Stämplat presentpapper –
Stamped gift wrapping paper

Stamped gift wrapping paper - by Craft & Creativity

När jag slog in paket med knappar härom dagen så testade jag även att stämpla presentpapper. Jag har två uppsättningar silikonstämplar (clearstamps) som jag tycker är väldigt fina – en med fjärilar och en med fjädrar. Dessa stämplade jag på naturfärgat presentpapper, virade ett lädersnöre runt och knöt fast en svart knapp. Silikonstämplar är helt nytt för mig men de visade sig vara enkla att använda. Sätt stämpeln på ett akrylblock, använd en stämpeldyna för att få bläck på stämpeln och stämpla på papperet. Rengör silikonstämplarna med varmt vatten och sätt tillbaka på plastfilmen.
—————
When wrapping gifts with buttons the other day I also made stamped wrapping paper. I have two sets of silicon stamps (Clear stamps) that I really like – one with butterfies and one with feathers. I used them to stamp on plain wrapping paper, wrapped a leather cord around and used a button for the knot. Silicone rubber stamps are new to me, but they proved to be easy to use. You put a stamp on an acrylic block, use an ink pad to ink the stamp and stamp the paper. Clean the silicon stamps with warm water and store them on the plastic film. 

Stamped gift wrapping paper - by Craft & Creativity

Jag är riktigt nöjd med min presentinslagning och jag råkar veta att mottagaren blev glad!  🙂
——-
I’m pleased with the result and I happen to know that the recipient got very happy! 🙂

31 thoughts on “Stämplat presentpapper –
Stamped gift wrapping paper

  • Hej Mikaela! Eftersom silikonstämplar bara består av motivet i silikon så finns det inget att hålla i när man stämplar. Därför sätter man motivet på ett akrylblock (silikonstämplarna fäster bra på akryl) och håller i blocket när man stämplar.
   Vänliga hälsningar /Helena

 1. jag tror jag får sluta att titta in hos dej, för varje gång kommer jag på nya saker som jag måste köpa i din shop… urfint iallafall! Typiskt! 🙂

  • Tack Malin! Jag har en tanke om att testa stämpla med vitt på mörkt papper också – kan bli fint! 🙂

 2. Så fint! Jag gillar nya idéer till paketinslagning. Tycker att det är värt att lägga ner lite extra tid på just inslagningen för att göra mottagaren extra glad. Skulle bli lycklig över att få ett paket med vilket som helst av inslagningarna du visar.

  • Tack Marie! Håller med om att det är roligt att slå in vackra presenter och roligt att få detsamma! 🙂

  • Tack Annika! Ja, det här kan verkligen både barn och vuxna fixa utan problem! 🙂

 3. Så himla fint det blev! Har inte riktigt kommit igång med stämpar, mina dynor hinner torka mellan varven, men det här verkar ju toppenkul att prova! Tror nog att jag kan få med lilla fröken F på det också 😉

  • Det kommer säkert fröken F gilla! Känner igen det där med torkade stämpeldynor men nu har jag kommit igång så nu lär det bli fler stämpel-projekt framöver! 😉 Kram!

 4. I have been hooked on your site for days!!! Thank you SO VERY MUCH!!! What a great idea for a blog!

  I’ve looked around a bit on line to see if I can find the same butterfly and feather stamp sets you are using but haven’t had any luck. Do you happen to have the brand name for them or even the shop you purchased them at?

  Thank you again!!

  • Hi Anna!
   I’m so happy you like my blog! 🙂 The stamps are from my shop (www.makeandcreate.se) but unfortunately we only sell to Sweden, Denmark, Norway and Finland. We hope to start selling to the rest of Europe within a couple of months but I don’t know where you live? Kind regards /Helena

 5. Pingback: Stämplade etiketter – Stamped gift tags | Craft & Creativity – Pyssel & DIY

Leave a Reply

Your email address will not be published.