Adventskalender – Christmas Calendar

Christmas Calendar - by Craft & Creativity

Den här husformade adventskalendern är gjord i kraftig kartong och är 47,5 cm hög, 38,5 cm bred och 9,5 cm djup och innermåttet på lådorna är 8,5x5x8 cm. Kalendern kan minst lika gärna användas som hylla och förvara småsaker eller pysselmaterial i.
————-
his house-shaped christmas calendar is made of heavy cardboard can also be used to store craft supplies or other little things. 

Christmas Calendar - by Craft & Creativity

Christmas Calendar - by Craft & Creativity

Jag valde att dekorera framsidan av varje låda med decoupagepapper. Jag penslade decoupagelack på lådan, placerade papperet ovanpå och penslade ett lager decoupagelack över. För att få en snygg kant runt den halvmåneformade öppningen klippte jag små jack i papperet innan jag vek över det till insidan av lådan, se mittenbilderna ovan.
————-
I chose to decorate the front of each box with decoupage paper. I brushed a layer of decoupage lacquer on the box, placed the paper on top and added another layer of decoupage. In order to get a neat edge around the crescent-shaped opening, I cut the paper in small strips before I flipped it over to the inside of the box, as shown in the pictures above.

Christmas Calendar - by Craft & Creativity

Med en figurstans stansade jag ut cirklar ur lite tjockare vitt papper som jag numrerade med en bit washitejp mönstrad med siffrorna 1-24. I serien “Paris” är ett av decoupagepapperen också mönstrat med siffror om man vill klippa ut och använda dem istället för washitejpen. Sifferskyltarna fäste jag på lådorna med en dubbelhäftande skumkuddar för att få en 3D-effekt.
———-
I punched circles of white paper with a lever punch and numbered them with pieces of washi tape with the numbers 1-24. I placed the number plates on the boxes using double-sided adhesive foam pads to create a 3D effect. 

Christmas Calendar - by Craft & Creativity

Låda nr 24 är också tejpad med washitejp. Jag tyckte mönstret 100% Christmas passade bra på själva julafton. 🙂 Mina barn har beställt var sin kalender till jul och jag kommer blogga om hur den andra varianten blev en annan dag.
———–
The box No. 24 is covered with washi tape. I thought the 100% Christmas pattern was fitting for Christmas Eve. 🙂 My girls want one Christmas calendar each and I will show you another way to decorate them in another blog post.

19 thoughts on “Adventskalender – Christmas Calendar

  • Tack Karin! Ja, precis – det går ju att samla på sig inspiration till kommande år. 🙂

  • Precis! Nu när sommaren är över får man trösta sig med att det är snart jul (skriver hon som inte gillar kylan). 😉

 1. Ja nu är det verkligen dags att börja tänka på jul & kalendrar.
  Såg förresten tygtejpen från Make & create i senaste 101 idéer 🙂

  • Kul att du såg oss i tidningen! Vi är så glada att vi får vara med där! 🙂 Tack Helen!

  • Hej Ann! Tack för dina fina ord! De gör mig så glad. 🙂 Tack för tipset, jag ska definitivt kolla in länken. Kram /Helena

 2. Underbar!!!! Visst kan man väl ha en sån med stora barn också? Bara för att den är så himla fin. Faktiskt kan ju jag ha en alldeles egen som jag lägger fina presenter till mig själv i….när jag tänker efter… 🙂

  Tack för dina fina ord Helena. Du vet att du är en av mina stora idoler i den här världen, så dina ord värmer så enormt 🙂

  • Detsamma till dig Kicki, beundran är ömsesidig! 🙂 Och självklart kan man ha en vuxenkalender eller så har man en och bara förvarar små fina saker i. Jag tänkte återanvända den här till mig själv när julen är över… 😉

 3. Pingback: Adventskalender, version 2 – Christmas calendar, 2nd version | Craft & Creativity – Pyssel & DIY

 4. Pingback: This and that – dispatches from the web | An English mamma in Stockholm

 5. Pingback: Återbruk av adventskalender – Reuse of Christmas calendar | Craft & Creativity – Pyssel & DIY

Leave a Reply

Your email address will not be published.