Filthamster – Felt hamster

Sjuåringen skulle på kalas i lördags och ville ha med sig en hemmagjord present:
“-Mamma, vi kan väl pyssla något åt henne?”. Jag är (som bekant) inte så svårflörtad när det kommer till pyssel… Kalaset skulle hållas på ett lokalt mini-zoo där man bland annat får klappa små djur och insekter.

Jag hade precis tittat igenom ett nummer från Mollie Makes, en rolig engelsk pysseltidning som också finns att ladda ner som app och just detta nummer (nr 5) var gratis. Där hittade jag ett mönster på små söta hamstrar, gjorda i filt.  Dottern valde som vanligt ut färger och pärlor och hjälpte till att klippa ut filtdelarna. Jag sydde eftersom det var ganska smått och pilligt.
——–
My seven-year-old was invited to a birthday party last Saturday and wanted to bring a homemade gift: “-Mom, can’t we make her something?”. As you may have figured out by now, I’m not hard to persuade when it comes to crafts … The party was to be held at a local miniature zoo, where the kids get to meet and pet small animals and insects, among other things.

I had just recently looked through an issue from Mollie Makes, a fun English craft magazine which is also available to download as an App and this particular number (No. 5) was for free. I found a pattern of some cute little hamsters, made of felt. As usual, my daughter was in charge of choosing the felt and the beads and helped me cut out the pieces. I did the sewing. 


Skärmdump från MollieMakes App / Screendump from MollieMakes’ App

Mönstret fanns förut att ladda ner från Mollie Makes hemsida, men nu hittar jag det inte.

Hamstern levererades till födelsedagsbarnet tillsammans med ett halsband och en origami-katt som A själv gjort till sin kompis och vi stoppade allt i en av presentpåsarna som jag gjorde i höstas.
———-
The pattern was available at Mollie Makes website, but I can’t find it any longer.

The hamster was delivered to the birthday girl together with a necklace and an origami cat that A made herself for her friend, and we put everything in one of the gift bags I made last fall.

28 thoughts on “Filthamster – Felt hamster

 1. How funny I made exactly the same hamster for my daughter when I got my copy of mollie makes and she keeps it in a covered match box. I had intended to make more as Birthday party treats but ran out of time so put little erasers in the boxes instead -I just wrote a post about it tonight before reading your blog!

 2. Tack snälla för tipset om Mollie Makes! Jag har läst om tidningen innan, men visste inte att den fanns som app! Blir svårt att inte köpa alla nummer bara… 😉

  Ha en fin onsdagskväll!
  Kram Camilla

 3. Carin, Postadress Torslanda och Maria: Tack, vad kul att ni tyckte den var söt. 🙂 Födelsedagsflickan blev glad!

  Camilla: Mmm… jag har samma problem. Försöker låta bli att köpa alla nummer… 😉 Ha en fin kväll du också!

  Lisa: That’s so great! It’s a small small world. I have check your blog post right away. 🙂

 4. Hej hej!

  Supersöt hamster. Var köper du din filt? Jag tycker det är jättesvårt att hitta…

  Mollie makes är min favorittidning. Har du senaste numret? Jag försöker i alla fall göra de fina handledsvärmarna som är i det numret.

  Ha en go kväll! Kram

 5. Hanna: Tack! Filten har jag haft på lager länge men jag tror jag köpt den på Panduro en gång i tiden. Jag har bara gratisnumret av Mollie Makes men tror jag måste börja prenumerera… 🙂 Jag har sett handledsvärmarna på framsidan av senaste numret. Otroligt fina! Kram på dig!

  Anita: Tack mamsen min! 🙂

  Klockarbarn: Tack snälla du!

 6. I love love love Mollie Makes and have downloaded every issue to my laptop. Your hamster turned out wonderful! I went crazy for the owls in one of the other issues as well as the felt cookies in another.

 7. åååh hittade in hit nyss, vilka härliga saker du gör! inspiration! tack! lägger till dig på mina bloggfavoriter

 8. Det var en vÄldigt gullig hamster. Och nÄr det hÄnder att min flicka ocksa ber om att göra presenter själv blir jag sa jätte glad. Det blir en speciell present och jag hoppas att andra barn ocksa kan uppskatta saker gjorda av en kompis. Det kan vara svart i ett konsumtions samhälle ……
  Ska visa hamstern för min sju aring nÄr hon kommer fran skolan!

  Ha en bra dag!

 9. Just darling:) Your daughters are going to grow up to be SO creative and crafty!! I am always so overwhelmed when someone is kind of enough to give a handmade gift! Very sweet!

 10. Åh. Just nu sitter jag och hoppas att det där skulle kunna hända oss i framtiden när D blir äldre. Underbart att ha en dotter som ber om att få ge bort något hemmagjort och att ha en sån fantastisk mamma som gör det! TIllsammans. Åh åh åh.
  Allt som ni gav bort var jättefint och att det dessutom var nedlagt hjärta och arbete bakom kändes som den bästa presenten man kan ge. Hur gammal är din dotter?

  Jag såg tipset på tidningen någonstans (kanske hos dig?) för några dagar sen och blev såklart jättesugen. Kanske skulle man köpa. 🙂

  Stor kram!

 11. Lena: Tack och Kram! 🙂

  Denise: Thank you! I thing I need to download some more issues, that’s for sure. 😉

  Vardaxlyx: Jag svimmar rätt ofta när jag går in på din kreativa och fina blogg också! Kram kram! 😉

  Maria: Tack och varmt välkommen hit!

  Elisabeth: Thank you, I’m glad you like it!

  Singoalla: Tack snälla du! Jag håller med, hemmagjorda presenter är så mycket mer värdefulla och jag hoppas att mina döttrar (och hennes vänner) fortsätter uppskatta egenhändigt pysslade gåvor mer än köpta plastsaker. 🙂

  Michaelanne: I hope so. I wish that they will grow up to be creative, that would be wonderful! 🙂 Thank you!

  Annelie: Min stora tjej är sju år och lillasyster är fyra. Du har rätt, det är mycket mer hjärta nedlagt i en hemmapysslad present. Jag är lite feg när det gäller att ge bort egengjorda saker till mina egna vänner dock. Ska nog bli bättre på det. 🙂 Mollie Makes skulle jag definitivt kunna prenumerera på!

  Kirre: Tack!!! 😀

 12. Pingback: Söta filtdjur – Cute animal felties | Craft & Creativity

 13. Pingback: Felt Hamster tutorial · Felting | CraftGossip.com

 14. the hamster is so cute…………………….im doing this hamster for my school project and I gonna get the high marks…thanks for uploading the hamster….cuteeeeeeeeeeeeeeeeee

Leave a Reply

Your email address will not be published.