Min syhörna – My sewing space

My Sewing Space - by Craft & Creativity

Det är dags att visa lite mer från mitt nyinredda pysselrum och turen har kommit till min lilla syhörna. Där har jag äntligen fått till en plats där min symaskin kan stå framme hela tiden. Skrivbordet är ett loppisfyndat skrivbord som jag fått av min pappa och som han var snäll nog och slipade och snyggade till för att jag skulle kunna måla det. Jag satte hjul på skrivbordet för att dels få upp arbetshöjden och dels göra skrivbordet flyttbart. Mer om skrivbordet kommer lite längre ner i detta inlägg.
————
It’s time for me to show you a bit more from my newly decorated craft room and this time I thought I’d show you my sewing space. I finally have a place where my sewing machine can be displayed at all time and is easy to access. The desk is a flea market bargain, given to me by my dad who scraped, sanded and prepared it for my so that I could paint it. I put wheels on the legs to get a better working height and also make the desk portable. More information about the desk comes a bit further down in this post. 

My Sewing Space - by Craft & Creativity

Jag har valt att förvara min samling av band i små hyllor som jag hängt upp på väggen. Ni skymtar även min tygklädda lampa som jag bloggade om för ett tag sedan och i fönstret syns en garnlindad glasflaska med pappersblommor som jag också gjort. När jag garnlindade flaskan använde jag decoupagelack för att fästa garnet – men dubbelhäftande tejp på ark eller på rulle funkar minst lika bra. För ett par veckor sedan använde den tekniken när jag garnlindade en kruka och visade steg-för-steg bilder på Instagram.
————
I have chosen to store my collection of trims and ribbons in small shelves on the wall. You can also see a glimpse of my fabric-covered lamp that I blogged about a while back and in the window appears a yarn-wrapped glass bottle with paper flowers that I also made. When I yarn-wrapped the bottle, I used decoupage glue to attach the yarn – but the adhesive tape on sheets or on roll works just as well. I used that technique when I yarn-wrapped a pot and demonstrated step-by-step photos on Instagram.

My Sewing Space - by Craft & Creativity

En del av mina band förvarar jag upprullade på trådrullar av trä och de smala banden är sorterade i Tic-Tac askar, en idé som jag snappade upp på en sida som heter Instructables.
———-
I store some of my ribbons and trims on wooden spools and the narrow ones are sorted in Tic-Tac containers, an idea I picked up at a site called Instructables.

Stencil Painted Sewing Table - by Craft & Creativity

Åter till skrivbordet. På vår lokala färghandel tog jag hjälp av en duktig tjej som heter Emmelie med att plocka upp samma blå nyans som finns med på min fina tapet/väggbild (Feeling Papergood från Pip Studio). Jag började med att grunda skrivbordet och lådorna med en vit vattenburen grundfärg och penslade två lager med den blå färgen. Mellan varje lager lät jag färgen torka enligt angiven torktid. För att skapa mönster på lådfronterna använde jag tjocka pappersstenciler från Martha Stewart Crafts®. Jag ville ha mönstret i samma blåa färg men en nyans ljusare så jag blandade ut den blå snickerifärgen med vit färg av samma typ. Stencilerna placerade jag ovanpå lådfronterna och duttade dit färgen med en målarsvamp/skumtopp. Stencilerna går att använda fler gånger och de skulle vara roliga att testa på t ex tygväskor, som på produktbilden.
—————-
Back to my desk of drawers. At our local paint store, I got help to pick out the same shade of blue that appears on my pretty wallpaper (Feeling Papergood from Pip Studio). I began by priming the desk and drawers with a white water-based primer and added two layers of the blue paint. Between each layer I let the paint dry, according to the specified drying time on the paint cans. To create patterns on the drawer fronts, I used thick paper stencils from Martha Stewart Crafts®. I wanted the pattern in the same blue color but a shade lighter so I mixed blue paint with white paint of the same brand. After placing the stencils on top of the drawer fronts I applied paint with a foam pouncer. The stencils can be used many times and the would be fun to use on for example fabric totes, as shown on the product image. 

Stencil Painted Sewing Table - by Craft & Creativity

De fina bygelhandtagen med etiketthållare kommer från Byggfabriken där vi även köpt handtag till alla våra innerdörrar hemma. Jag skrev ut etiketter på datorn och satte i hållarna. Den lilla byrån som står ovanpå skrivbordet har jag köpt i inredningsbutiken Ambience en gång i tiden.
———-
The pretty handles with label holders comes from Byggfabriken, where we also bought handles for all the doors in our house. I printed the labels on my computer. The little chest of drawers on the top of the desk was bought a long time ago at a interior store in Stockholm, called Ambience. 

Button covered crochet hook holder - by Craft & Creativity

På skrivbordet passar min knapprydda virknålsburk in fint. Jag har visat den förut men den tål att upprepas eftersom den var så enkel att göra. Allt som behövs är en burk (pennställ av papper eller konservburk), lim och en hel massa färgglada knappar.
——-
My button covered crochet hook holder fits in perfectly on my desktop. I’ve shown it before, but it bears repeating since it was so simple to make. All you need is a pen holder or tin can, glue and a whole bunch of colorful buttons.

Biscornu by Annie's Granny Design - on Craft & Creativity

I julklapp fick jag denna vackra nåldyna som min duktiga mamma sytt och broderat till mig. Modellen kallas Biscornu och är en åttasidig stoppad nåldyna. Ni kan läsa mer om dem på mammas blogg, Annie’s Granny Design. Jag förvarar mina broderigarn på klädnypor dekorerade med washitejp.
————-
Last Christmas I got this beautiful pincushion that my talented mother sewed and embroidered for me. The design is called Biscornu and is an 8-sided ornamental padded pincushion. You can read more about them on mom’s blog, Annie’s Granny Design. I store embroidery yarn on clothes pins decorated with washi tape. 

My Sewing Space - by Craft & Creativity

Vid sidan av syhörnan har jag en tidskriftssamlare för tapetprover och tapetrester och på väggen har jag skruvat upp tavellister (från Ikea) där jag samlat pysselböcker och inspiration. De små vägskyltarna fyndade jag på Stationen Röstånga i Skåne för många år sedan. Jag har många gånger tänkt att man skulle kunna göra liknande själv, av t ex träknappar, blomsterpinnar, kartong och lite färg.
——-
Alongside my sewing space I have a magazine holder for wallpaper samples and scraps and on the wall are picture ledges (from Ikea) where I store my collection of craft books. I found the miniature road signs at a restaurant in the south of Sweden called Röstånga station, many years ago. I have often thought of making similar myself, and for example use plain wooden buttons, flower sticks, cardboard and some paint.

Painted pebbles - by Craft & Creativity

Dessa målade stenar har inget med sy & tyger att göra men är fina som dekoration. De var ett av de första pysslen jag visade på Craft & Creativity, i september 2011. Tänk att bloggen nu funnits i 2 1/2 år… 🙂
———-
These painted pebbles have nothing to do with sewing, but are pretty as decoration. They were one of the first crafts I blogged about at Craft & Creativity, in September 2011. Time flies and the blog has now been around for 2 1/2 years … 🙂

Fler inlägg från mitt pysselrum / More posts from my craft room:
How I built and painted my pegboard - by Craft & Creativity  Steel mesh inspiration board - by Craft & Creativity  DIY Pegboard hooks - by Craft & Creativity

33 thoughts on “Min syhörna – My sewing space

 1. Pingback: Förvaring på håltavlan – Pegboard storage | Craft & Creativity – Pyssel & DIY

 2. Åhhhhh jag tror jag dör. Hallelulja så himla fint du har det. Önskar att jag också kunde få till mitt hobbyrum. Nu är det mest ikeas expedit serie jag har som bord o förvaring men jag ska nog ta ett besök på loppis o skaffa mig något annat bord som skrivbord 🙂 galet snyggt och alla vackra färger. Du är duktig!!!! Vilken inspiration!!!

  • Tusen tack Jennie, vad roligt att du uppskattade bilderna från min syhörna. 🙂 Hoppas du hittar något fint på loppis som du kan göra om. /Helena

 3. Den är alldeles underbar! Och så städad! Gillar den lilla byrån med genomskinliga lådor väldans praktiskt att kunna se vad som finns i lådan.

  • Tack Mia! Den lilla byrån är en favorit och jag gillar också att man ser vad som finns inuti. 🙂

 4. Åååååå så fint du har det, kreativiteten flödar där kan jag förstå! Jag blir så pysselsugen när jag är här o hälsar på!!!

 5. Vilken fin hörna och fint pysselrum. Inspirerande! Den inspirationen behöver jag till min hörna som är motsatsen :).

 6. The room is so neat. I loved the idea of penstand using buttons. The desk is so beautifully painted. The drawers are so well patterened. Thank you for sharing such lovely ideas.

 7. Vad fint (: så färg glatt och fint, färg är roligt att använda.

  Undrar vart du har hittat den hyllan som du har dina fina band i? Den med fack så att säga? (:

  • Hej Rebecka och tack för din fina kommentar. Hyllan har jag fått i present och jag tror att den kom från Syster Lycklig men det är många år sedan. 🙂 /Helena

   • Aha okej, skall kolla in på det men tack för svaret i varje fall. Fortsätt skriva så bra 😀 glad påsk (:

 8. Ja du, Helena, vem annars än du ska ha ett så fantastiskt pysselrum? Jag blir lycklig hela jag bara av att se det 🙂

  Tejpen har kommit förresten, men jag har inte hunnit prova…. 🙂

  • Tack Kicki! Kul att tejpen kom fram så snabbt, hoppas den funkar bra! 🙂

 9. Åh så fint du har det Helena! Det är verkligen en syhörna att sukta efter och har gett mig lite ideer för min syhörna i mitt kommande pysselrum.

  • Tack Carin! Det låter kul med ett kommande pysselrum att dekorera. 🙂

 10. Superhärliga färger, man blir glad och får inspiration!
  Jag ska inreda ett helt egen stort pysselrum när vi flyttar in i vårt nya hus, längtar så.
  kommer lägga ut massa före och under tiden och efter bilder.

  • Tack Annika! Åh, vad roligt. Kan du inte skicka en länk när du lägger upp bilder på ditt pysselrum? Det vore skoj. 🙂

 11. Jag vill bara svänga förbi i kommentatorsfältet och säga Tack! för allt fint pyssel du har gjort och delat de senaste åren. Jag blir alltid så glad av att besöka din blogg eller hitta en ny pin av ditt senaste blogginlägg på Pinterest. Tack för att du göra mina dagar lite soligare!

  • Tack Eva-Maria! Vad glad jag blir av dina ord. Du gjorde definitivt min dag soligare! Kram

 12. Pingback: Espacio para la costura - Craftear

 13. Helt fantastisk arbetsrum! En fröjd för ögat och inspiration för kreativiteten. Du är grymt duktig. Håller själv på så där i mitt pysselrum men behöver nya system för att få det snyggt. Ska göra ett ryck nu och få till det en gång för alla. Har en del pyssel för mig i min blogg också. Mest virkning just nu men det går i perioder vad jag gör. Pysslar också med allt som går att vara kreativ med. Tack för en inspirerande blogg. Tittar ofta in här. Trevlig valborg!

  • Tusen tack Anne! Jag ska ta en titt på din blogg nu. 🙂 Trevlig Valborg önskar jag dog också. /Helena

Leave a Reply

Your email address will not be published.