Garnlindade flaskor –
Yarn wrapped recycled bottles

Allt du behöver är flaskor (gamla glöggflaskor är t ex perfekta!), garn, klister (t ex decoupagelim eller Mod Podge) och en sax. Det blir lite kladdigt men det är det värt!

Idén har jag inte hittat på själv utan jag fann inspiration på några olika ställen, t ex Style Me Pretty. Sedan gjorde jag lite som jag själv tyckte, som vanligt. 🙂 Detta pyssel gav mersmak och jag kunde nästan inte sluta. Började fundera på om man kan göra likadant med skokartonger, gamla konservburkar, krukor… Varför inte?

Och visst är det vackert med ranunkler? Den mest vårliga blomman av dem alla, i min mening. Faktum är att det känns som lite vår inne nu, trots snön som faller ute.
——-
All you need is some old bottles, yarn, glue (for example Mod Podge or decoupage glue) and a pair of scissors. It’s gets a bit messy, but it’s worth it! 

I didn’t come up with this idea all by myself. The inspiration comes Style me Pretty. I also improvised a bit, as usual. 🙂 I had so much fun making these, I could hardly stop. I began to wonder if it would work to do the same thing with shoe boxes, old tin cans, pots … Why not? 

And aren’t ranunculuses beautiful? It’s the most spring like flower of them all, in my opinion. In fact, it now feels a little bit like spring in the house, despite the snow falling outside.

  

Några användbara tips: 

 • Börja från toppen av flaskan och arbeta dig neråt, från den smalare delen till den tjockare. Det är enklast, märkte jag efter mitt första försök då jag gjorde tvärtom.
 • Vid byte av färg på garnet, se till att byta på samma ställe hela tiden och använd den sidan som “baksida”.
 • Pensla på lite klister i taget, det torkar ganska snabbt. Plus att du slipper bli kladdig i onödan.
 • Ju tjockare garn desto snabbare går det att täcka flaskorna. Men jag tycker samtidigt att det gav en fin effekt med mitt ganska tunna garn (för stickor nr 3). En smaksak, helt enkelt.
 • Om du vill använda flaskorna som vaser kan det vara en god idé att pensla lite genomskinlig lack eller vattenbeständigt klister högst upp på flaskhalsen när du virat klart, så att inte garnet lossnar när det kommer vatten på.

Some useful advice: 

 • Start from the top of the bottle and work your way down to the bottom. It the easiest way, I discovered after my first bottle when I did it the “hard” way. 
 • When changing the color of the yarn, make sure to change it in the same place all the time and use that side as the “back” of the vase.
 • Put on a little bit of glue at a time, it dries fairly quickly. Plus you won’t get your fingers too sticky. 
 • The thicker the yarn, the faster you will cover the bottles. But at the same time, I think my thin yarn turned out to give a pretty nice effect. It’s just a matter of taste, which ever you prefer. 
 • If you want to use the bottles as vases it can be a good idea to brush a little bit of transparent lacquer or water-resistant adhesive on top of the bottle neck when you finished wrapping, so that the yarn doesn’t comes off when exposed to water.

  

  

41 thoughts on “Garnlindade flaskor –
Yarn wrapped recycled bottles

 1. äsch, har så mycket att göra just nu så jag hinner inte fixa såna där fina flaskor, men det frestar! lägger en bild i min pinterest så jag minns det här tipset – perfekt pyssel såhär när man ändå bara är inne o vill fixa o greja (jag fixar om köksväggarna så hinner inte pyssla så mycket just nu)

 2. SÅ fina! Jag har massa flaskor som jag tänkt lämna till glasåtervinningen snart… Tur att jag inte fått tummen ur!

  Är så glad att jag hittat din fina, fina blogg!

  Varm kram,
  Camilla

 3. Jag har sett liknande pyssel förut men inte så utförligt och framför allt inte den fantastiska färgsammansättningen. Vilken känsla du har! Jag håller på och ska ändra lite i min header och vill nog också ha lite ljusa, klara, pasteller i stället. Man blir så pepp och superinspirerad!
  Hela fotocollaget är helt underbart och ja – ranunkler är så vackra. Det bästa är att det räcker med en enda för att få känslan av en hel blombukett. Speciellt till de fina inlindade flaskorna du har gjort!
  Tusen tack för de extra tipsen. Jag har faktiskt några glöggflaskor stående så jag ska självklart lägga det här diy till min lista. Får jag fråga vad det är för märke på garnet, för jag skulle gärna vilja ha de underbara färgerna?

  Stor kram till dig och din härliga blogg!

 4. Carin: Tack! Det kan behövas lite vår/sommarkänsla nu när vintern faktiskt bitit sig tag. 🙂

  Ninette: Visst är Pinterest underbart!?! Jag sparar massor med inspiration där. Man har ju, som sagt, inte alltid tid…

  Mae: Thank you! I’m glad you like them. Your English is very good. 🙂

  Ann-Sofie: Det är jag som ska tacka – för alla fina kommentarer!! Jag blir så glad.

  Camilla: Ibland är det bra att man inte är så snabb att göra sig av med gammalt “skräp”. 🙂 Jag är glad att du har hittat hit!

  Karin & Freja: Och jag imponeras av er! Och inspireras! 🙂

  Malin: Tack! Ja testa vetja!

  Annelie: Supertack! Jag måste nypa mig själv när jag får så här mycket beröm… Jag kanske bara drömmer? 😉 Jag har svarat dig via mail.

  Annika: Tack och stor kram tillbaka!

  Spindeltjejen: Tackar! Det är härligt med färg. Helgen har varit lugn och skön. Kramis på dig.

  Hanna: Ja, det gör jag verkligen! Tack, kram och trevlig kväll till dig också.

  Postadress Torslanda: Tack till dig också, för din fina kommentar.

 5. Återigen så häpnar jag över dina fantastiska tips! Det här blir ett som testas här också. Älskar ju flaskor i alla former 🙂
  Kramar Kicki

 6. Eva, Kicki, MariMiloCakeDesign och Sara: Tack för era söta kommentarer! 🙂

 7. Så himla fina! Och alldeles för tålamodsprövande för mig tror jag, så jag nöjer mig med att titta på dina, som alltid, underbart vackra foton!

 8. Fröken Pyssel: Tack söta du! Det var inte så farligt faktiskt. Mitt tålamod är inte det bästa men jag lyckades helt utan svordomar… 😉

 9. Så vackert du gjort, Helena! Jag älskar färgerna! Vackert och vårigt 🙂
  Ranunkler är så otroligt fina och jag ser dem ofta i bloggar och varje gång jag ser en så smälter jag och tänker jag att jag minsan ska köpa mig en sådan … men det blir liksom aldrig av. Jag har alltså ännu inte haft min första ranunkel men snart ska det ske hoppas jag 🙂
  Du är en sann inspiratör!

  Jag önskar dig en härlig kväll!
  Kram Sofia

 10. Oj, vad mycket snyggare flaskorna blev “påklädda”! Och jajaja, jag vill se en in-garnad skokartong, do it!

  Och tack själv förresten, dina kommentarer är också mycket uppskattade=)

 11. Hej Helena!

  Ville bara tala om hur glad jag är att ha hittat till din ljuvliga blogg. Va inne och kikade på styleroom häromkvällen och hittade dina ljuvliga album där och fick till min glädje se att du hade en blogg fylld av inspiration! Så nu har jag gjort ett inlägg i min egen blogg om att alla ska in och kika hos dig. 🙂 hoppas det va okej!

  Lycka till med allt och jag hoppas på att få fortsätta inspireras av dig i många år framöver! Hälsningar Emmeli

 12. Vardaxlyx: Tack söta du!

  Sofia: Tusen tack! Jag tycker absolut att du ska köpa den en ranunkel. Har man tur står de i ett par veckor utan att vissna. Och man blir så glad av dem! Kram!

  Nina: Ja, det får nog bli en skokartong tror jag! 😉

  Emmeli: Vad roligt att du hittat hit, jag ska genast gå in och kika i din blogg. 🙂

  Kirre: Tackar! =)

 13. Tack Josefin! Det var väldigt roligt att göra dem, rekommenderas! 🙂

 14. Pingback: Liz (lizijk) | Pearltrees

 15. Pingback: Garnlindad skolåda -Yarn wrapped shoe box | Craft & Creativity

 16. Pingback: Finaste vårpysslet | Husligheter – inredning och design som blogg.

 17. Pingback: Reutilizando garrafas Pets e garrafas de vidro!!! | Dicas do Mundo Todo

 18. Pingback: Yarn wrapped bottle craft.

 19. Pingback: Garnlindade gobitar | Pysselbolaget

 20. Pingback: One Year Blogiversary… Thank you to my followers « muffins&mocha

 21. Pingback: Spring Colors Inspiration | Susay

 22. Pingback: Min syhörna – My sewing space | Craft & Creativity – Pyssel & DIY

 23. Pingback: Återbruk av flaskor & burkar – Upcycled glass bottles & jars | Craft & Creativity – Pyssel & DIY

 24. Pingback: 20 Awesome DIY Home Decor Ideas On A Budget | Browzer

 25. Pingback: Amazing Yarn DIY Projects

 26. Pingback: Återbruk av flaskor & burkar – Upcycled glass bottles & jars | Craft & Creativity – Pyssel & DIY

Leave a Reply

Your email address will not be published.