Adventskalender, version 2 –
Christmas calendar, 2nd version

Christmas Calendar - by Craft & Creativity

Som utlovat kommer här den andra versionen av adventskalendern vi dekorerade förra veckan. Denna kalender valde vi göra i mer klassiskt juliga färger och vi använde designpapper istället för decoupagepapper. Barnen är väldigt nyfikna på vad kalendrarna kommer fyllas med och gissa om de längtar till 1 december!
——-
As promised, here comes the 2nd version of the Christmas calendar we decorated last week. We chose to decorate this one in classic Christmas colors and used design paper instead of decoupage paper. The kids are very curious about the contents of the calendar and they are really looking forward to December 1st!

Christmas Calendar - by Craft & Creativity

Christmas Calendar - by Craft & CreativityJag klippte till bitar av mönstrat papper i måttet 8×5,5 cm och limmade fast på framsidan av lådorna med papperslim. Designpapper är ofta 30,5×30,5 cm och då räcker ett ark till 15 lådfronter. Många papper är dubbelsidiga och man får två mönster i ett. Använder man A4-papper räcker ett ark till 10 lådfronter.
———–
I cut patterned paper into 8×5,5 cm pieces and used paper glue to stick them to the front of the drawers. Design paper is often 12×12″ (30,5×30,5 cm) and one sheet will be enough to cover 15 drawer fronts. 

Christmas Calendar - by Craft & Creativity

För att få till den runda öppningen använde jag en cirkelformad figurstans som är 25 mm i diameter och den passade precis. Det går förstås också att klippa till rundningen med en sax. Jag har inte satt några siffror på denna kalender men det finns t ex numrerade stickers att köpa.
———–
To form the round opening, I used a circular lever punch, 25 mm in diameter. You could also cut the half circled gap with a pair of scissors. I didn’t put any numbers on this one, but you could for example use felt numbers or washi tape with printed numbers. 

18 thoughts on “Adventskalender, version 2 –
Christmas calendar, 2nd version

 1. Gillart 🙂
  Jag har nytt inlägg ang fina frostade lyktor som var enkla att göra och ändå så effektfullt. Kika gärna in
  Avantgirl.blogg.se

  • Tack Klara! Inte farligt lång tid alls. Jag klippte till framsidorna i samma storlek allesammans, limmade på dem och gjorde hålen. Klart! 🙂

 2. Så snyggt! Blev nästan lite sugen att köpa och göra en kalender till sambon. Fast helst av allt skulle jag önska att han köpte den, dekorerade själv och gav den till mig full med grejer, men det är ju bara att drömma vidare 😉

  • Det tycker jag låter som en toppenidé! Hoppas maken är med på det… 😉

 3. I love your blog ! Do you ship to the United States ? I would like to order the house Advent calendar if you do ! Thank you !

  • Hi Cecile, I’m happy you like my blog! Unfortunately we are not able to ship to the US. Perhaps in the future but not this year. 🙂 Kind regards, /Helena

 4. Den här är så himla fin!! Kanske överväger att göra jobbet att hitta på 48 små presenter ändå.. fast när mini är större, då får det va nog. 72 är för mycket 😉

 5. Pingback: Återbruk av adventskalender – Reuse of Christmas calendar | Craft & Creativity – Pyssel & DIY

Leave a Reply

Your email address will not be published.