Förvaring på håltavlan –
Pegboard storage

DIY Pegboard hooks - by Craft & Creativity

Det här med krokar för håltavlor har inte varit helt lätt och jag har letat med ljus och lykta efter en bra lösning. De S-krokar jag införskaffat från olika håll hade fel form för att kunna vinklas in i hålen. Till slut bestämde jag mig för att göra egna. Det visade sig vara en riktigt bra lösning – de var enkla och göra, fyller sitt syfte och blir både billigare och mer anpassningsbara än köpta krokar. På bilden ovan ser ni även en av mina tygklädda husaskar och min pärlmönstrade pennburk. Den lilla rosa klockan har jag fått av min lillebror i present.
————-
I’ve had a hard time finding fitting hooks for my pegboard. Pegboards aren’t at all as common here in Sweden as they are in for example the US. The hooks I found in stores and on the net didn’t fit. They had the wrong dimensions or the wrong angle to fit in the holes. In the end I decided to make my own. It proved to be a good solution, they were simple to make, at a low cost and they filled their purpose perfectly. In the picture above you can also spot my fabric covered house boxes and my beaded tin can. The small pink clock was a gift from my little brother.

DIY Pegboard hooks - by Craft & Creativity

För att göra krokarna använde jag mig av aluminiumtråd (2 mm), en avbitartång, lim, hobbyfärg, pensel och små träpärlor som är 10 mm i diameter och har en hålstorlek på 2 mm (hålstorleken är viktig!).
————
For making my hooks I used aluminum wire (2 mm), wire cutters, glue, acrylic paint, a brush and small wooden beads that are 10 mm in diameter and has a hole size of 2 mm.

DIY Pegboard hooks - by Craft & Creativity

Aluminiumtråden går lätt att forma med fingrarna men håller ändå för tillräcklig tyngd, i alla fall för mina syften. Jag knipsade av den i lagom bitar, böjde till den och limmade en träkula på ena änden. Träkulan målade jag med hobbyfärg. Sedan var det bara att hänga fast krokarna i håltavlan och använda dem. Plättlätt! 🙂
———–
Aluminum wire is easy to shape with your fingers but still strong enough to bear some weight, at least for my purposes. I cut the wire into desired length, shaped it in a s-shape and glued a wooden bead at one end. I painted the wooden bead with hobby paint That’s all it took and I now have a whole bunch of hooks for my pegboard. Easy peasy! 🙂

DIY Pegboard hooks - by Craft & Creativity

De L-formade metallhyllorna ovan kommer från Muji och dessa skruvade jag fast, genom håltavlan och in i en av de två vertikala stödlister som finns i ramverket bakom håltavlan.
————
I bought the L-shaped metal shelves (above) from Muji and screwed them in place, through the pegboard and into one of the two vertical support strips of wood in the framework behind the pegboard. 

DIY Pegboard hooks - by Craft & Creativity

Jag ville att min håltavla skulle innehålla förvaring för min washitejp och tygtejp. Därför köpte jag fyra st lampkrokar/skruvkrokar (20 mm hålstorlek) och en rundstav (15 mm i diameter) som jag sågade i två längder. Efter att jag skruvat i lampkrokarna var det enkelt att bara lägga dit rundstaven och trä på tejprullarna. På håltavlan tejpade upp några av mina egna vykort och ramade in dem med washitejp.
————-
I wanted my pegboard to include storage for my washi tape and fabric tape. Therefore, I bought four pieces of screw hooks (hole size 20 mm) and a wooden round rod (15 mm in diameter), which I sawed into two lengths. After mounting the screw hooks I could easily hang the round rod on the pegboard and add the tape rolls. As decoration I pinned a couple of my own postcards and framed them with washi tape.

DIY Pegboard hooks - by Craft & Creativity

Bra förvaring för 30,5×30,5 cm designpapper är svårt att hitta tycker jag och därför fastnade jag för denna pappershållare som är 34 cm bred och har fyra fack. Den är anpassad för håltavlor och passade helt perfekt. Vill jag så kan jag flytta på den, bara genom att kroka fast den någon annanstans på tavlan.
————-
Smart storage for 12×12 inch paper is hard to find and I was delighted when I found this paper holder, that is 34 cm (13,4 inch) wide and has four compartments. It is adapted for pegboards and fit perfectly. If I want I can move it, simply by hanging it some other place on the pegboard. 

DIY Pegboard hooks - by Craft & Creativity

Dessa söta pennor kommer från Thailand och jag föll pladask för dem när jag hittade dem på en marknad.
——–
These cute wooden pens comes from Thailand and I fell in love with them when I found them at a floating market. 

Fler inlägg från mitt pysselrum / More posts from my craft room:
How I built and painted my pegboard - by Craft & Creativity  Steel mesh inspiration board - by Craft & Creativity  My Sewing Space - by Craft & Creativity

16 thoughts on “Förvaring på håltavlan –
Pegboard storage

 1. Riktigt riktigt fint!!! Inspirationen flödar, tack!! Kanske ska göra mig några krokar,,till vad vet jag inte men iallafall :0)

 2. Gillar väldigt mycket. Har dock ingen väggplats kvar men om det skulle dyka upp så skall jag se till och göra mig en hålvägg jag med.

  Och jag är ju så nöjd med min färg från Martha Stewart måste nästan ha fler färger.

 3. Pingback: Armeringsnät som anslagstavla – Steel mesh inspiration board | Craft & Creativity – Pyssel & DIY

 4. Pingback: Hur jag byggde & målade min håltavla – How I built & painted my pegboard | Craft & Creativity – Pyssel & DIY

 5. Har äntligen börjat ta tag i mitt pysselrum och har länge funderat vad jag vill ha för tavla. En sådan här blir perfekt, då man kan göra den personlig och så är det kul att pyssla 🙂 än så länge är jag i planeringsstadiet för inköp. Hur fäster du burkar att ha pennor i på bästa sätt? Har du gjort de fästena själv?
  Tack för inspiration.

  • Hej Elin! Vad roligt du kommer få när du inreder ditt pysselrum! 🙂 Menar du de L-formade hyllorna som jag ställt mina pysselburkar på? De kommer från Muji/Åhléns. Jag skruvade fast dem i håltavlan med hjälp av L-formade krokar som jag köpt i järnhandeln. Lycka till med ditt rum! /Helena

 6. Pingback: Min syhörna – My sewing space | Craft & Creativity – Pyssel & DIY

 7. Pingback: Håltavla med förvaring - Pysselbolaget - Enkla roliga pyssel för barn och vuxna

 8. Pingback: The Ultimate Pegboard Guide & Why EVERYONE Should Have One! | DIY Just Cuz

 9. Pingback: The Ultimate Pegboard Guide & Why EVERYONE Should Have One! - DIY Just Cuz

 10. Pingback: Que viva el washi tape Vol. III: | Umidori Estudio

 11. Hej, jättefina idéer! Jag såg att du tyvärr inte längre har öppen din webshop. Jag har svårt att hitta en pappershållare som du har till min pegboard på annat ställe. Var köpte du din?

  Vänliga hälsningar
  Judith

Leave a Reply

Your email address will not be published.