använd denna länk.
————
To learn more about how I built and painted my pegboard, please click on the picture to the left or use this link.

17 thoughts on “Måla på metall – Painting on metal

 1. Faast, den där är väl från Ikea? Där har jag köpt min identiska iaf och den lär vara billigare där än på Åhléns! Bara tips till övriga 🙂

  • Du har helt rätt! Mitt minne svek mig, den är från Ikea. Jag ändrar! 🙂 Tack!

 2. Vilka härliga sommarfärger! Beställde några fler färger så nu skall här målas på metall. Tänkt så bra med en färg som fäster på allt nästan.

  • Ja, visst är den användbar! Min favoritfärg, helt klart! 🙂 Kul att du också gillar den. /Helena

  • Tack Madelein! Den är fin vit också men jag är ju väldigt förtjust i pastellfärger… 😉

 3. What a shame, I didn’t read this untill now. Yesterday we were at Ikea’s and I could have bought one of the napkin holders! I very much like yours.

  Groeten uit Holland,

  Juffrouw Mier

  • Oh, that’s a pity! Perhaps on your next trip to Ikea? 🙂 I’m glad you liked it. Kind regards /Helena

 4. Hej! Jag tokälskar din blogg! Har en fråga vad gäller färgen, fäster den och håller på läder också? Jag har en klocka med ett vitt armband i läder från Esprit som jag älskar, men den har använts flitigt och färgen har nötts bort. Är på jakt efter en färg man kan använda på den för att få den fin igen…
  /Hälsningar Caroline

  • Hej Caroline! Tack för dina fina ord! Jag är inte 100% säker på om färgen är hållbar på läder. Den fäster helt säkert men hur färgen håller är jag osäker på. När man använder den på tyg så blir den permanent efter tre veckor (utan att man stryker den) så jag tänker mig att det borde fungera om du bara låter den härdas ett tag innan du använder armbandet. Annars kanske en permanent vit tusch som är täckande, som t ex Uni Posca Marker? http://www.makeandcreate.se/articles/varumarken/uni_posca_marker/
   Allt gott /Helena

Leave a Reply

Your email address will not be published.