Hur man gör en papperstårta
How to make a paper cake

How to make a Paper Cake - by Craft & Creativity

Paper Cake - by Craft & CreativityNär vi hade vår pysselträff för några veckor sedan visade Karin på Pysselbolaget mig en tidning som heter Simply Handmade och jag fastnade direkt för en bild på en fantastisk tårta av papper och en idé om en egen papperstårta började gro i mitt huvud.
————
At our craft meet some weeks ago, Karin at Pysselbolaget showed me a magazine called Simply Handmade and I was immediately drawn to a picture of an amazing paper cake. The idea to make my own paper cake began to grew in my mind. 

How to make a Paper Cake - by Craft & Creativity

Tårtan i sig är egentligen en rund ask som jag vänt upp och ned och täckt med designpapper, på samma sätt som jag gjorde med mina naturtrogna askar. Sedan har jag gått loss på att dekorera asken med allt möjligt. Tårtan ska min dotter få när hon fyller 6 år i sommar och när hon öppnar den kommer det ligga en present inuti.
————
The cake itself is actually a round box that I turned upside down and dressed with design paper, in the same way as I did with my natural looking boxes. I then decorated the box with paper flowers, butterflies and buttons etc. The cake is for my daughter’s 6th birthday and when she opens it there will be a gift inside.

How to make a Paper Cake - by Craft & Creativity

Papperstårtan kan också vara fin att ha som dekoration på ett dukat kalasbord och håller till många kalas. Fyll bara på med ännu ett ljus för varje år som går.
——–
The paper cake can also be pretty to display as decoration on a party table setting and can be used for many parties to come. Simply add a candle for every year that passes. 

How to make a Paper Cake - by Craft & Creativity

Jag måste säga att det här var bland det roligaste jag gjort på länge. Jag gick verkligen loss på dekorationerna och hade vansinnigt roligt när jag mixade och matchade färger, mönster och motiv. Man kan använda allt tänkbart material, det är bara fantasin som sätter gränser. Nedan ser ni en lista på vad jag använde mig av.
———
I must say that this was one of the most satisfying crafts I’ve made in a long time. I really went overboard on the decorations and had a great time mixing and matching colors, patterns and embellishments. You can use all kinds of material, just use your imagination. Below you can see a list of the stuff I used.

How to make a Paper Cake - by Craft & Creativity

Tårtingredienser: 1. Bokstavsnitar, 2. Sugar dots, 3. Universallim, 4. Washitejp,
5. Laserark fjärilar, 6. Runda askar i fyrapack, 7. Nålar blommor/fjärilar, 8. Knappar,
9. Tandpetare, 10. Pappersblommor, 11. Glitterpapper, 12. Designpapper,
13. Papperssugrör.
————-
Cake Ingredients: 1. Letter brads, 2. Sugar dots, 3. All purpose glue, 4. Washi tape,
5. Laser sheet butterflies, 6. Round boxes, 7. Needles flowers / butterflies,
8. Buttons, 9. Toothpicks, 10. Paper Flowers, 11. Glitter Paper, 12. Design Paper,
13. Paper Straws.

Paper Cake - by Craft & Creativity  Paper Cake - by Craft & Creativity

Eftersom asken är upp och hamnar locket längst ner och skapar en botten. Jag dekorerade botten med remsor från ett papper som heter Rose Garden och en vit bård som jag klippte till för hand. Ovanpå alltsammans fäste jag små självhäftande sugar dots. Till höger ser ni insidan av asken där “benen” på bokstavsnitarna syns. Stick hål i asken med en syl eller en sticka och tryck nitarna genom hålen. Böj ut metallbenen på undersidan och nitarna sitter på plats.
———–
Since the box is upside down, the lid becomes the bottom. I decorated the bottom with strips of paper and a white border that I cut by hand. On top of it all, I added small adhesive sugar dots. To the right you can see the inside of the box, where the “legs” of the letter brads are visible. Pierce the box with an awl or a thick needle and push the brads through the holes. On the inside of the box, bend the metal legs outwards to keep the brads in place. 

Paper Cake - by Craft & Creativity  How to make a Paper Cake - by Craft & Creativity

Födelsedagsljusen gjorde jag av papperssugrör som jag klippte av i lagom längd. Av gult och vitt papper klippte jag ut ljuslågor som jag stack ner i sugrören. Som sista moment limmade jag fast ljusen. Nu gäller det att gömma tårtan på ett bra ställe tills dottern fyller år!
———
I made the birthday candles out of paper straws that I cut at proper length. Out of yellow and white paper I cut imaginary flames and stuck them inside the paper straws. I finished off by gluing the candles on the cake. Now all I have to do is hide away the cake until it’s time for my daughter’s birthday! 

33 thoughts on “Hur man gör en papperstårta
How to make a paper cake

 1. Alltså, jag älskar ju allt du visar, men det här kan vara det coolaste ever!!:-) Jag har ingen dotter och sonen är nog lite för liten för att uppskatta något sådant men jag måste faktiskt testa detta framöver! Tack för fin inspo!! Kram/tanja

  • Åh, tack!!! Jag tyckte själv att den var sanslöst rolig att göra och det kanske lyser igenom. 🙂 Jag har fler idéer att göra liknande till ett brudpar eller till att lägga en doppresent m m. 🙂 Kram /Helena

 2. Men åh vilken kul idé och vad fina dom är! Passande inlägg på min födelsedag med, en sån skulle inte vara fel att få i present 😉 Tänk vad glad din dotter kommer bli när hon får den!

  • Ja, gör det! Det var sanslöst roligt! Ibland är det så kul att bara bre på så mycket man kan. 😉

   Hoppas ni haft en fin helg, det har vi!

 3. Thank you so much for this idea, I have hat box that I had been saving for years and now I know what to do with it! We have a little girl birthday this summer ~ this will be perfect!

  • Tack! Vad kul att du tyckte det! 🙂 Jag hade så roligt när jag gjorde den.

 4. Tjusigt! Själv har jag idag gjort mitt första pyssel inspirerat av dig, eller kanske andra… (pysslar inte så ofta). Gjorde två små kronor av toalettrullar, omslagspapper och presentsnöre. Blev superfina och tror de kommer bli väldigt uppskattade på ett kalas om ett par veckor. 🙂

  • Vad roligt att läsa att du blev inspirerad av kronorna! Jag tror också de kommer bli uppskattade på kalaset! 🙂

  • Tack! Jag vet en mormor som är väldigt duktig på att göra askar också! <3 Kram!

 5. Tusen tack för att du är så uppfinningsrik och precis gav mig ideen till den perfekta skolavslutningspresent asken till barnen här hemma .
  Alltid lika toppen att följa dig på Instagram och här på bloggen.
  Kram Mariette

  • Hej Mariette! Tack för dina fina ord! Roligt att du blev inspirerad till att göra en egen ask! Hoppas du får minst lika roligt som jag när du gör den. 🙂 Kram /Helena

 6. Pingback: Fler kalasidéer – Birthday Party DIYs | Craft & Creativity – Pyssel & DIY

 7. Pingback: BIRTHDAY ideas… send your Compassion child a PARTY! | Paper Gifts for Estefany

 8. Pingback: Gör egna etiketter – DIY tags | Craft & Creativity – Pyssel & DIY

 9. Wow, this is so wonderful. I like it and i thing “This is the perfect present…” 🙂

 10. Pingback: Tårta | Ingrids pysselhörna

Leave a Reply

Your email address will not be published.